Αυτοφροντίδα

Εγκυμοσύνη λάδι: Ποια έλαια είναι ασφαλή για την περιποίηση του δέρματος σου

Εγκυμοσύνη λάδι: Ποια έλαια είναι ασφαλή για την περιποίηση του δέρματος σου

Εγκυμοσύνη δέρμα: Πώς να φροντίσεις τον εαυτό σου.  Αν και αναπτύσσεται συνεχώς νέα έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις των αιθέριων ελαίων στο ανθρώπινο σώμα, δυστυχώς, δεν είναι αρκετές ώστε να τις κατανοήσουμε. 

Στην περίπτωση της εγκυμοσύνης, δεν έχει ακόμη καταστεί δυνατόν να προσδιοριστεί ο κίνδυνος να διεισδύσουν τα χημικά συστατικά του αιτίου στον πλακούντα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ζήτημα ανησυχίας και διαμάχης. Τα αιθέρια έλαια που φαίνεται να είναι ασφαλή για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης περιλαμβάνουν: κάρδαμο, χαμομήλι, λιβάνι, γεράνιο, τζίντζερ, νερόλι, πατσούλι, πετίτουρο, ροζόλ, σμάλτο, και άλλα μη τοξικά αιθέρια έλαια.

Από την άλλη πλευρά, σε ένα άρθρο για την Εθνική Ένωση Ολιστικής Αρωματικής (NAHA), ο Tony Burfield δηλώνει, “Είναι πιθανό οι βασικοί μεταβολίτες ελαίου να διασχίζουν τον πλακούντα λόγω της στενής (αλλά όχι άμεσης) επαφής μεταξύ μητρικού και εμβρυϊκού αίματος“. Συνεχίζει να λέει, “Κατά τη γνώμη μου, η υπεύθυνη στάση είναι να αποθαρρυνθεί εντελώς η χρήση των αιθέριων ελαίων κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της εγκυμοσύνης”.

Buckle σχολιάζει στο βιβλίο του, Essential Fluoracure, ότι “η χρήση των αιθέριων ελαίων κατά την εγκυμοσύνη είναι ένα επίμαχο θέμα, ιδιαίτερα κατά τη ζωτική πρώτη περίοδο των 3 μηνών. Είναι εξαιρετικά απίθανο ένα νυχτερινό λουτρό που περιέχει μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων να προκαλέσει προβλήματα στο αγέννητο παιδί… Δεν υπάρχουν στοιχεία για μη φυσιολογικά έμβρυα ή αποβολές εμβρύων λόγω της “κανονικής” χρήσης αιθέρων ελαίων, είτε με εισπνοή είτε με τοπική εφαρμογή”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η σημαντική επίδραση της μουσικής στην ψυχική υγεία

Πώς να αποφύγω τη χαλάρωση στο στήθος

Επηρεάζει την σχέση του ζευγαριού η εγκυμοσύνη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ασκήστε φαντασία και σώμα παίζοντας με τα παιδιά στο σπίτι

Άθλητισμός lockdown παιδιά: Μετατρέψτε το καθιστικό ή το σαλόνι του σπιτιού σας σε φανταστικό τόπο παραμυθιού. Μπορείτε να δοκιμάστε ασκήσεις εξισορρόπησης, υποδυόμενοι τους ακροβάτες ή ζογκλέρ. Γιατί όχι, βάλτε ακόμη και το κατοικίδιο ζώο σας στη δράση, αν φυσικά απολαμβάνει να πηδά από στεφάνι σε στεφάνι ή να συνοδεύει τους μικρούς σας "μάγους" την ώρα των παραστάσεων. Εάν μάλιστα το πάρετε στα σοβαρά, μπορείτε να το κάνετε μια εβδομαδιαία δραστηριότητα ποιοτικής συνεύρεσης με την οικογένειά σας. Αφήστε τη φαντασία σας να πάρει τα ηνία της δράσης και εξασκηθείτε στα κόλπα σας κάθε φορά που έχετε λίγο χρόνο, προσκαλώντας και τα υπόλοιπα μέλη του οικογενειακού "τσίρκου" να ακονίζουν τα ταλέντα τους τακτικά.

Εναλλακτικοί τρόπου για να αντιμετωπίσετε την κακή ψυχολογία λόγω καραντίνας

Η ανάπτυξη και εγκαθίδρυση ορισμένων πρωινών συνηθειών θα δημιουργήσει σταδιακά αυξημένη ενέργεια που θα διαρκεί περισσότερο. Και είναι σημαντικό να τονιστεί ότι μιλάμε για συνήθεια• αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται αρκετή εξάσκηση και επιμονή για να εγκαθιδρυθεί και χρειάζεται να συνίσταται σε ορισμένες καθημερινές κινήσεις και ακολουθίες δραστηριοτήτων.

Τι είναι ο chakra διαλογισμός

Διαλογισμός: Μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο ποιος διαλογίστηκε πρώτος, ωστόσο ο διαλογισμός ως πρακτική χρησιμοποιείται εδώ και τουλάχιστον 3.000 χρόνια. Με δυσκολία ωστόσο θα φανταζόταν εκείνος που τον ανακάλυψε ότι όχι μόνο θα επιβίωνε, αλλά θα γνώριζε νέες δόξες, εν μέσω πανδημίας.

Πέντε πυλώνες αυτοεκτίμησης στην εφηβεία

Αυτοεκτίμηση Εφηβεία: Η υγιής αυτοεκτίμηση παίζει ρόλο σε όλα όσα κάνετε. Οι έφηβοι με υψηλή αυτοεκτίμηση έχουν καλύτερες σχέσεις με συνομηλίκους και ενήλικες, αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι για τα επιτεύγματά τους και βρίσκουν ευκολότερο να αντιμετωπίσουν απογοητεύσεις και αποτυχίες στη ζωή.

Θεραπευτικές ιδιότητες της Θάλασσας

Η θάλασσα προσφέρει θετική ενέργεια στους ανθρώπους και συμβάλλει στην γενικότερη ευεξία . Το θαλασσινό νερό έχει πολλέςΘεραπευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας .

Κατάθλιψη: Βήματα για να ισορροπήσετε τη διάθεσή σας

Κατάθλιψη Αυτοφροντίδα: Το μοίρασμα όσων αισθάνεστε και σας προβληματίζουν με ανθρώπους που εμπιστεύεστε μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Το να βλέπετε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας, όπως ψυχολόγο ή κοινωνικό λειτουργό, είναι μια υπέροχη ιδέα, αφού αποτελεί ένα σημαντικό πλαίσιο υποστήριξης. Αλλά μην σταματάτε εκεί. Μιλήστε επίσης με φίλους και αγαπημένους σας ανθρώπους. Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε μια ομάδα υποστήριξης για άτομα που μοιράζονται κοινούς προβληματισμούς με εσάς. Όντας κοντά σε άτομα που αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη μπορεί να σας υπενθυμίσει ότι δεν είστε μόνοι και να σας δώσει επιπλέον νέες ιδέες για την διαχείριση θεμάτων που σας απασχολούν.

Πώς να επιτύχουμε απώλεια βάρους με ένα απλό πείραμα

Στο τέλος του πειράματος, χρειάζεται να έχετε καταγράψει τουλάχιστον εννιά γεύματα, κάθε ένα σε διαφορετική ημέρα και περίπου την ίδια ώρα. Κοιτάξτε τις τελευταίες τέσσερις στήλες: επίπεδα ενέργειας, ενεργειακή σταθερότητα, όρεξη και διάθεση.