Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: Τι να προσέχεις για να έχεις μία ισορροπημένη ερωτική ζωή

Σεξουαλική υγεία: Τι να προσέχεις για να έχεις μία ισορροπημένη ερωτική ζωή

Σεξουαλική υγεία: Τι να προσέχεις για να έχεις μία ισορροπημένη ερωτική ζωή. Οι σωματικές μεταμορφώσεις που υφίσταται το σώμα σας καθώς μεγαλώνετε έχουν σημαντική επίδραση στη σεξουαλικότητά σας.

Η µείωση των επιπέδων των ορμονών και οι αλλαγές στη νευρολογική και κυκλοφορική λειτουργία µπορεί να οδηγήσουν σε σεξουαλικά προβλήματα όπως στυτική δυσλειτουργία ή κολπικό άλγος. Η θεραπεία σεξουαλικών προβλημάτων είναι τώρα ευκολότερη από ποτέ. Αλλά μπορεί να είστε σε θέση να επιλύσετε ασήμαντα σεξουαλικά θέματα κάνοντας μερικές προσαρμογές στο στυλ της επαφής.

Για μια υγιή σεξουαλική ζωή, είναι σημαντικό να είστε πλήρως χαλαρός. Το να είσαι ευέλικτος μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική σου ζωή. Δοκιμάστε να επεκταθείτε μετά τις προπονήσεις σας ή ενσωματώστε λίγη γιόγκα στη ρουτίνα σας. Για μια υγιή σεξουαλική ζωή, είναι σημαντικό να είστε πλήρως χαλαρός. Ο ύπνος 7-8 ωρών είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργοποίηση και την ενεργοποίηση του σώματός σας. Πριν το σεξ, δημιουργήστε μια αφοσιωμένη σχέση που επιτρέπει την εμπιστοσύνη και την ανοικτή επικοινωνία. Μείνετε μακριά από το πρόχειρο φαγητό, το γρήγορο φαγητό, τη σόδα, τα κόκα κόλα και τη μεταποιημένη ζάχαρη. Υγιείς καρποί, λαχανικά, σπόροι κλπ. θα σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα και πιο ενεργητικοί.

Τι είναι όμως το σεξ; Σε ένα επίπεδο, το σεξ είναι απλά μια άλλη σωματική λειτουργία με ορμόνες σχεδιασμένη να διαιωνίζει το είδος. Φυσικά, αυτή η στενή άποψη υποτιμά την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης σεξουαλικής ανταπόκρισης. Εκτός από τις βιοχημικές δυνάμεις στην εργασία, οι εμπειρίες και οι προσδοκίες σας βοηθούν στη διαμόρφωση της σεξουαλικότητάς σας. Η κατανόησή σας για τον εαυτό σας ως σεξουαλικό ον, οι σκέψεις σας για το τι αποτελεί μια ικανοποιητική σεξουαλική σχέση, και η σχέση σας με το σύντροφό σας είναι βασικοί παράγοντες στην ικανότητά σας να αναπτύξετε και να διατηρήσετε μια εκκολαπτόμενη σεξουαλική ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς επηρεάζει το ζευγάρι η μέσα σε λίγους μήνες άφιξη του μωρού

Στοιχεία που δείχνουν ότι μια ερωτική σχέση είναι υγιής

Μυστικά για τον κατάλληλο τρόπο καθαρισμού του γυναικείου κόλπου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».