Greek English French German Italian
Pin It

Ο Σεπτέμβριος σημαίνει για τους μικρούς επιστροφή στα θρανία. Υπάρχει όμως και ο αθλητισμός, ο οποίος μπορεί να δώσει στη νέα χρονιά ένα διαφορετικό χρώμα στην καθημερινότητά τους.

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς στο κάδρο μπαίνει το θέμα της επιλογής του σπορ που θα βγάλει τον πρωταθλητή που κρύβουν μέσα τους.

Το πρώτο ερώτημα είναι ομαδικό ή ατομικό άθλημα; Δύσκολη η απάντηση, καθώς σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν τα συν και τα πλην.

Ομαδικά σπορ: Ποδόσφαιρο, μπάσκετ

Ο βασιλιάς των σπορ (ποδόσφαιρο) και το εθνικό μας άθλημα (μπάσκετ).

Μέχρι πρότινος το ποδόσφαιρο ήταν το... φυσικό πεδίο των αγοριών, αλλά τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ραγδαία αύξηση ενδιαφέροντος και στα κορίτσια. Δεδομένα προσφέρει τη χαρά της συμμετοχής, βοηθάει στην εμπέδωση της πειθαρχίας και αναπτύσσει την κοινωνικότητα του παιδιού. Παράλληλα ο σωστός αθλητικός εξοπλισμός αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας π.χ. Θα πρέπει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια να είναι ανάλογα του αγωνιστικού χώρου που θα αθλείται ο καθένας. Είναι σε γήπεδο 5x5 με συνθετικό χλοοτάπητα; Είναι σε γήπεδο με φυσικό χόρτο; Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Το μπάσκετ εκτός από την ένταξη του παιδιού στην ομάδα (μικρή κοινωνία) βοηθάει πάρα πολύ στη βελτίωση της αντίληψης αλλά και στην ταχύτητα της σκέψης, καθώς είναι ένα παιχνίδι που διεξάγεται σε μικρό χώρο κι απαιτεί λήψη αποφάσεων σε ελάχιστο χρόνο. Όλα τα παιδιά φαντάζονται τον εαυτό τους να καρφώνουν όπως ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούμπο, να βάζουν τρίποντα σαν τον Σπανούλη και τον Καλάθη. Τα παπούτσια μπάσκετ του Lebron, οι φανέλες του Σπανούλη και του Καλάθη είναι στην πρώτη σκέψη όσων ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με το εθνικό μας σπορ.

Ατομικά σπορ: Στίβος, κολύμβηση, τένις

Ο στίβος αποτελεί τη βάση όλων των αθλημάτων και δεν είναι τυχαίο ότι σ' όλα τα σπορ στην έναρξη της προπονητικής περιόδου ο στίβος έχει την τιμητική του. Μέσα από τον στίβο το παιδί μαθαίνει να τρέχει, να πηδάει, να ρίχνει και στην πορεία μπορεί να ακολουθήσει ένα άλλο σπορ, έχοντας πάρει όμως τις σωστές βάσεις και έχοντας ξεπεράσει πολλές φορές τα όρια του σ' αυτήν την (καλώς εννοούμενη) μάχη με τον εαυτό του.

Μια σειρά από ορολογίες, dry fit, αντικραδασμικά, υδροαπωθητικά, έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και για το λόγο αυτόν χρειάζονται οι ειδικοί για να γίνει η επιλογή του αθλητικού παιδικού παπουτσιού και ρούχου.

Η κολύμβηση βοηθάει να ασκούνται και να αναπτύσσονται οι μύες όλου του σώματος. Το παιδί έρχεται σε επαφή με το νερό και στο μέλλον μπορεί πολύ πιο εύκολα να κάνει την μεταπήδηση στην υδατοσφαίριση (πόλο). Η κολύμβηση βοηθάει στην ενδυνάμωση του καρδιοαγγειακού και μυϊκού συστήματος, ενώ δεν επιβαρύνονται καθόλου οι αρθρώσεις και η σπονδυλική στήλη

Το τένις κερδίζει καθημερινά νέους φίλους και συνεχώς δημιουργούνται νέες ακαδημίες όπου μπορεί να ξεκινήσει κανείς την επαφή του με τη ρακέτα. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την ανάγκη για γρήγορη σκέψη, «διάβασμα» του αντιπάλου βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του μυαλού που θα είναι ικανό να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις ταυτόχρονα. Οι πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες των Τσιτσιπά και Σάκκαρη εκτόξευσαν ακόμα περισσότερο την απήχηση του αθλήματος, που χαρακτηρίζεται εκτός των αθλητικών δεξιοτήτων, από την υψηλή αίσθηση του στυλ τόσο στο outfit όσο και στον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό.

Pin It

Cook name