Σεξουαλική Υγεία

Σεξ απόλαυση: Έχει σημασία πραγματικά η σεξουαλική εμπειρία

Σεξ απόλαυση: Έχει σημασία πραγματικά η σεξουαλική εμπειρία

Σεξ απόλαυση: Έχει σημασία πραγματικά η σεξουαλική εμπειρία; “Ντρέπομαι για το σώμα μου, και φοβάμαι να αφήσω να τον δουν το φως της ημέρας”. “Έχω αλλάξει τον εαυτό μου ώστε να ικανοποιώ τις επιθυμίες και τις ανάγκες των άλλων.”

Προσποιήθηκα ότι απολαμβάνω τον εαυτό μου όταν πραγματικά απλά μέτραγα δευτερόλεπτα ή σκεφτόμουν τι θα συνέβαινε μετά. Χρησιμοποίησα αλκοόλ για να γίνω πιο υπεύθυνη. Αγνόησα αυτά που μου λέει το σώμα μου για να είμαι αρεστός και αποδεκτός. Έκρυψα τον πραγματικό μου εαυτό βαθιά μέσα μου από φόβο ότι δεν θα είμαι αρκετή. Ξέρω ότι δεν είμαι μόνη σε αυτές τις σκέψεις, και θα ήθελα να μιλήσω για το πώς αυτές εμποδίζουν το πώς πιστεύω ότι πρέπει να είναι το σεξ και θα μπορούσε να είναι, γράφει η Leigh Huggins

Τα μεγαλύτερα εμπόδια για το καλό σεξ είναι η αυτοεκτίμηση, ο ιδεασμός και ο ναρκισσισμός. Οι ιδέες γύρω από την αξία μας και την αυτογνωσία μας χρειάζονται πολλά χρόνια για να διαλευκανθούν και μπορούν να σαμποτάρουν εντελώς τη σεξουαλικότητά μας. Αν ανησυχούμε πολύ για το πώς ερμηνεύουμε ή για το τι σκέφτεται ο συνεργάτης μας για εμάς, είναι αδύνατο να είμαστε παρόντες στη δική μας εμπειρία. Εάν κάποιος ζει σε μια φαντασίωση για το ποιος είναι ο σύντροφός του και τι αναμένεται από αυτόν, θα δημιουργηθεί εξαρχής η ανάγκη για εξωτερική επικύρωση και θα χρωματίσει όλες τις μελλοντικές αλληλεπιδράσεις. Η εξιδανίκευση ενός πιθανού εταίρου όχι μόνο τους αφαιρεί από τη σχέση, αλλά θέτει ένα σχεδόν αδιάσειστο εμπόδιο μεταξύ σας και το να πάρετε αυτό που πραγματικά θέλετε από αυτούς. Εάν δεν μπορείτε να δείτε τον σύντροφό σας ως άνθρωπο, μπορεί να προκύψουν οι δυνατότητες για παραβιάσεις της συναίνεσης, ακόμη και βία.

Το συμπέρασμα είναι, ότι δεν νομίζω πως η σεξουαλική απειρία είναι ο εχθρός, ούτε πιστεύω ότι η σεξουαλική εμπειρία είναι ο σωτήρας.  Όλοι έχουμε τις δικές μας επιθυμίες, ανάγκες, προτιμήσεις, εναύσματα, φετίχ, φαντασιώσεις, φρένα και επιταχυντές. Η ιδέα είναι να έχουμε το θάρρος να μιλήσουμε και να καταλάβουμε τι βιώνουμε, ακόμα και αν η σπίθα είναι σπινθηριστή, ακόμα και αν ο εραστής μας μας μας κρίνει, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα τον ξαναδούμε ποτέ. Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο. προκειμένου να βρούμε έναν συνεργάτη που θα συνεργαστεί μαζί μας, να με σεβαστούμε και να διευκολύνουμε ένα πλαίσιο στο οποίο θα μπορούμε να απολαύσουμε και να αισθανόμαστε ασφαλείς σε αυτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα κορίτσια ξενυχτάνε με ... κανένα μυστικό

Γιατί οι γυναίκες δεν προτιμούν το περιστασιακό σεξ

Τέσσερις απλοί τρόποι για να κάνεις ένα βήμα στην φροντίδα του εαυτού σου

Εφηβεία και ερωτική ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το "ζην επικινδύνως" στο σεξ & οι πιο επικίνδυνες στάσεις

Στάσεις σεξ κίνδυνος: Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες στάσεις στο σεξ, σύμφωνα με μελέτες και επιστημονικά δεδομένα. Φυσικά και ορισμένες συγκαταλέγονται στις πιο συνηθισμένες σεξουαλικές στάσεις, γι' αυτό και έχουν επιφέρει τα περισσότερα ατυχήματα.

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στους νέους ως απάντηση στις ανακρίβειες του διαδικτύου

Sex διαδίκτυο ανήλικοι: Οι νέοι κάτω των 18 ετών έρχονται αντιμέτωποι με την διαδικασία εξερεύνησης της σεξουαλικότητάς τους. Το διαδίκτυο περιέχει τις πληροφορίες, όπως δυστυχώς και μη αποδεκτές συμπεριφορές.

Μειωμένη ερωτική επιθυμία στους άνδρες: Αίτια - Συμπτώματα - Θεραπεία

Μειωμένη ερωτική επιθυμία στους άνδρες: Με τον όρο χαμηλή λίμπιντο περιγράφεται η κατάσταση κατά την οποία η σεξουαλική επιθυμία μειώνεται ή απουσιάζει. Η λίμπιντο είναι κυρίως ένα ορμονικό και εγκεφαλικό φαινόμενο.

Τι είναι το spooning και γιατί κάνει καλό στην υγεία;

Spooning στάση κουτάλι: Μια στάση που προτιμούν τα ζευγάρια όταν θέλουν να νιώσουν πιο κοντά ο ένας τον άλλο, συνδυάζοντας την οικειότητα με το έντονο πάθος αλλά και την απόλυτη χαλάρωση.

Η γονική αποδοχή του σεξουαλικού προσανατολισμού

Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να πράξουν οι γονείς αυτοί, δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτό που πρέπει να πράττει κάθε γονέας. Να ακούσουν καταρχάς τα παιδιά τους με ανοικτή καρδιά και καθαρό μυαλό. Να μη «θρηνήσουν» ένα άτομο που δεν υπήρχε ποτέ ή ένα πεπρωμένο που δεν είναι δικό τους για να αποφασίσουν.

Πρώην αθλήτρια ισχυρίστηκε ότι και η ίδια έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο ξεκίνημα της καριέρας της.

«Δεν έψαξα ποτέ. Έπαιρνα τα μετάλλια και δεν μπορούσα να τα χαρώ. Πολλά χρόνια λέω πρέπει να μιλήσω. Τελικά εξαφανίστηκα και πήγα σε μοναστήρι. Όχι για πολύ καιρό, βρήκα πνευματικούς και μίλησα.