Συνταγές

Σπιτικά τορτελίνια

Σπιτικά τορτελίνια

 

Αν θέλετε να αντικαταστήσετε τα βιομηχανοποιημένα τορτελίνια με δικά σας χειροποίητα ζυμαρικά αυτός είναι ένας εύκολος και υγιεινός τρόπος.

Την συνταγή δίνει στο www.Life2day.gr η Παναγιώτα Καρακασίδου διαιτολόγο-διατροφολόγο. Επιστημονικός συνεργάτης MediDiatrofi.

Χρησιμοποιώντας αλεύρι ολικής και ελαφρύ σε λιπαρά τυρί έχετε μία επιλογή ενός νόστιμου και λιγότερου θερμιδογόνου φαγητού.

Υλικά για 80 κομμάτια
• ½ κούπα νερό
• 1 και ½ κούπας αλεύρι ολικής ή μισό ολικής και μισό μαύρο.
• 3 αβγά
• μισό κουταλάκι αλάτι
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• Γέμιση :
• 250 γρ. τυρί (φέτα ή ανθότυρο)
• ή 250 γρ. κιμά από μοσχάρι.

Εκτέλεση
Μέσα στο νερό ρίχνουμε μισό κουταλάκι αλάτι, ένα – ένα τα 3 αβγά και σιγά – σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας και ζυμώνοντας. Στη συνέχεια χωρίζουμε το ζυμάρι σε μικρά κομματάκια στο μέγεθος ενός μικρού καρυδιού, τα πιέζουμε για να γίνουν επίπεδα και λεπτά, αν θέλουμε τα ανοίγουμε στο μέγεθος ενός μικρού στρογγυλού φύλλου με ένα μικρό πλάστη. Τοποθετούμε στη μία άκρη το τριμμένο τυρί (1 κουταλάκι) και κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Αν αντί για γέμιση τυριού χρησιμοποιήσουμε κιμά προετοιμάζουμε το κιμά σαν να είναι σάλτσα για μακαρόνια.
Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τα βαρένικα να βράσουν για δέκα λεπτά από την ώρα που θα ανέβουν στην επιφάνεια του νερού. Τέλος τα σουρώνουμε στο σουρωτήρι και ρίχνουμε λιωμένη μαργαρίνη ή ελαιόλαδο επάνω τους.
Αν θέλετε επειδή η ποσότητα είναι μεγάλη μπορείτε να τα αποθηκεύσετε ωμά στην κατάψυξη για ένα μήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.