Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Παιδιά

Καναδάς: 10 κορυφαίες απειλές για την παιδική ηλικία που θέτουν σε κίνδυνο 8 εκατομμύρια παιδιά

Καναδάς: 10 κορυφαίες απειλές για την παιδική ηλικία που θέτουν σε κίνδυνο 8 εκατομμύρια παιδιά

Για την αποκατάσταση αυτών των ζητημάτων, η Όστιν επιδιώκει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Επιτρόπου για τα παιδιά και τη νεολαία, ο οποίος θα είναι αφοσιωμένος στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, καθώς και τη δημιουργία διαφάνειας και λογοδοσίας για τις ομοσπονδιακές δαπάνες που σχετίζονται με τα παιδιά και τη νεολαία, με τη δημοσίευση ενός προϋπολογισμού για τα παιδιά.

Καναδάς: Καθώς τα παιδιά επιστρέφουν στα σχολεία, μια νέα μελέτη εντόπισε τις 10 κορυφαίες απειλές για την παιδική ηλικία που θέτουν σε κίνδυνο 8 εκατομμύρια παιδιά στον Καναδά. Η έκθεση συγκέντρωσε όλες τις απειλές για τα παιδιά του Καναδά, συμπεριλαμβανομένης της κακής ψυχικής υγείας, της επισιτιστικής ανασφάλειας, του συστημικού ρατσισμού και της παιδικής κακοποίησης.

Η έκθεση “Raising Canada” είναι η πέμπτη σε μια ετήσια σειρά εκθέσεων που δημοσιεύει η εθνική φιλανθρωπική οργάνωση Children First Canada.

Με την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης των Αυτοκτονιών αυτή την εβδομάδα, η έκθεση ρίχνει επίσης φως στην ανησυχητική ανάγκη για υποστήριξη της ψυχικής υγείας.

Η έκθεση καταγράφει τις 10 κορυφαίες απειλές για την παιδική ηλικία -συμπεριλαμβανομένης της κακής ψυχικής υγείας, της επισιτιστικής ανασφάλειας, του συστημικού ρατσισμού, της παιδικής κακοποίησης και της κλιματικής αλλαγής- υπογραμμίζοντας ότι τα παιδιά βρίσκονται σε κρίση σε ολόκληρη τη χώρα.

Ειδικότερα, οι απειλές για την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών έχουν επιδεινωθεί από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, την αύξηση του κόστους ζωής και το κλείσιμο σχολείων.

Ο Καναδάς έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών των νέων μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. Η έκθεση καλεί όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης να αναλάβουν γενναία δράση και να καταστήσουν τα παιδιά του Καναδά προτεραιότητα.

Επιπλέον, το ένα τρίτο των παιδιών στον Καναδά δεν βιώνει μια ασφαλή και υγιή παιδική ηλικία.

Η έκθεση διαπιστώνει χρόνια υποεπένδυση στους νέους.

Η έκθεση καλεί όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης να αναλάβουν τολμηρή δράση και παρέχει συστάσεις για να καταστήσουν τα παιδιά του Καναδά προτεραιότητα.

Οι κυριότερες απειλές είναι οι εξής:

Τα παιδιά των ιθαγενών έχουν 12,4 φορές περισσότερες πιθανότητες να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και να τοποθετηθούν σε ανάδοχες οικογένειες από ό,τι τα μη ιθαγενή παιδιά.

Οι τρανσέξουαλ έφηβοι (ηλικίας 15-17 ετών) έχουν 7,6 φορές περισσότερες πιθανότητες να κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους.

Υπήρξε 28% αύξηση των παιδιών που προσέρχονται στα τμήματα επειγόντων περιστατικών την τελευταία δεκαετία, πολλά από τα οποία οφείλονται σε τραυματισμούς που μπορούν να προληφθούν.

Η αυτοκτονία είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου για τους νέους ηλικίας 15-24 ετών και η τρίτη για τα παιδιά ηλικίας 10-14 ετών.

Περισσότεροι από τους μισούς νέους (ηλικίας 12-18 ετών) στον Καναδά βιώνουν κατάθλιψη και το 39% αντιμετωπίζουν άγχος.

Περίπου 1 στους 3 Καναδούς αναφέρει ότι έχει βιώσει κάποια μορφή παιδικής κακοποίησης μέχρι την ηλικία των 15 ετών.

Μεταξύ των μαθητών στον Καναδά, 1 στα 4 παιδιά που συμμετείχαν στην έρευνα βίωσαν σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση στα σχολεία μέχρι την 7η τάξη.

Ο Καναδάς έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας (4 ανά 1000 γεννήσεις) μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

Περίπου 1 στους 3 Καναδούς νέους αναφέρει ότι έχει πέσει θύμα εκφοβισμού, με τον επιπολασμό να είναι σχετικά σταθερός τα τελευταία 12 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα περιστατικά αντι-ασιατικού ρατσισμού μεταξύ παιδιών 18 ετών ή νεότερων αυξήθηκαν κατά 286% για τους Ασιάτες Καναδούς νέους.

Σύμφωνα με τη Σάρα Όστιν, διευθύνουσα σύμβουλο της Children First Canada: “Τα παιδιά ευδοκιμούν σε περιβάλλοντα που είναι ασφαλή, δομημένα και περιποιητικά, αλλά δυστυχώς πολλά παιδιά στον Καναδά δεν καταφέρνουν να φτάσουν μέχρι τα δεκαοκτώ τους “.

Η Austin προσθέτει: “Ο Καναδάς είναι μια χώρα που έχει από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους που έχουν περάσει ποτέ από την Αμερική:

“Ο Καναδάς έχει υψηλότερα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας από τα περισσότερα άλλα πλούσια έθνη και οι κύριες αιτίες θανάτου στην παιδική ηλικία περιλαμβάνουν τραυματισμούς που μπορούν να προληφθούν, αυτοκτονίες και ανθρωποκτονίες. Αυτά τα καταστροφικά στατιστικά στοιχεία είναι πολύ ανησυχητικά για να αγνοηθούν”.

Για την αποκατάσταση αυτών των ζητημάτων, η Όστιν επιδιώκει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Επιτρόπου για τα παιδιά και τη νεολαία, ο οποίος θα είναι αφοσιωμένος στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, καθώς και τη δημιουργία διαφάνειας και λογοδοσίας για τις ομοσπονδιακές δαπάνες που σχετίζονται με τα παιδιά και τη νεολαία, με τη δημοσίευση ενός προϋπολογισμού για τα παιδιά.

Υπάρχει επίσης έκκληση για ένα εθνικό σχέδιο δράσης για τη βελτίωση της ζωής των παιδιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έκθεση 50% των παιδιών σε μούχλα, φυτοφάρμακα και τοξικά χημικά

Το Ουισκόνσιν αναφέρει τον πρώτο θάνατο στις ΗΠΑ που πιθανώς συνδέεται με το ξέσπασμα ηπατίτιδας στα παιδιά

Ο δισταγμός και η σύγχυση των γονέων εμποδίζουν πολλά παιδιά να πάρουν το εμβολιαστικό πλάνο covid, ενώ αίρονται τα μέτρα

Εσφαλμένη μελέτη Covid-19 στον Καναδά εξαπλώνεται μέσω social media

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πέντε συμβουλές για την αγορά παιδικών παιχνιδιών που υποστηρίζουν την υγιή ανάπτυξη

Συνολικά, η έρευνα δείχνει ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα παραδοσιακά παιχνίδια παρέχουν καλύτερες αλληλεπιδράσεις και εμπειρίες από τα τεχνολογικά παιχνίδια. Όταν αγοράζετε ένα παιχνίδι, σκεφτείτε τις εμπειρίες που θέλετε να έχει το μωρό της ζωής σας, σκεφτείτε ευρέως τους στόχους ενός συγκεκριμένου παιχνιδιού, προσπαθήστε να παρέχετε ευκαιρίες για αλληλεπιδράσεις υψηλής ποιότητας και θυμηθείτε να διασκεδάζετε.

"Μωροπροστασία" του σπιτιού σας - Οδηγός νέου γονέα

Οι σκάλες αποτελούν απειλή για τα μωρά εξαιτίας της αδυναμίας τους να κατανοήσουν τον κίνδυνο, καθώς και της έλλειψης σταθερότητας και συντονισμού τους. Τα μωρά δεν είναι σε θέση να περιηγηθούν μόνα τους στις σκάλες- ως εκ τούτου, οι σκάλες πρέπει να φράσσονται με μια πύλη στην κορυφή και στο κάτω μέρος, σύμφωνα με το ‘Ασφαλή Παιδιά Παγκοσμίως’ (Safe Kids Worldwid). Υπάρχει μια ποικιλία από μορφές πύλης που είναι είτε προσωρινές είτε ημιμόνιμες.

Σχολικό οδοντιατρικό πρόγραμμα αποτρέπει το 80% των κοιλοτήτων με εφάπαξ, μη επεμβατική θεραπεία

Ενώ η περιορισμένη διαθεσιμότητα εκπαιδευμένων επαγγελματιών οδοντιάτρων μπορεί να δημιουργήσει προκλήσεις για τα προγράμματα στεγανοποίησης στα σχολεία, καθώς τα στεγανοποιητικά εφαρμόζονται από οδοντίατρο ή οδοντικό υγιεινολόγο, το SDF μπορεί να αποτελέσει μια ελκυστική εναλλακτική λύση, καθώς μπορεί επίσης να εφαρμοστεί από νοσηλευτές - ένα εργατικό δυναμικό που υπάρχει ήδη σε πολλά σχολεία.

Οι δομημένες σχολικές ημέρες μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά υγιή. Πώς μπορούμε να το διατηρήσουμε κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών;

Ο προγραμματισμός των διακοπών μπορεί να προέρχεται από διάφορους οργανισμούς, όπως αθλητικούς συλλόγους και συλλόγους δραστηριοτήτων, σχολεία, θρησκευτικές οργανώσεις, μουσεία και γκαλερί τέχνης, ομάδες ατόμων με αναπηρία, καθώς και από τον ιδιωτικό τομέα που προσφέρει επίσης κατασκηνώσεις.

Πώς συγκρίνονται οι βαθμολογίες μαθημάτων το 2021 με τις βαθμολογίες πριν από την πανδημία στις ΗΠΑ

Το EDsmart διερεύνησε πώς οι βαθμολογίες μαθημάτων προηγμένης τοποθέτησης AP το 2021 συγκρίθηκαν με τις βαθμολογίες το 2019, πριν από την πανδημία COVID-19, για τις 10 πιο δημοφιλείς εξετάσεις χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Συμβούλιο του Κολεγίου.

Τα σνακ μεγάλου μεγέθους τροφοδοτούν το κύμα παιδικής παχυσαρκίας στις Η.Π.Α.

«Δεν ξέρουμε πραγματικά ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, αν και σίγουρα υπάρχει ανησυχία ότι σε 20 χρόνια θα δούμε αυτό το τεράστιο μπαλόνι χρόνιας ασθένειας το οποίο θα κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια στα προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης».

Περισσότερα παιδιά προσπαθούν να χάσουν βάρος από ό,τι πριν από μια δεκαετία

Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε πολλά για τους αριθμούς ή τα χαρακτηριστικά αυτών των παιδιών που μπορεί να προσπαθούν να χάσουν βάρος». Και προσθέτει: «Για αυτή τη μελέτη, θέλαμε να δούμε αν υπήρχαν τάσεις ή αλλαγές στον επιπολασμό των προσπαθειών απώλειας βάρους μεταξύ των παιδιών ηλικίας 8 έως 17 ετών».

Close Icon