Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: Όσο πιο ικανοποιημένοι στο σεξ, τόσο μικρότερη ανάγκη για σχέση

Σεξουαλική υγεία: Όσο πιο ικανοποιημένοι στο σεξ, τόσο μικρότερη ανάγκη για σχέση

Σεξουαλική υγεία: Όσο πιο ικανοποιημένοι στο σεξ, τόσο μικρότερη ανάγκη για σχέση. Όλοι παλεύουν με το να αισθάνονται δυσαρεστημένοι και ανολοκλήρωτοι σε διαφορετικά σημεία.

Η απάντηση στην εκπλήρωση μπορεί να βρίσκεται σε διαφορετικά πράγματα: αλλαγή τρόπου ζωής, εύρεση νέου χόμπι ή οικοδόμηση φιλίας.  Συχνά, προτείνεται ότι οι μεμονωμένοι άνθρωποι αναζητούν σχέσεις για να βρουν ικανοποίηση. Ειδικά τώρα, καθώς η απομόνωση της πανδημίας μπορεί να αναδείξει την κατάσταση της σχέσης κάποιου, είναι ζωτικής σημασίας να εκτιμηθεί ποιοι παράγοντες οδηγούν σε μια ικανοποιημένη και ευτυχισμένη ζωή ως ένα άτομο.

Καθώς η μέση ηλικία του γάμου αυξάνεται και τα συνολικά ποσοστά γάμου μειώνονται, υπάρχει ένα μεγαλύτερο ποσοστό των νοικοκυριών ενός ατόμου από ποτέ. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ελεύθεροι άνθρωποι ανησυχούν για την αίσθηση αποσύνδεσης και μοναξιάς, η οποία τροφοδοτεί το κοινό φόβο και στίγμα της μοναξιάς. Αλλά πολλοί αδέσμευτοι είναι απλά χαρούμενοι όπως είναι!  Μια νέα μελέτη για το 2020 εξέτασε διαφορετικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην ικανοποίηση του ατόμου. Αυτή η μελέτη τριών μερών χωρίστηκε σε τρεις διαφορετικές μελέτες: μία μελέτη σεξουαλικής ικανοποίησης και οικογενειακής / ικανοποίησης φίλου, δεύτερη μελέτη σεξουαλικής ικανοποίησης και ποιότητας και τρίτη μελέτη σεξουαλικής ικανοποίησης και ικανοποίησης με οικογένεια / φίλους.

Ωστόσο οι έρευνες έδειξαν ότι η υψηλότερη σεξουαλική ικανοποίηση σχετίζεται με λιγότερη επιθυμία γάμου. Αυτή η μελέτη περιλάμβανε δεδομένα τόσο από άτομα που δεν είχαν παντρευτεί όσο και από διαζευγμένα άτομα. Τα μέτρα περιλάμβαναν: την πεποίθηση ότι η ευτυχία μπορεί να επιτευχθεί χωρίς γάμο. σεξουαλική ικανοποίηση σεξουαλική συχνότητα ικανοποίηση ζωής; ποιότητα σχέσης με την οικογένεια ποιότητα σχέσης με φίλους και εναπομείναντες άγαμοι συμμετέχοντες. Τα αποτελέσματα αυτού του δεύτερου μέρους έδειξαν ότι η σεξουαλική ικανοποίηση σχετίζεται με ισχυρότερες πεποιθήσεις ότι οι άγαμοι άνθρωποι μπορούν να είναι ευτυχισμένοι χωρίς γάμο.

Στην 3η έρευνα συμμετείχαν: έφηβοι, νεαροί ενήλικες και ενήλικες μέσης ηλικίας. Τα μέτρα σύγκρισης περιλάμβαναν: ικανοποίηση με τη μοναξιά, επιθυμία για έναν σύντροφο, σεξουαλική, ικανοποίηση σεξουαλική συχνότητα,, ικανοποίηση ζωής, ικανοποίηση με την οικογένεια και  με φίλους. Τα αποτελέσματα αυτού του μέρους έδειξαν ότι η σεξουαλική ικανοποίηση συσχετίζεται με την επιδίωξη της μοναξιάς και λιγότερο επιθυμία για εύρεση συντρόφου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί οι γυναίκες δεν προτιμούν το περιστασιακό σεξ

Τέσσερις απλοί τρόποι για να κάνεις ένα βήμα στην φροντίδα του εαυτού σου

Εφηβεία και ερωτική ζωή

Αν νομίζεις ότι όλοι βιώνουν οργασμό πέφτεις έξω

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».

Η αριστερά υποστηρίζει ότι οι γονείς θα πρέπει να αναθέτουν τη διδασκαλία των παιδιών για το σεξ σε εντελώς αγνώστους ειδικούς

Τα σχολεία έχουν ξεπεράσει τα αρχικά όρια της «σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης» για να ρωτήσουν τα παιδιά μας για προσωπικές λεπτομέρειες για τη ζωή τους, κάνοντάς τα να φαίνονται ότι οι νέοι έφηβοι, ακόμη και τα παιδιά θα έπρεπε να κάνουν σεξ. Αυτή η απαίσια άσκηση έχει διαρκέσει αρκετά.