Συνταγές

Συνταγή της ημέρας:Χιονισμένος κορμός με παντεσπάνι σοκολάτας & σοκολατένια καρδιά

Συνταγή της ημέρας:Χιονισμένος κορμός με παντεσπάνι σοκολάτας & σοκολατένια καρδιά

Χιονισμένος κορμός με παντεσπάνι σοκολάτας και σοκολατένια καρδιά

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Λαδώνουμε ταψί για παντεσπάνι ή το ρηχό ταψί της κουζίνας. Στρώνουμε λαδόκολλα.
Στο μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να πυκνώνουν και να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ για 1′-2′ να γυαλίσει το μίγμα .
Έναν έναν ρίχνουμε τους κρόκους, τη λιωμένη κουβερτούρα και τέλος κοσκινίζουμε στο μίγμα το αλεύρι με το κακάο. Απαλά αναδιπλώνουμε. Αδειάζουμε στο ταψί, ισιωνουμε το μίγμα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 10′-12′ να σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε να σταθεί στο ταψί και να κρυώσει
Για τη μους σοκολάτας
Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Να στέκεται. Αφήνουμε στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε το γάλα. Βάζουμε σε μπολ την κουβερτούρα. Μόλις βράσει το γάλα περιχύνουμε την σοκολάτα. Αφήνουμε 1′ και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το μίγμα λείο, γυαλιστερό και πυκνό. Λίγη λίγη προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 1½ ώρα.
Για το χιονισμένο γλάσο
Θα χρησιμοποιήσουμε μπεν μαρί. Στο μπολ του μπεν μαρί βάζουμε όλα τα υλικά. Με μίξερ χειρός χτυπάμε τα υλικά σε δυνατή ταχύτητα για 7′. Το μίγμα θα πάρει 3 φορές τον όγκο του. Θα φουσκώσει πολύ,θα γυαλίσει και θα γίνει ελαστικό και σφιχτό. Το βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής στο ψυγείο μέχρι να γαρνίρουμε.
Γεμίζουμε το παντεσπάνι με μους, τυλίγουμε και διακοσμούμε με το λευκό γλάσο. Πασπαλίζουμε με φιστίκια, κροκάν η κόκκινα φρούτα.

Υλικά
• Για το παντεσπάνι
• 6 αβγά χωρισμένα σε θερμοκρασία δωματίου
• 110 γρ. ζάχαρη
• 1 πρέζα αλάτι
• 125 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
• 25 γρ. κακάο
• 30 γρ. αλεύρι
• Για τη μους σοκολάτας
• 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
• 300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
• 150 γρ. γάλα πλήρες
• Για το χιονισμένο γλάσο
• 3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
• 2 πρέζες αλάτι
• 450 γρ. ζάχαρη
• 120 γρ. κρύο νερό
• 1½ κ.σ. μέλι
1½ κ.γ. υγρή βανίλια

Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.