Παιδιά

Παιδική Παχυσαρκία: Περισσότερα παιδιά προσπαθούν να χάσουν βάρος από ό,τι πριν από μια δεκαετία

Παιδική Παχυσαρκία: Περισσότερα παιδιά προσπαθούν να χάσουν βάρος από ό,τι πριν από μια δεκαετία

Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε πολλά για τους αριθμούς ή τα χαρακτηριστικά αυτών των παιδιών που μπορεί να προσπαθούν να χάσουν βάρος». Και προσθέτει: «Για αυτή τη μελέτη, θέλαμε να δούμε αν υπήρχαν τάσεις ή αλλαγές στον επιπολασμό των προσπαθειών απώλειας βάρους μεταξύ των παιδιών ηλικίας 8 έως 17 ετών».

Παιδική Παχυσαρκία: Περισσότερα παιδιά ηλικίας 8-17 ετών προσπαθούν να χάσουν βάρος από ό,τι πριν από μια δεκαετία, συμπεριλαμβανομένων παιδιών με υγιές βάρος σύμφωνα με νέα έρευνα. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει εντοπίσει ότι πάνω από το ένα τέταρτο (26,5 τοις εκατό) των παιδιών ανέφεραν ότι προσπάθησαν να χάσουν βάρος μεταξύ 2015 και 2016. Αυτό είναι μια αύξηση 5 τοις εκατό σε σχέση με το 1997 και το 1998.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις προσπάθειες απώλειας βάρους παρατηρήθηκαν σε αγόρια, μεγαλύτερα παιδιά, παιδιά από την Ασία και παιδιά από νοικοκυριά χαμηλότερου εισοδήματος.

Για να καταλήξουν σε αυτά τα ευρήματα, οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα από περισσότερα από 34.000 παιδιά ηλικίας 8-17 ετών που συμμετείχαν στην Έρευνα Υγείας για την Αγγλία (HSE) από το 1997-2016. Χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα, οι ερευνητές παρακολούθησαν πόσο κοινές ήταν οι προσπάθειες απώλειας βάρους σε διάφορα κοινωνικοδημογραφικά χαρακτηριστικά, όπως η ηλικία, το φύλο, η κατάσταση βάρους, η εθνικότητα και το εισόδημα του νοικοκυριού.

Η παιδική παχυσαρκία ήταν μια κυβερνητική προτεραιότητα στην Αγγλία το 2004, και το 2006 το Εθνικό Ινστιτούτο για την Αριστεία Υγείας και Φροντίδας (NICE) δημοσίευσε τις πρώτες του οδηγίες για την πρόληψη και τη θεραπεία του υπερβολικού βάρους στα παιδιά που οδηγούν σε αύξηση της έναρξης διαχειριστικών παρεμβάσεων ή προγραμμάτων του παιδικού βάρους.

Οι τρέχουσες τάσεις δείχνουν ότι αυτό δεν ήταν απολύτως επιτυχές, καθώς αριθμός των παιδιών αναφέρουν ότι οι προσπάθειες απώλειας βάρους αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό από την αύξηση του υπερβολικού βάρους.

Η μελέτη χρησιμοποίησε ταξινομήσεις βάρους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας όπως ορίζεται από τη βαθμολογία BMI-Z, που χρησιμοποιείται για παιδιά που εξακολουθούν να μεγαλώνουν, η οποία λαμβάνει υπόψη το ύψος, το βάρος, το φύλο και την ηλικία.

Οι προσπάθειες απώλειας βάρους εάν ένα παιδί είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο είναι δυσανάλογες.

Αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί εάν ένα παιδί είναι θηλυκό, από εθνική μειονότητα ή ζει σε νοικοκυριό με χαμηλό εισόδημα. Ως εκ τούτου, οι κοινωνικοδημογραφικοί καθοριστικοί παράγοντες είναι σημαντικοί.

Η Melissa Little, εγγεγραμμένη διαιτολόγος και διδακτορική φοιτήτρια στο Nuffield Department of Primary Care Health Sciences, University of Oxford, η οποία ήταν ένας από τους επικεφαλής της μελέτης δηλώνει: «Υπήρξε μια σταθερή αύξηση στον αριθμό των παιδιών με υπέρβαρο ή παχυσαρκία στην Αγγλία των τελευταίων δεκαετιών μεταξύ των παιδιών και των νέων.

Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε πολλά για τους αριθμούς ή τα χαρακτηριστικά αυτών των παιδιών που μπορεί να προσπαθούν να χάσουν βάρος».

Και προσθέτει: «Για αυτή τη μελέτη, θέλαμε να δούμε αν υπήρχαν τάσεις ή αλλαγές στον επιπολασμό των προσπαθειών απώλειας βάρους μεταξύ των παιδιών ηλικίας 8 έως 17 ετών».

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Αρχείο Νόσων στην Παιδική Ηλικία Archives of Disease in Childhood.

Η μελέτη έχει τίτλο «Τάσεις στις προσπάθειες απώλειας βάρους μεταξύ των παιδιών στην Αγγλία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιος τύπος διαβήτη επηρεάζει τα παιδιά;

Μπορεί η άσκηση να αντικατασταθεί με ένα χάπι;

Η παχυσαρκία στην εφηβεία μπορεί να προκαλέσει διαβήτη τύπου 1

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μητέρα vegan από τη Φλόριντα καταδικάστηκε για λιμοκτονία νηπίου διατρεφόμενου με ωμά φρούτα και λαχανικά

Στα τελικά επιχειρήματα, η συνεισαγγελέας Σάρα Μίλερ, βοηθός δικηγόρου, απευθύνθηκε στους ενόρκους και ανέφερε ότι το έγκλημα δεν ήταν ότι ο Έζρα πέθανε στον ύπνο του, αλλά ότι η Ο' Λίρι αρνήθηκε να ζητήσει ιατρική βοήθεια για το παιδί της.

Το περιπετειώδες παιδικό παιχνίδι μπορεί να αποτρέψει το άγχος και την κατάθλιψη, σύφωνα με μελέτη

Στις 9 Ιουλίου, είπε στο Fox News ότι το ίδρυμά του συνεργάζεται με τη Θεμελίωση Διάρκειας Ζωής για να φιλοξενήσει έναν Οικογενειακό Αγώνα Περιπέτειας στο Κουίνς για να δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες γονείς και παιδιά να μειώσουν το άγχος συμμετέχοντας σε μια συναρπαστική σειρά από εμπόδια και δραστηριότητες μαζί.

Σχεδόν το ένα τρίτο των εφήβων δεν αισθάνονται ασφαλείς στο σχολείο

Τα ευρήματα έδειξαν μια σαφή ανάγκη για στρατηγικές για την παροχή εκπαιδευτικών περιβαλλόντων όπου όλοι οι μαθητές μπορούν να αισθάνονται προστατευμένοι, ανεξάρτητα από το υπόβαθρό τους, αναφέρει ο ερευνητής».

Η επιλογή της γραφής με το χέρι αντί της χρήσης πληκτρολογίου μας προσφέρει μόνο πλεονεκτήματα.

Η χρήση στυλό και χαρτιού δίνει στον εγκέφαλο περισσότερα ερεθίσματα για να διατηρήσει τις λεπτομέρειες και τις αναμνήσεις. Η γραφή με το χέρι δημιουργεί πολύ μεγαλύτερη δραστηριότητα στα κιναισθητικά μέρη του εγκεφάλου. Ενεργοποιούνται πολλές αισθήσεις με την πίεση του στυλό πάνω στο χαρτί

Οι ειδικοί των ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μπορεί να έχει ισχυρό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία του παιδιού.

"Χρειαζόμαστε τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά. Τα δημόσια σχολεία είναι δημόσιο αγαθό, και ως επαγγελματίες ψυχικής υγείας, μπορούμε να σας πούμε ότι τα ανοιχτά δημόσια σχολεία είναι ένα δίχτυ ασφαλείας."

Αυξήθηκε ο κίνδυνος για αναγνωστικές δυσκολίες των μαθητών εν μέσω πανδημίας covid

«Οι δάσκαλοι είχαν πάντα κρίσιμο ρόλο στην κοινωνία μας και πραγματικά πιστεύω ότι η πανδημία COVID-19 έχει ενισχύσει τη σημασία των δασκάλων και τον αντίκτυπό τους στην κάλυψη των ακαδημαϊκών, κοινωνικών και συναισθηματικών αναγκών όλων των μαθητών».