Greek English French German Italian

ndd optim

Pin It
 

Αν και η παραδοσιακή γαλλική εκδοχή του γλυκού περιέχει κεράσια, το κλαφουτί μπορεί να φτιαχτεί με όποια φρούτα μας αρέσουν. Καθώς είναι ένα σχετικά ελαφρύ γλυκό, μπορεί να σερβιριστεί και σαν επιδόρπιο στο τέλος του γεύματος.


Χρόνος Προετοιμασίας:
25΄
Χρόνος Εκτέλεσης:
Ψήσιμο: 40΄

Εκτέλεση:
Πλένω και κόβω τα φρούτα στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια.
Βουτυρώνω μια φόρμα τάρτας με διάμετρο 24 εκ. και την πασπαλίζω με την επιπλέον ζάχαρη. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με τη μετρημένη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω την αμυγδαλόσκονη, το κορν φλάουρ και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά. 
Ζεσταίνω το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρω τα κομμένα φρούτα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. 
Τα στρώνω στην ταρτιέρα και από πάνω αδειάζω την κρέμα που ετοίμασα. Ψήνω το γλυκό για 30 - 40 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ρόδινη κρούστα στην επιφάνεια. 
Σερβίρω το κλαφουτί χλιαρό, βγάζοντας με ένα κουτάλι ακανόνιστα κομμάτια σε πιάτα.

Υλικά:
▪ Για 6 άτομα
▪ 1 κιλό δαμάσκηνα (ή βανίλιες), ακαθάριστα
▪ 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
▪ 200 γρ. ζάχαρη + λίγη ακόμα, για τη φόρμα
▪ 100 γρ. αμυγδαλόσκονη (τη βρίσκουμε και στα σούπερ μάρκετ, σε σακουλάκια)
▪ 20 γρ. κορν φλάουρ
▪ 60 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
20 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη) + λίγο ακόμα, για τη φόρμα

Περισσότερες tips και νόστιμες συνταγές μπορείτε να βρείτε στο www.dinanikolaou.gr
Pin It

Cook name