Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: Όσο πιο ικανοποιημένοι στο σεξ, τόσο μικρότερη ανάγκη για σχέση

Σεξουαλική υγεία: Όσο πιο ικανοποιημένοι στο σεξ, τόσο μικρότερη ανάγκη για σχέση

Σεξουαλική υγεία: Όσο πιο ικανοποιημένοι στο σεξ, τόσο μικρότερη ανάγκη για σχέση. Όλοι παλεύουν με το να αισθάνονται δυσαρεστημένοι και ανολοκλήρωτοι σε διαφορετικά σημεία.

Η απάντηση στην εκπλήρωση μπορεί να βρίσκεται σε διαφορετικά πράγματα: αλλαγή τρόπου ζωής, εύρεση νέου χόμπι ή οικοδόμηση φιλίας.  Συχνά, προτείνεται ότι οι μεμονωμένοι άνθρωποι αναζητούν σχέσεις για να βρουν ικανοποίηση. Ειδικά τώρα, καθώς η απομόνωση της πανδημίας μπορεί να αναδείξει την κατάσταση της σχέσης κάποιου, είναι ζωτικής σημασίας να εκτιμηθεί ποιοι παράγοντες οδηγούν σε μια ικανοποιημένη και ευτυχισμένη ζωή ως ένα άτομο.

Καθώς η μέση ηλικία του γάμου αυξάνεται και τα συνολικά ποσοστά γάμου μειώνονται, υπάρχει ένα μεγαλύτερο ποσοστό των νοικοκυριών ενός ατόμου από ποτέ. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ελεύθεροι άνθρωποι ανησυχούν για την αίσθηση αποσύνδεσης και μοναξιάς, η οποία τροφοδοτεί το κοινό φόβο και στίγμα της μοναξιάς. Αλλά πολλοί αδέσμευτοι είναι απλά χαρούμενοι όπως είναι!  Μια νέα μελέτη για το 2020 εξέτασε διαφορετικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην ικανοποίηση του ατόμου. Αυτή η μελέτη τριών μερών χωρίστηκε σε τρεις διαφορετικές μελέτες: μία μελέτη σεξουαλικής ικανοποίησης και οικογενειακής / ικανοποίησης φίλου, δεύτερη μελέτη σεξουαλικής ικανοποίησης και ποιότητας και τρίτη μελέτη σεξουαλικής ικανοποίησης και ικανοποίησης με οικογένεια / φίλους.

Ωστόσο οι έρευνες έδειξαν ότι η υψηλότερη σεξουαλική ικανοποίηση σχετίζεται με λιγότερη επιθυμία γάμου. Αυτή η μελέτη περιλάμβανε δεδομένα τόσο από άτομα που δεν είχαν παντρευτεί όσο και από διαζευγμένα άτομα. Τα μέτρα περιλάμβαναν: την πεποίθηση ότι η ευτυχία μπορεί να επιτευχθεί χωρίς γάμο. σεξουαλική ικανοποίηση σεξουαλική συχνότητα ικανοποίηση ζωής; ποιότητα σχέσης με την οικογένεια ποιότητα σχέσης με φίλους και εναπομείναντες άγαμοι συμμετέχοντες. Τα αποτελέσματα αυτού του δεύτερου μέρους έδειξαν ότι η σεξουαλική ικανοποίηση σχετίζεται με ισχυρότερες πεποιθήσεις ότι οι άγαμοι άνθρωποι μπορούν να είναι ευτυχισμένοι χωρίς γάμο.

Στην 3η έρευνα συμμετείχαν: έφηβοι, νεαροί ενήλικες και ενήλικες μέσης ηλικίας. Τα μέτρα σύγκρισης περιλάμβαναν: ικανοποίηση με τη μοναξιά, επιθυμία για έναν σύντροφο, σεξουαλική, ικανοποίηση σεξουαλική συχνότητα,, ικανοποίηση ζωής, ικανοποίηση με την οικογένεια και  με φίλους. Τα αποτελέσματα αυτού του μέρους έδειξαν ότι η σεξουαλική ικανοποίηση συσχετίζεται με την επιδίωξη της μοναξιάς και λιγότερο επιθυμία για εύρεση συντρόφου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί οι γυναίκες δεν προτιμούν το περιστασιακό σεξ

Τέσσερις απλοί τρόποι για να κάνεις ένα βήμα στην φροντίδα του εαυτού σου

Εφηβεία και ερωτική ζωή

Αν νομίζεις ότι όλοι βιώνουν οργασμό πέφτεις έξω

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα σκαμπανεβάσματα στην καμπύλη της σεξουαλικής επιθυμίας

Σεξ: Γνωρίζετε την περίοδο που λέμε «μήνα του μέλιτος» σε μία σχέση; Είναι αυτή η εκστατική, τρελά ερωτική περίοδος μιας καινούργιας σχέσης, που το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να σκίζετε τα ρούχα του άλλου και να κάνετε έρωτα 24/7;

Σεξ: Η συζήτηση για τη συγκατάθεση μπορεί να μην είναι τόσο απλή όσο νομίζετε

Σεξ και συναίνεση: Πόσο συχνά σκέφτεστε τη συγκατάθεση; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εύκολο και απλό. Επομένως δεν αξίζει να το σκεφτούμε πάρα πολύ. Αλλά ως κοινωνία, κατανοούμε πραγματικά την έννοια της συγκατάθεσης και της συναίνεσης;

Τα τρία χαρακτηριστικά της αληθινής αγάπης

Συντροφικές σχέσεις: Τα τρία χαρακτηριστικά της αληθινής αγάπης. Σύμφωνα με τον Walter Riso, ένα ζευγάρι που απολαμβάνει μια πλήρη, ικανοποιητική και ευχάριστη αγάπη απαιτεί την ένωση τριών παραγόντων: επιθυμία ( Έρωτας ), τρυφερότητα (αγάπη) και συμπάθεια( Φιλία ). Κάθε ένα από αυτά τα συστατικά είναι ένα σημαντικό μέρος αυτού που γνωρίζουμε ως αληθινή αγάπη και διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην εμφάνιση της φυσικής έλξης και στην επακόλουθη ανάπτυξή της στη συγγένεια.

Υπάρχει το ιδανικό ζευγάρι

Το ιδανικό ζευγάρι: Μύθος ή η πραγματικότητα; Τείνουμε να εξιδανικεύουμε τον σύντροφό μας ή τη σχέση μας, με τέτοιο τρόπο ώστε όταν τα πράγματα δεν είναι όπως περιμένουμε, η απόρριψη και η απογοήτευση μπορούν να γίνουν πολύ έντονα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας ορισμός για να βρούμε τον «ιδανικό σύντροφο» και ότι υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν μια σχέση «τέλεια», μόνο για εμάς.

Με πόσους ερωτικούς συντρόφους γινόμαστε ευτυχισμένοι

Σεξ: Όταν η συζήτηση έρχεται στο σεξ, τότε σίγουρα σκεφτόμαστε ότι πρόκειται με βεβαιότητα για μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μας. Το σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, προφανώς όχι σε επίπεδο επιβίωσης, αλλά σε επίπεδο ποιότητας.

Ελεύθερη σχέση ... Τι σημαίνει αυτό

Ελεύθερη σχέση: Τι σημαίνει αυτή η "συμφωνία". Οι ανοιχτές σχέσεις εμπίπτουν στην ευρύτερη κατηγορία των συναινετικά μη μονογαμικών σχέσεων. Είναι σχέσεις στις οποίες ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι μπορούν να επιδιώξουν σεξ, και μερικές φορές συναισθηματικά δεσμά, με άλλους ανθρώπους.