Αυτοφροντίδα

Εγώ σώμα: Δε νιώθω καλά με το σώμα μου

Εγώ σώμα: Δε νιώθω καλά με το σώμα μου

Εγώ σώμα: Δε νιώθω καλά με το σώμα μου. Η δυσαρέσκεια με το σώμα κάποιου στις περισσότερες περιπτώσεις προέρχεται από την κοινωνική πίεση, σε συνδυασμό με ορισμένες δυσλειτουργικές πεποιθήσεις που έχουμε. Πώς μπορούμε να αλλάξουμε αυτήν την πραγματικότητα;

Σχεδόν κάθε άνθρωπος σε κάποιο σημείο της ζωής του κοίταξε στον καθρέφτη και σκέφτηκε: “Δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω.” Τα ρούχα έχουν δοκιμαστεί σε ένα κατάστημα και έχει δηλώσει “Δεν νιώθω άνετα με το σώμα μου” και είναι πολύ κοινό να θέλουμε να φορέσουμε, να αφαιρέσουμε, να τροποποιήσουμε ή να διορθώσουμε διαφορετικά μέρη της σωματικής μας διάπλασης.

Είναι αναμφισβήτητο ότι ο πολιτισμός και η κοινωνία έχουν πολύ ισχυρή επιρροή στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι βιώνουν μεγάλη δυσαρέσκεια με το σώμα τους. Ο κανόνας της ομορφιάς αλλάζει με την πάροδο των ετών, υπαγορεύοντας με ελάχιστα ανεκτά περιθώρια τι ήταν κατάλληλο και επιθυμητό σε κάθε στιγμή και τόπο. Σήμερα, έχουμε ένα μη ρεαλιστικό και ανέφικτο ιδανικό που εκτιμά πραγματικά πραγματικά αφύσικα μέτρα, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Πάνω απ ‘όλα, αυτά είναι μοναδικά και επιβαλλόμενα χαρακτηριστικά που δεν επιτρέπουν τη λογική ποικιλομορφία των σωμάτων που υπάρχουν. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες πτυχές που σχετίζονται άμεσα με την προσωπικότητα και τη στάση μας που μας οδηγούν να μην νιώθουμε άνετα με το σώμα μας.

Αθέμιτες συγκρίσεις. Είναι προφανές ότι το πρότυπο υπάρχει, αλλά σε εμάς πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι μια μη πραγματική και ανέφικτη αναφορά και ότι δεν χρειάζεται να προσαρμοστούμε σε αυτό. Συγκρίνοντας συνεχώς τον εαυτό μας με διασημότητες ή πραγματικούς ανθρώπους που συμμορφώνονται με αυτό το ιδανικό μας οδηγεί αναπόφευκτα να δημιουργήσουμε αρνητικά συναισθήματα ενάντια στη δική μας εικόνα, χωρίς να καταλάβουμε ότι η ομορφιά είναι στην ποικιλομορφία. Άκαμπτη και διχοτομική σκέψη. Αυτές οι πεποιθήσεις υποθέτουν ότι υπάρχουν μόνο δύο άκρα και ότι εάν έχουμε κάποιο “αρνητικό” χαρακτηριστικό, είμαστε αυτόματα μη ελκυστικοί και ανεπιθύμητοι. Επικεντρώνοντας την προσοχή μας σε αυτήν την πτυχή της σωματικής διάπλασης που δεν μας αρέσει, τη μεγεθύνοντας και τη γενικεύουμε , θα μας οδηγήσει να αισθανθούμε πολύ δυσαρεστημένοι με το ποιοι είμαστε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Με τα μάτια μιλάμε εμείς

Αντάμειψε τον εαυτό σου σήμερα

Η σεξουαλική εμπειρία παίζει ρόλο ή όχι

Πώς να φροντίσεις το δέρμα σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί η αυτοδιαχείριση είναι το κλειδί για την επιτυχία και πώς να βελτιώσετε τη δική σας

Αυτοδιαχείριση: Η αυτοδιαχείριση είναι μια κρίσιμη δεξιότητα στο χώρο εργασίας. Αυτό το άρθρο διερευνά έναν ορισμό αυτοδιαχείρισης και συμβουλές για τη βελτίωση των δεξιοτήτων αυτοδιαχείρισής σας.

Πώς η αυτοφροντίδα βοηθά στην σκέψη και στον έλεγχο του άγχους;

Φροντίδα: Πρόσφατη έρευνα αναφέρει ότι η καθημερινή επαφή με τη φροντίδα του εαυτού μας μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε το άγχος και την κατάθλιψη, ενώ παράλληλα μας βοηθά να βελτιώσουμε την υγεία μας

Είστε εξ αποστάσεως εργαζόμενος; 5 έξυπνοι τρόποι για να παραμένετε συνδεδεμένοι και παραγωγικοί

«Με τη συνεχή καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, οι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να προσφέρουν εξαιρετική δουλειά, να υπερασπίζονται καινοτόμες ιδέες και να είναι ο καλύτερος εαυτός τους», εξήγησε ο Tipton. Επαινέστε δημόσια, δώστε σχόλια ιδιωτικά

6 Συμβουλές για όμορφη επιδερμίδα

Επιδερμίδα: Εάν θέλετε να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας, υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών συμπεριφοράς και φυσικών συστατικών.

7 εκπληκτικά οφέλη για την ψυχική υγεία από τα παιχνίδια με χαρτιά

Επιτραπέζια: Τα παιχνίδια με κάρτες μπορεί να προσφέρουν πολλά εκπαιδευτικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη, που κυμαίνονται από βελτιωμένες μαθηματικές δεξιότητες έως αυξημένη αίσθηση αυτοεκτίμησης.