Συνταγές

Εύκολη συνταγή για χυμό μωβ λάχανου που αποτοξινώνει

Εύκολη συνταγή για χυμό μωβ λάχανου που αποτοξινώνει

Αν δεν σας αρέσει ο χυμός του πράσινου λάχανου, δοκιμάστε να αποχυμώσετε το μωβ λάχανο αντ ‘αυτού. Το μωβ λάχανο έχει ένα ζωντανό, όμορφο χρώμα όταν γίνεται χυμός και μια πολύ γλυκιά γεύση, σε αντίθεση με το πράσινο λάχανο, που μπορεί να έχει μια πιο πικρή γεύση. Το λάχανο είναι γεμάτο με ωφέλιμα στοιχεία. Περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Είναι υπέροχο για την υγεία της καρδιάς, καθώς συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης με τη δέσμευση των χολικών οξέων στο έντερο. Το γαλακτικό οξύ στο λάχανο δρα ως ισχυρός παράγοντας στον καθαρισμού του παχέος εντέρου.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για τη θεραπεία του εντέρου και του πεπτικού συστήματος, μειώνει την υπέρταση, βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου και είναι γεμάτος με φυτοθρεπτικά συστατικά γνωστά για την προστασία από καρκίνο και ένας πολύ καλός τρόπος για να  καθαρίσετε τα νεφρά σας.

Συνταγή

Υλικά:

3 δαμάσκηνα

1/4 από ένα μικρό μωβ λάχανο

1 παντζάρι

2 μπαστούνια σέλινο

1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Πλένετε καλά όλα τα συστατικά.

Αφαιρέστε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα.

Κόψτε το 1/4 του λάχανου σε κομματάκια ώστε να μπορέσει να τα επεξεργαστεί το μπλέντερ πιο εύκολα.

Ξεφλουδίστε το πορτοκάλι.

Αποχυμώστε όλα τα συστατικά.

Ρίξτε από πάνω πάγο και απολαύστε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.