Σεξουαλική Υγεία

Σχέσεις σεξ: Όσα δεν λέει το στόμα τα λέει το σώμα

Σχέσεις σεξ: Όσα δεν λέει το στόμα τα λέει το σώμα

Σχέσεις σεξ: Όσα δεν λέει το στόμα τα λέει το σώμα. Οι εκφράσεις του προσώπου σας, οι χειρονομίες, η στάση και ο τόνος φωνής σας είναι ισχυρά εργαλεία επικοινωνίας. Εδώ είναι ο τρόπος ανάγνωσης και χρήσης της γλώσσας του σώματος για τη δημιουργία καλύτερων σχέσεων.

Ενώ το κλειδί για την επιτυχία τόσο στις προσωπικές όσο και στις επαγγελματικές σχέσεις βρίσκεται στην ικανότητά σας να επικοινωνείτε καλά, δεν είναι οι λέξεις που χρησιμοποιείτε αλλά οι μη λεκτικές λέξεις ή η “γλώσσα του σώματος” που μιλούν πιο δυνατά. Η γλώσσα του σώματος είναι η χρήση της σωματικής συμπεριφοράς, των εκφράσεων και των κινήσεων για την μη προφορική επικοινωνία, συχνά ενστικτωδώς παρά συνειδητά.

Είτε το γνωρίζετε είτε όχι, όταν αλληλεπιδράτε με άλλους, συνεχώς δίνετε και λαμβάνετε σήματα χωρίς λέξεις. Όλες οι μη λεκτικές συμπεριφορές σας—οι κινήσεις σας, η στάση σας, ο τόνος φωνής σας, η οπτική επαφή που έχετε—στέλνουν ισχυρά μηνύματα. Μπορούν να καθησυχάσουν τους ανθρώπους, να δημιουργήσουν εμπιστοσύνη και να προσελκύσουν άλλους προς εσάς, ή να προσβάλουν, να συγχέουν και να υπονομεύσουν αυτό που προσπαθείτε να μεταδώσετε. Αυτά τα μηνύματα δεν σταματούν όταν σταματάτε να μιλάτε. Ακόμα και όταν είσαι σιωπηλός, εξακολουθείς να επικοινωνείς μη προφορικά.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό που βγαίνει από το στόμα σας και αυτό που επικοινωνείτε μέσω της γλώσσας του σώματός σας μπορεί να είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Αν πεις κάτι, αλλά η γλώσσα του σώματός σου λέει κάτι άλλο, ο ακροατής σου θα αισθανθεί ότι είσαι ανέντιμος. Αν πεις “ναι” ενώ κουνάς το κεφάλι σου όχι, για παράδειγμα. Όταν αντιμετωπίζεις τέτοια ανάμεικτα σήματα, ο ακροατής δεν ξέρει αν πρέπει να επιλέξει αν πιστέψει τα λεκτικά ή τα μη λεκτικά σήματα. Καθώς η γλώσσα του σώματος είναι μια φυσική, ασυνείδητη γλώσσα που μεταδίδει τα αληθινά συναισθήματα και τις προθέσεις σας, είναι πιθανό να επιλέξουν το μη λεκτικό μήνυμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τον χωρισμό σου

4 τεχνικές για να αποβάλλεις το άγχος

Πώς να κάνεις με ασφάλεια έρωτα με τον σύντροφό σου που έχει STD

Τι χρειάζεται για μία ισορροπημένη σεξουαλική ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ξεπερνώντας το άγχος της σεξουαλικής επίδοσης

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Εάν βιώνετε άγχος σεξουαλικής επίδοσης, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε έναν ειδικό, με τον οποίον θα νιώθετε αρκετά άνετοι να συζητήσετε για τη σεξουαλική σας ζωή. Εφόσον βεβαιωθείτε πως αιτία του άγχους που βιώνετε σχετικά με το σεξ δεν είναι κάποιο ορισμένο ιατρικό ζήτημα, μπορείτε να δοκιμάστε τις ακόλουθες προσεγγίσεις που έχουμε συλλέξει για εσάς για να σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στην υγιή και απολαυστική ζωή του έρωτα.

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Αιτίες που συντελούν στο φαινόμενο

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Το σεξ υποτίθεται πως είναι μια ευχάριστη εμπειρία, αλλά είναι δύσκολο να το απολαύσετε αν ανησυχείτε συνεχώς για το πόσο καλά κάνετε έρωτα. Εάν θέλετε να επαναφέρετε την ζωντάνια στην ερωτική σας ζωή, μάθετε γιατί μπορεί να βιώνετε άγχος σεξουαλικής επίδοσης και αναζητήστε συμβουλές για να χαλαρώσετε.

Πώς το κάπνισμα επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή των ανδρών;

Κάπνισμα και σεξ: Ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την στύση ενός άνδρα, είναι το κάπνισμα. Το κάπνισμα ανεξάρτητα από τους άλλους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά προβλήματα, σχεδόν διπλασιάζει τον κίνδυνο για μετρίου και σοβαρού βαθμού στυτική δυσλειτουργία.

Είναι καλύτεροι εραστές οι άνδρες χορτοφάγοι;

Σεξ και χορτοφαγία: «Δεν πρόκειται για μία επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη αλλά τα αποτελέσματα που βλέπουμε είναι πολύ συναρπαστικά. Νομίζω ότι αυτό θα ξυπνήσει πολλούς ανθρώπους», είπε ο ουρολόγος, Άαρον Σπιτς.

Θεραπευτές σχέσεων εξηγούν πώς να διαχειρίζεστε συγκρούσεις

Διαπροσωπικές Σχέσεις: Οι διαφωνίες ή συγκρούσεις είναι ένα φυσικό κομμάτι της σχέσης μας με τους άλλους. Στην πραγματικότητα, οι περιστασιακές συγκρούσεις «εντείνουν βαθύτερα τις σχέσεις, αν μπορείτε να τις διαχειριστείτε με ενσυναίσθηση», λέει η Marisa G. Franco, Ph.D., συμβουλευτική ψυχολόγος και ειδικός φιλίας. «Οι σχέσεις μας φτάνουν σε ένα εντελώς νέο επίπεδο οικειότητας όταν συνειδητοποιούμε ότι μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς, ακόμη και όταν πρόκειται για σκληρά πράγματα».

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα σκαμπανεβάσματα στην καμπύλη της σεξουαλικής επιθυμίας

Σεξ: Γνωρίζετε την περίοδο που λέμε «μήνα του μέλιτος» σε μία σχέση; Είναι αυτή η εκστατική, τρελά ερωτική περίοδος μιας καινούργιας σχέσης, που το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να σκίζετε τα ρούχα του άλλου και να κάνετε έρωτα 24/7;