Αυτοφροντίδα

Εγώ σώμα: Δε νιώθω καλά με το σώμα μου

Εγώ σώμα: Δε νιώθω καλά με το σώμα μου

Εγώ σώμα: Δε νιώθω καλά με το σώμα μου. Η δυσαρέσκεια με το σώμα κάποιου στις περισσότερες περιπτώσεις προέρχεται από την κοινωνική πίεση, σε συνδυασμό με ορισμένες δυσλειτουργικές πεποιθήσεις που έχουμε. Πώς μπορούμε να αλλάξουμε αυτήν την πραγματικότητα;

Σχεδόν κάθε άνθρωπος σε κάποιο σημείο της ζωής του κοίταξε στον καθρέφτη και σκέφτηκε: “Δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω.” Τα ρούχα έχουν δοκιμαστεί σε ένα κατάστημα και έχει δηλώσει “Δεν νιώθω άνετα με το σώμα μου” και είναι πολύ κοινό να θέλουμε να φορέσουμε, να αφαιρέσουμε, να τροποποιήσουμε ή να διορθώσουμε διαφορετικά μέρη της σωματικής μας διάπλασης.

Είναι αναμφισβήτητο ότι ο πολιτισμός και η κοινωνία έχουν πολύ ισχυρή επιρροή στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι βιώνουν μεγάλη δυσαρέσκεια με το σώμα τους. Ο κανόνας της ομορφιάς αλλάζει με την πάροδο των ετών, υπαγορεύοντας με ελάχιστα ανεκτά περιθώρια τι ήταν κατάλληλο και επιθυμητό σε κάθε στιγμή και τόπο. Σήμερα, έχουμε ένα μη ρεαλιστικό και ανέφικτο ιδανικό που εκτιμά πραγματικά πραγματικά αφύσικα μέτρα, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Πάνω απ ‘όλα, αυτά είναι μοναδικά και επιβαλλόμενα χαρακτηριστικά που δεν επιτρέπουν τη λογική ποικιλομορφία των σωμάτων που υπάρχουν. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες πτυχές που σχετίζονται άμεσα με την προσωπικότητα και τη στάση μας που μας οδηγούν να μην νιώθουμε άνετα με το σώμα μας.

Αθέμιτες συγκρίσεις. Είναι προφανές ότι το πρότυπο υπάρχει, αλλά σε εμάς πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι μια μη πραγματική και ανέφικτη αναφορά και ότι δεν χρειάζεται να προσαρμοστούμε σε αυτό. Συγκρίνοντας συνεχώς τον εαυτό μας με διασημότητες ή πραγματικούς ανθρώπους που συμμορφώνονται με αυτό το ιδανικό μας οδηγεί αναπόφευκτα να δημιουργήσουμε αρνητικά συναισθήματα ενάντια στη δική μας εικόνα, χωρίς να καταλάβουμε ότι η ομορφιά είναι στην ποικιλομορφία. Άκαμπτη και διχοτομική σκέψη. Αυτές οι πεποιθήσεις υποθέτουν ότι υπάρχουν μόνο δύο άκρα και ότι εάν έχουμε κάποιο “αρνητικό” χαρακτηριστικό, είμαστε αυτόματα μη ελκυστικοί και ανεπιθύμητοι. Επικεντρώνοντας την προσοχή μας σε αυτήν την πτυχή της σωματικής διάπλασης που δεν μας αρέσει, τη μεγεθύνοντας και τη γενικεύουμε , θα μας οδηγήσει να αισθανθούμε πολύ δυσαρεστημένοι με το ποιοι είμαστε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Με τα μάτια μιλάμε εμείς

Αντάμειψε τον εαυτό σου σήμερα

Η σεξουαλική εμπειρία παίζει ρόλο ή όχι

Πώς να φροντίσεις το δέρμα σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να ζητήσεις ευγενικά "Alone Time" μέσα στη σχέση

Αυτοφροντίδα Alone Time: «Οι ικανοποιημένοι, χαρούμενοι και ολόκληροι άνθρωποι κάνουν καλούς συντρόφους», λέει η Cicely Horsham-Brathwaite, Ph.D., ψυχολόγος και coach. "Και μερικές φορές, προκειμένου να αισθανθούμε έτσι, χρειαζόμαστε κάποια ευκαιρία να είμαστε μόνοι μαζί μας συναισθηματικά ή σωματικά". Μόνο που ο χρόνος σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Έτσι, ενώ για κάποιους από εσάς μια χαλαρή πεζοπορία, μπορεί να είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε, άλλοι μπορεί να είστε πιο χαρούμενοι όταν κάθεστε στο ίδιο δωμάτιο με τον σύντροφό σας χωρίς να μιλάτε.

Πώς να ανακάμψεις μετά από συναισθηματική κακοποίηση

Συναισθηματική κακοποίηση: Πώς να ανακάμψεις. Η ανάκαμψη από τη συναισθηματική κακοποίηση συνεπάγεται πρωτίστως την επεξεργασία μιας τραυματικής εμπειρίας που έχει υπονομεύσει την αυτοεκτίμησή μας. Για να το κάνουμε αυτό, ας αποφύγουμε να κατηγορήσουμε τον εαυτό μας, γιατί το λάθος δεν είναι ποτέ σε ποιον εμπιστεύεται, σε ποιος δίνει τα πάντα για αυτήν τη σχέση.

Όταν κανείς δεν στηρίζει την απόφασή σου

Χωρίς καμία υποστήριξη: Όταν κανείς δεν σε στηρίζει θυμήσου αυτά.. Αυτή τη στιγμή κάνω το όλο θέμα "παραιτούμαι από τη δουλειά μου για να επιδιώξω ένα όνειρο". Εγκατέλειψα την ασφάλεια και τη σταθερότητα του να έχω μισθό μαζί με μια υποτιθέμενη καριέρα. Τότε, δεν ήξερα πραγματικά τι έκανα. Δεν είχα εμπειρία συν ότι δεν είχα ακριβώς την εμπιστοσύνη να προωθήσω την αγορά και να ξεκινήσω να διευθύνω μια επιχείρηση.

Trataka Sadhana μια ιδιαίτερη άσκηση διαλογισμού

Διαλογισμός άσκηση: Με το βλέμμα στα κεριά αλλιώς... Trataka Sadhana. Μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιους να κάνουν διαλογισμό και να αφήσουν τις σκέψεις τους να φύγουν. Το βλέμμα με κεριά, ή αλλιώς trataka sadhana, είναι ένας τρόπος να εστιάσεις στα μάτια σου σε κάτι ώστε να πάρεις περισσότερα από το διαλογισμό σου. Εδώ είναι το θέμα, συν το πώς να το κάνετε μόνοι σας.

Ενυδάτωσε τον οργανισμό σου με νερό όχι μόνο τους θερινούς μήνες

Αφυδάτωση υγρά: Ήρθε η ώρα να πιείτε νερό. Επειδή μπορεί να συσχετίσετε τον ιδρώτα με την ανάγκη για περισσότερο νερό, το χειμώνα (όταν συνήθως δεν ιδρώνετε τόσο πολύ), η επιθυμία για υγρά μπορεί να μείνει πίσω. Ωστόσο, απλά και μόνο επειδή μπορεί να μην ιδρώνεις τόσο πολύ δεν σημαίνει ότι δεν χάνεις υγρά. Η αφυδάτωση ακολουθεί διαφορετική πορεία κατά τη διάρκεια του χειμώνα. 

Οι καλύτερες ασκήσεις για να ξεκινήσεις την μέρα σου στη δουλειά

Προετοιμασία για την δουλειά: Οι καλύτερες ασκήσεις για να ξεκινήσει η μέρα σου. Δεν χρειάζεστε ιδιότητα μέλους σε κάποιο γυμναστήριο, εξοπλισμό ή ακόμα και ένα μεγάλο κομμάτι του χρόνου για να αποκομίσετε τα οφέλη της άσκησης. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να πιέσετε μερικές από τις καλύτερες κινήσεις για το σώμα σας σε μια πολυάσχολη εργάσιμη ημέρα.

Ανησυχία για την επικείμενη συνταξιοδότηση

Στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης: Τι θα γίνει στη ζωή μου; Η συνταξιοδότηση είναι μία από αυτές τις παράδοξες στιγμές όπου συγκλίνει ένα τεράστιο επίτευγμα και μια μεγάλη απώλεια. Για αυτό ακριβώς δεν είναι ασυνήθιστο πολλοί άνθρωποι να αισθάνονται μπερδεμένοι σε εκείνο το σημείο που τελειώνει ο κύκλος εργασίας και ξεκινά ένα στάδιο σταθερότητας, αλλά και με πολλές ερωτήσεις. 

Τα 3 πιο συχνά λάθη στη φροντίδα των ματιών που προκαλούν ρυτίδες

Φροντίδα ματιών: Καθώς η επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά λεπτή και εύθραυστη χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, έτσι ώστε να μη διαταραχθεί η ισορροπία του δερματικού φραγμού.