Συνταγές

Συνταγή για να φτιάξετε νόστιμο «Μπακαλιάρο σκορδαλιά»

Συνταγή για να φτιάξετε νόστιμο «Μπακαλιάρο σκορδαλιά»

«Μπακαλιάρος  σκορδαλιά» το παραδοσιακό φαγητό της  25 Μαρτίου .  

Για να φτιάξετε αυτό το παραδοσιακό φαγητό  θα πρέπει από  σήμερα να βάλετε στο νερό τον μπακαλιάρο για να το ξαρμύρισμα καθώς χρειάζονται τουλάχιστον 24 ώρες και πρέπει να αλλάξετε  το νερό τρεις φορές .

Έτσι,θα είναι έτοιμος να τον μαγειρέψετε αύριο το μεσημέρι μετά την παρέλαση .  

Υλικά

 Μπακαλιάρος

  • 2 φύλλα παστού μπακαλιάρου (καλύτερα φιλέτο)
  • 1 κουτί μπύρας
  • 1,5 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • αλάτι, άσπρο πιπέρι
  • 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο
  • λάδι για το τηγάνισμαΣκορδαλιά
  •  1 κιλό ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 – 4 κουταλιές άσπρο ξύδι
    4 – 6 σκελίδες σκόρδο
    αλάτι

Εκτέλεση

Αφού έχει  ξαρμυρίσει ο μπακαλιάρος τον κόβετε σε μερίδες και τον βάζετε στο ψυγείο .

Φτιάξτε τον χυλό :

Σε ένα μπολ ρίχνετε  το αλεύρι , αλατοπίπερο και προσθέτετε σιγά -σιγά την μπύρα ανακατεύοντας για να γίνει πηχτός ο χυλός . Προσθέτετε και  το ασπράδι αυγού ανακατεύοντας απαλά.

Για το τηγάνισμα: Ζεσταίνετε το  λάδι στο τηγάνι μέχρι να κάψει καλά. Βουτάτε μερικά κομμάτια μπακαλιάρου στο χυλό και τα ρίχνετε στο λάδι. Όταν ροδίσουν από τη μια πλευρά τα γυρίζετε και από την άλλη.

Τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Σερβίρετε ζεστό.

Σκορδαλιά

Αφαιρείτε την κόρα από το ψωμί και το μουλιάζετε για 15 – 20 λεπτά. Το στραγγίζετε και το τρίβετε .  Βάζετε το μισό ψωμί στο μπλέντερ, μαζί με το μισό λάδι, τα σκόρδα καθαρισμένα και αλάτι. Τα χτυπάτε να γίνουν αλοιφή.

Ρίξτε την σε ένα  μπολ και προσθέτετε το υπόλοιπο ψωμί, το ελαιόλαδο, το ξύδι και αν χρειάζεται και άλλο αλάτι. Την πατάτε καλά με πιρούνι. Την φυλάτε στο ψυγείο και την σερβίρετε δροσερή.

Αν θέλετε να έχει εντελώς την υφή της αλοιφής, την χτυπάτε όλη στο μπλέντερ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.