Συνταγές

Συνταγή της ημέρας ORAC : Φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα με μυρωδικά με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

Συνταγή της ημέρας ORAC : Φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα με μυρωδικά με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

Φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα με μυρωδικά”  ένα πιάτο πλούσιο σε υψηλής βιολογικής ποιότητας πρωτεΐνες, το οποίο συμβάλλει στη μυϊκή ενδυνάμωση, αλλά και στην πρόληψη της σιδηροπενικής αναιμίας!

Χρόνος προετοιμασίας: 5΄

Χρόνος μαριναρίσματος: 20΄

Χρόνος ψησίματος: 4΄

 Μαρινάρετε το κοτόπουλο, ανάψτε τα κάρβουνα και ιδού το πιο κλασικό διαιτητικό πιάτο!

 Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • χοντρό αλάτι και πιπέρι
  • ελάχιστη σκόνη τσίλι
  • 3 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
  • 2κ.σ. θρυμματισμένα φυλλαράκια δεντρολίβανου
  • 1κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/4φλ. χυμό λεμονιού
  • 1/4φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βρέχουμε ελαφρώς κάθε φιλέτο και το τοποθετούμε πάνω σε ξύλο κοπής, ανάμεσα σε δύο μεγάλα κομμάτια διαφανούς μεμβράνης. Τα χτυπάμε με το ειδικό σφυράκι, μέχρι να πλατύνουν και να λεπτύνουν αρκετά. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι.
  2. Τα ραντίζουμε με το λάδι και το χυμό λεμονιού και τα πασπαλίζουμε με άφθονο αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη τσίλι, και από τις δύο πλευρές. Τέλος, τα πασπαλίζουμε με το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το μαϊντανό, καλύπτοντας και τις δύο πλευρές. Σκεπάζουμε το ταψάκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά, για να μαριναριστεί ο κοτόπουλο.
  3. Ετοιμάζουμε καυτή θράκα και ψήνουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα προσεκτικά με σπάτουλα. Τα σερβίρουμε αμέσως, ραντίζοντας ελαφρώς με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

Σχόλιο: Ένα πιάτο πλούσιο σε υψηλής βιολογικής ποιότητας πρωτεΐνες, το οποίο συμβάλλει στη μυϊκή ενδυνάμωση, αλλά και στην πρόληψη της σιδηροπενικής αναιμίας! Τα μυρωδικά που περιλαμβάνονται στη συνταγή παρέχουν μία πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών και αιθέριων ελαίων. Είναι αυτονόητο ότι με τον τρόπο αυτό επαυξάνεται η περιεκτικότητα της συνταγής σε αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών αποτελεί ένα θωρακισμένο ανοσοποιητικό σύστημα και ταυτόχρονα παρέχεται σημαντική προστασία στην καρδιά και τα αγγεία.

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ:2.250 inVitro μέτρηση

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.