Greek English French German Italian

ndd optim

Pin It

 


Αν θέλετε να αντικαταστήσετε τα βιομηχανοποιημένα τορτελίνια με δικά σας χειροποίητα ζυμαρικά αυτός είναι ένας εύκολος και υγιεινός τρόπος.


Την συνταγή δίνει στο www.Life2day.gr η Παναγιώτα Καρακασίδου διαιτολόγο-διατροφολόγο. Επιστημονικός συνεργάτης MediDiatrofi.


Χρησιμοποιώντας αλεύρι ολικής και ελαφρύ σε λιπαρά τυρί έχετε μία επιλογή ενός νόστιμου και λιγότερου θερμιδογόνου φαγητού.

Υλικά για 80 κομμάτια
• ½ κούπα νερό
• 1 και ½ κούπας αλεύρι ολικής ή μισό ολικής και μισό μαύρο.
• 3 αβγά
• μισό κουταλάκι αλάτι
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• Γέμιση :
• 250 γρ. τυρί (φέτα ή ανθότυρο)
• ή 250 γρ. κιμά από μοσχάρι.

Εκτέλεση
Μέσα στο νερό ρίχνουμε μισό κουταλάκι αλάτι, ένα – ένα τα 3 αβγά και σιγά – σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας και ζυμώνοντας. Στη συνέχεια χωρίζουμε το ζυμάρι σε μικρά κομματάκια στο μέγεθος ενός μικρού καρυδιού, τα πιέζουμε για να γίνουν επίπεδα και λεπτά, αν θέλουμε τα ανοίγουμε στο μέγεθος ενός μικρού στρογγυλού φύλλου με ένα μικρό πλάστη. Τοποθετούμε στη μία άκρη το τριμμένο τυρί (1 κουταλάκι) και κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Αν αντί για γέμιση τυριού χρησιμοποιήσουμε κιμά προετοιμάζουμε το κιμά σαν να είναι σάλτσα για μακαρόνια.
Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τα βαρένικα να βράσουν για δέκα λεπτά από την ώρα που θα ανέβουν στην επιφάνεια του νερού. Τέλος τα σουρώνουμε στο σουρωτήρι και ρίχνουμε λιωμένη μαργαρίνη ή ελαιόλαδο επάνω τους.
Αν θέλετε επειδή η ποσότητα είναι μεγάλη μπορείτε να τα αποθηκεύσετε ωμά στην κατάψυξη για ένα μήνα.
Pin It

Cook name