Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική επιθυμία: Διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα

Σεξουαλική επιθυμία: Διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα

Σεξουαλική επιθυμία: Διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα. Όταν φτάνουμε στο θέμα της σεξουαλικής επιθυμίας, εμφανίζονται ορισμένες στερεοτυπικές κατηγορίες,τι είναι αυτό όμως που χαρακτηρίζει τη σεξουαλική επιθυμία; Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ της σεξουαλικής επιθυμίας ανδρών και γυναικών;

Η σεξουαλική επιθυμία είναι μια ώθηση που μας καθοδηγεί στην αναζήτηση επαφής και σεξουαλική αλληλεπίδραση. Υπάρχουν διάφορες ρίζες που εμπλέκονται, για παράδειγμα, βιολογικές, ψυχολογικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, σχεσιακές κ.λπ. Έτσι, η σεξουαλική επιθυμία είναι πολυπαραγοντική. Μπορεί να προκληθεί από τους ακόλουθους τύπους διέγερσης: Εξωτερική διέγερση. Για παράδειγμα, το ζευγάρι έχει ντυθεί με έναν ιδιαίτερα ελκυστικό τρόπο. Εσωτερική διέγερση: Παράγοντες που σχετίζονται με τη σκέψη ή το βιολογικό κομμάτι.

Διαφορές στη σεξουαλική επιθυμία ανδρών και γυναικών ανάλογα με την ηλικία
Αν μιλάμε για το αρσενικό σε σχέση με τη σεξουαλική επιθυμία στους άνδρες, μπορούμε να πούμε ότι εμφανίζεται στην εφηβεία, μερικές φορές σχετίζεται με “νυκτερινές ορέξεις”και φαίνεται να παραμένει μέχρι την ηλικία των 50 ετών, για να αρχίσει αργότερα η παρακμή του, συνοδευόμενη από τη μείωση της λίμπιντο. Η γυναικεία σεξουαλική επιθυμία μπορεί να ξυπνήσει αργότερα. Επιπλέον, σύμφωνα με την εμπειρία, η περίοδος της σεξουαλικής ωριμότητας εμφανίζεται περίπου 35 χρόνια και μπορεί να μειωθεί ή να αυξηθεί με την άφιξη της εμμηνόπαυσης.

Ο ενθουσιασμός Είναι διαφορετικό σε κάθε είδος. Η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες τείνουν να διεγείρονται περισσότερο από το πλαίσιο, ενώ οι άνδρες από το περιεχόμενο. Για παράδειγμα, οι γυναίκες θα ήταν πιο ευαίσθητες στη συναισθηματική σύνδεση, ενώ οι άνδρες δεν θα έθεταν ως «προϋπόθεση» ότι αυτή η σύνδεση ήταν άμεση. Επιπλέον, για πολλούς από αυτούς, η σεξουαλική επιθυμία και η ικανοποίησή της θα ήταν ένας τρόπος δημιουργίας αυτής της σύνδεσης και όχι συνέπεια αυτής. Ωστόσο, οι άνδρες τείνουν να έχουν περισσότερες προτιμήσεις . Ένα γεγονός που θα μπορούσε να το εξηγήσει αυτό είναι ότι ίσως σκέφτονται περισσότερο για το σεξ από τις γυναίκες και επομένως, με κάποιους τρόπους, μπορεί να έχουν σαφέστερες ιδέες για το τι θέλουν και τι δεν θέλουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η τεχνολογία κοντά στα προβλήματα της ερωτικής μας ζωής

Κλινική εικόνα της Διαταραχής της Διαγωγής

Σεξουαλικός εθισμός. Πώς να τον αναγνωρίσεις

Αιδοδυνία μία επώδυνη πάθηση

Σεξουαλικός καταναγκασμός μέσα στη σχέση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική υγεία : Τα οφέλη της στο σώμα

Πέρα από το προφανές, η σεξουαλική επαφή έχει πολλά υγιή οφέλη.Μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι, να είστε πιο υγιείς και να ζήσετε μεγαλύτερη ζωή. Μπορεί επίσης να προστατεύσει από ασθένειες και ενδεχομένως να αποτρέψει τον καρκίνο. Εδώ, διερευνούμε μερικά από τα πρόσθετα οφέλη που μπορεί να σας δώσει το σεξ. Το σεξ μειώνει το […]

Τι σημαίνει το σεξ για τους άνδρες

Άντρες και Σεξ: Μήπως οι άντρες είναι σαν τις γυναίκες; Μήπως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να θέλουν στο σεξ και ίσως να μην λειτουργούν με ζωώδη ένστικτα, αλλά με συναίσθημα; Μήπως έφτασε η ώρα να σταματήσουν τα χαζά στερεότυπα που συνεχίζουμε να αναπαράγουμε και στις επόμενες γενιές και δεν επιτρέπουμε σε κανένα φύλο να απολαύσει το μόνο φυσικό και ενστικτώδες πράγμα;

Η κρίσιμη στιγμή για να μην σπάσει το προφυλακτικό

Πόσο πιθανό είναι να σπάσει το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης; Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ μικρές, κάτω από  2% και αποδίδονται κατά κύριο λόγο στην κακή χρήση του προφυλακτικού και όχι σε τυχόν ελαττώματα στο πλαστικό υλικό του. Τι αυξάνει τις πιθανότητες να σπάσει κατά τη χρήση Εάν συνηθίζετε […]

Sex tips για να αναζωπυρώσετε την έλξη

Sex tips: Η συνήθεια λέγεται πως είναι ο θάνατος της σεξουαλικής εξέλιξης και έλξης. Για να αναζωπυρώσετε την ερωτική σας ζωή, δοκιμάστε τα tips που ακολουθούν ή εμπνευστείτε για να σκηνοθετήσετε τα δικά σας.

Τάντρα : Τεχνική για τέλεια σεξουαλική ζωή

Τάντρα : Η Τάντρα δεν επικεντρώνεται μόνο στην επίτευξη υψηλότερης κατάστασης συνείδησης νου-σώματος. Μπορεί επίσης να αφορά τη δημιουργία ενός βαθύτερου, πιο αρμονικού δεσμού με τον σύντροφό σας.

Υψηλή αρτηριακή πίεση και σεξ: Ποιες είναι οι συνηθέστερες προκλήσεις

Υψηλή αρτηριακή πίεση σεξ: Στην περίπτωση των ανδρών, η σχέση μεταξύ της υψηλής αρτηριακής πίεσης και των σεξουαλικών προβλημάτων έχει αποδειχθεί. Για τις γυναίκες ωστόσο που αναφέρουν μειωμένη σεξουαλική ικανοποίηση, δεν είναι ακόμη σαφές, αν γι' αυτήν ευθύνεται η υψηλή αρτηριακή πίεση.