Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: Τι να προσέχεις για να έχεις μία ισορροπημένη ερωτική ζωή

Σεξουαλική υγεία: Τι να προσέχεις για να έχεις μία ισορροπημένη ερωτική ζωή

Σεξουαλική υγεία: Τι να προσέχεις για να έχεις μία ισορροπημένη ερωτική ζωή. Οι σωματικές μεταμορφώσεις που υφίσταται το σώμα σας καθώς μεγαλώνετε έχουν σημαντική επίδραση στη σεξουαλικότητά σας.

Η µείωση των επιπέδων των ορμονών και οι αλλαγές στη νευρολογική και κυκλοφορική λειτουργία µπορεί να οδηγήσουν σε σεξουαλικά προβλήματα όπως στυτική δυσλειτουργία ή κολπικό άλγος. Η θεραπεία σεξουαλικών προβλημάτων είναι τώρα ευκολότερη από ποτέ. Αλλά μπορεί να είστε σε θέση να επιλύσετε ασήμαντα σεξουαλικά θέματα κάνοντας μερικές προσαρμογές στο στυλ της επαφής.

Για μια υγιή σεξουαλική ζωή, είναι σημαντικό να είστε πλήρως χαλαρός. Το να είσαι ευέλικτος μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική σου ζωή. Δοκιμάστε να επεκταθείτε μετά τις προπονήσεις σας ή ενσωματώστε λίγη γιόγκα στη ρουτίνα σας. Για μια υγιή σεξουαλική ζωή, είναι σημαντικό να είστε πλήρως χαλαρός. Ο ύπνος 7-8 ωρών είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργοποίηση και την ενεργοποίηση του σώματός σας. Πριν το σεξ, δημιουργήστε μια αφοσιωμένη σχέση που επιτρέπει την εμπιστοσύνη και την ανοικτή επικοινωνία. Μείνετε μακριά από το πρόχειρο φαγητό, το γρήγορο φαγητό, τη σόδα, τα κόκα κόλα και τη μεταποιημένη ζάχαρη. Υγιείς καρποί, λαχανικά, σπόροι κλπ. θα σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα και πιο ενεργητικοί.

Τι είναι όμως το σεξ; Σε ένα επίπεδο, το σεξ είναι απλά μια άλλη σωματική λειτουργία με ορμόνες σχεδιασμένη να διαιωνίζει το είδος. Φυσικά, αυτή η στενή άποψη υποτιμά την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης σεξουαλικής ανταπόκρισης. Εκτός από τις βιοχημικές δυνάμεις στην εργασία, οι εμπειρίες και οι προσδοκίες σας βοηθούν στη διαμόρφωση της σεξουαλικότητάς σας. Η κατανόησή σας για τον εαυτό σας ως σεξουαλικό ον, οι σκέψεις σας για το τι αποτελεί μια ικανοποιητική σεξουαλική σχέση, και η σχέση σας με το σύντροφό σας είναι βασικοί παράγοντες στην ικανότητά σας να αναπτύξετε και να διατηρήσετε μια εκκολαπτόμενη σεξουαλική ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς επηρεάζει το ζευγάρι η μέσα σε λίγους μήνες άφιξη του μωρού

Στοιχεία που δείχνουν ότι μια ερωτική σχέση είναι υγιής

Μυστικά για τον κατάλληλο τρόπο καθαρισμού του γυναικείου κόλπου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική υγεία : Τα οφέλη της στο σώμα

Πέρα από το προφανές, η σεξουαλική επαφή έχει πολλά υγιή οφέλη.Μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι, να είστε πιο υγιείς και να ζήσετε μεγαλύτερη ζωή. Μπορεί επίσης να προστατεύσει από ασθένειες και ενδεχομένως να αποτρέψει τον καρκίνο. Εδώ, διερευνούμε μερικά από τα πρόσθετα οφέλη που μπορεί να σας δώσει το σεξ. Το σεξ μειώνει το […]

Τι σημαίνει το σεξ για τους άνδρες

Άντρες και Σεξ: Μήπως οι άντρες είναι σαν τις γυναίκες; Μήπως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να θέλουν στο σεξ και ίσως να μην λειτουργούν με ζωώδη ένστικτα, αλλά με συναίσθημα; Μήπως έφτασε η ώρα να σταματήσουν τα χαζά στερεότυπα που συνεχίζουμε να αναπαράγουμε και στις επόμενες γενιές και δεν επιτρέπουμε σε κανένα φύλο να απολαύσει το μόνο φυσικό και ενστικτώδες πράγμα;

Η κρίσιμη στιγμή για να μην σπάσει το προφυλακτικό

Πόσο πιθανό είναι να σπάσει το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης; Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ μικρές, κάτω από  2% και αποδίδονται κατά κύριο λόγο στην κακή χρήση του προφυλακτικού και όχι σε τυχόν ελαττώματα στο πλαστικό υλικό του. Τι αυξάνει τις πιθανότητες να σπάσει κατά τη χρήση Εάν συνηθίζετε […]

Sex tips για να αναζωπυρώσετε την έλξη

Sex tips: Η συνήθεια λέγεται πως είναι ο θάνατος της σεξουαλικής εξέλιξης και έλξης. Για να αναζωπυρώσετε την ερωτική σας ζωή, δοκιμάστε τα tips που ακολουθούν ή εμπνευστείτε για να σκηνοθετήσετε τα δικά σας.

Τάντρα : Τεχνική για τέλεια σεξουαλική ζωή

Τάντρα : Η Τάντρα δεν επικεντρώνεται μόνο στην επίτευξη υψηλότερης κατάστασης συνείδησης νου-σώματος. Μπορεί επίσης να αφορά τη δημιουργία ενός βαθύτερου, πιο αρμονικού δεσμού με τον σύντροφό σας.

Υψηλή αρτηριακή πίεση και σεξ: Ποιες είναι οι συνηθέστερες προκλήσεις

Υψηλή αρτηριακή πίεση σεξ: Στην περίπτωση των ανδρών, η σχέση μεταξύ της υψηλής αρτηριακής πίεσης και των σεξουαλικών προβλημάτων έχει αποδειχθεί. Για τις γυναίκες ωστόσο που αναφέρουν μειωμένη σεξουαλική ικανοποίηση, δεν είναι ακόμη σαφές, αν γι' αυτήν ευθύνεται η υψηλή αρτηριακή πίεση.