Παιδιά

Παιδική Παχυσαρκία: Περισσότερα παιδιά προσπαθούν να χάσουν βάρος από ό,τι πριν από μια δεκαετία

Παιδική Παχυσαρκία: Περισσότερα παιδιά προσπαθούν να χάσουν βάρος από ό,τι πριν από μια δεκαετία

Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε πολλά για τους αριθμούς ή τα χαρακτηριστικά αυτών των παιδιών που μπορεί να προσπαθούν να χάσουν βάρος». Και προσθέτει: «Για αυτή τη μελέτη, θέλαμε να δούμε αν υπήρχαν τάσεις ή αλλαγές στον επιπολασμό των προσπαθειών απώλειας βάρους μεταξύ των παιδιών ηλικίας 8 έως 17 ετών».

Παιδική Παχυσαρκία: Περισσότερα παιδιά ηλικίας 8-17 ετών προσπαθούν να χάσουν βάρος από ό,τι πριν από μια δεκαετία, συμπεριλαμβανομένων παιδιών με υγιές βάρος σύμφωνα με νέα έρευνα. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει εντοπίσει ότι πάνω από το ένα τέταρτο (26,5 τοις εκατό) των παιδιών ανέφεραν ότι προσπάθησαν να χάσουν βάρος μεταξύ 2015 και 2016. Αυτό είναι μια αύξηση 5 τοις εκατό σε σχέση με το 1997 και το 1998.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις προσπάθειες απώλειας βάρους παρατηρήθηκαν σε αγόρια, μεγαλύτερα παιδιά, παιδιά από την Ασία και παιδιά από νοικοκυριά χαμηλότερου εισοδήματος.

Για να καταλήξουν σε αυτά τα ευρήματα, οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα από περισσότερα από 34.000 παιδιά ηλικίας 8-17 ετών που συμμετείχαν στην Έρευνα Υγείας για την Αγγλία (HSE) από το 1997-2016. Χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα, οι ερευνητές παρακολούθησαν πόσο κοινές ήταν οι προσπάθειες απώλειας βάρους σε διάφορα κοινωνικοδημογραφικά χαρακτηριστικά, όπως η ηλικία, το φύλο, η κατάσταση βάρους, η εθνικότητα και το εισόδημα του νοικοκυριού.

Η παιδική παχυσαρκία ήταν μια κυβερνητική προτεραιότητα στην Αγγλία το 2004, και το 2006 το Εθνικό Ινστιτούτο για την Αριστεία Υγείας και Φροντίδας (NICE) δημοσίευσε τις πρώτες του οδηγίες για την πρόληψη και τη θεραπεία του υπερβολικού βάρους στα παιδιά που οδηγούν σε αύξηση της έναρξης διαχειριστικών παρεμβάσεων ή προγραμμάτων του παιδικού βάρους.

Οι τρέχουσες τάσεις δείχνουν ότι αυτό δεν ήταν απολύτως επιτυχές, καθώς αριθμός των παιδιών αναφέρουν ότι οι προσπάθειες απώλειας βάρους αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό από την αύξηση του υπερβολικού βάρους.

Η μελέτη χρησιμοποίησε ταξινομήσεις βάρους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας όπως ορίζεται από τη βαθμολογία BMI-Z, που χρησιμοποιείται για παιδιά που εξακολουθούν να μεγαλώνουν, η οποία λαμβάνει υπόψη το ύψος, το βάρος, το φύλο και την ηλικία.

Οι προσπάθειες απώλειας βάρους εάν ένα παιδί είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο είναι δυσανάλογες.

Αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί εάν ένα παιδί είναι θηλυκό, από εθνική μειονότητα ή ζει σε νοικοκυριό με χαμηλό εισόδημα. Ως εκ τούτου, οι κοινωνικοδημογραφικοί καθοριστικοί παράγοντες είναι σημαντικοί.

Η Melissa Little, εγγεγραμμένη διαιτολόγος και διδακτορική φοιτήτρια στο Nuffield Department of Primary Care Health Sciences, University of Oxford, η οποία ήταν ένας από τους επικεφαλής της μελέτης δηλώνει: «Υπήρξε μια σταθερή αύξηση στον αριθμό των παιδιών με υπέρβαρο ή παχυσαρκία στην Αγγλία των τελευταίων δεκαετιών μεταξύ των παιδιών και των νέων.

Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε πολλά για τους αριθμούς ή τα χαρακτηριστικά αυτών των παιδιών που μπορεί να προσπαθούν να χάσουν βάρος».

Και προσθέτει: «Για αυτή τη μελέτη, θέλαμε να δούμε αν υπήρχαν τάσεις ή αλλαγές στον επιπολασμό των προσπαθειών απώλειας βάρους μεταξύ των παιδιών ηλικίας 8 έως 17 ετών».

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Αρχείο Νόσων στην Παιδική Ηλικία Archives of Disease in Childhood.

Η μελέτη έχει τίτλο «Τάσεις στις προσπάθειες απώλειας βάρους μεταξύ των παιδιών στην Αγγλία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιος τύπος διαβήτη επηρεάζει τα παιδιά;

Μπορεί η άσκηση να αντικατασταθεί με ένα χάπι;

Η παχυσαρκία στην εφηβεία μπορεί να προκαλέσει διαβήτη τύπου 1

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πέντε συμβουλές για την αγορά παιδικών παιχνιδιών που υποστηρίζουν την υγιή ανάπτυξη

Συνολικά, η έρευνα δείχνει ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα παραδοσιακά παιχνίδια παρέχουν καλύτερες αλληλεπιδράσεις και εμπειρίες από τα τεχνολογικά παιχνίδια. Όταν αγοράζετε ένα παιχνίδι, σκεφτείτε τις εμπειρίες που θέλετε να έχει το μωρό της ζωής σας, σκεφτείτε ευρέως τους στόχους ενός συγκεκριμένου παιχνιδιού, προσπαθήστε να παρέχετε ευκαιρίες για αλληλεπιδράσεις υψηλής ποιότητας και θυμηθείτε να διασκεδάζετε.

"Μωροπροστασία" του σπιτιού σας - Οδηγός νέου γονέα

Οι σκάλες αποτελούν απειλή για τα μωρά εξαιτίας της αδυναμίας τους να κατανοήσουν τον κίνδυνο, καθώς και της έλλειψης σταθερότητας και συντονισμού τους. Τα μωρά δεν είναι σε θέση να περιηγηθούν μόνα τους στις σκάλες- ως εκ τούτου, οι σκάλες πρέπει να φράσσονται με μια πύλη στην κορυφή και στο κάτω μέρος, σύμφωνα με το ‘Ασφαλή Παιδιά Παγκοσμίως’ (Safe Kids Worldwid). Υπάρχει μια ποικιλία από μορφές πύλης που είναι είτε προσωρινές είτε ημιμόνιμες.

Σχολικό οδοντιατρικό πρόγραμμα αποτρέπει το 80% των κοιλοτήτων με εφάπαξ, μη επεμβατική θεραπεία

Ενώ η περιορισμένη διαθεσιμότητα εκπαιδευμένων επαγγελματιών οδοντιάτρων μπορεί να δημιουργήσει προκλήσεις για τα προγράμματα στεγανοποίησης στα σχολεία, καθώς τα στεγανοποιητικά εφαρμόζονται από οδοντίατρο ή οδοντικό υγιεινολόγο, το SDF μπορεί να αποτελέσει μια ελκυστική εναλλακτική λύση, καθώς μπορεί επίσης να εφαρμοστεί από νοσηλευτές - ένα εργατικό δυναμικό που υπάρχει ήδη σε πολλά σχολεία.

Οι δομημένες σχολικές ημέρες μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά υγιή. Πώς μπορούμε να το διατηρήσουμε κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών;

Ο προγραμματισμός των διακοπών μπορεί να προέρχεται από διάφορους οργανισμούς, όπως αθλητικούς συλλόγους και συλλόγους δραστηριοτήτων, σχολεία, θρησκευτικές οργανώσεις, μουσεία και γκαλερί τέχνης, ομάδες ατόμων με αναπηρία, καθώς και από τον ιδιωτικό τομέα που προσφέρει επίσης κατασκηνώσεις.

Πώς συγκρίνονται οι βαθμολογίες μαθημάτων το 2021 με τις βαθμολογίες πριν από την πανδημία στις ΗΠΑ

Το EDsmart διερεύνησε πώς οι βαθμολογίες μαθημάτων προηγμένης τοποθέτησης AP το 2021 συγκρίθηκαν με τις βαθμολογίες το 2019, πριν από την πανδημία COVID-19, για τις 10 πιο δημοφιλείς εξετάσεις χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Συμβούλιο του Κολεγίου.

10 κορυφαίες απειλές για την παιδική ηλικία που θέτουν σε κίνδυνο 8 εκατομμύρια παιδιά στον Καναδά.

Για την αποκατάσταση αυτών των ζητημάτων, η Όστιν επιδιώκει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Επιτρόπου για τα παιδιά και τη νεολαία, ο οποίος θα είναι αφοσιωμένος στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, καθώς και τη δημιουργία διαφάνειας και λογοδοσίας για τις ομοσπονδιακές δαπάνες που σχετίζονται με τα παιδιά και τη νεολαία, με τη δημοσίευση ενός προϋπολογισμού για τα παιδιά.

Τα σνακ μεγάλου μεγέθους τροφοδοτούν το κύμα παιδικής παχυσαρκίας στις Η.Π.Α.

«Δεν ξέρουμε πραγματικά ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, αν και σίγουρα υπάρχει ανησυχία ότι σε 20 χρόνια θα δούμε αυτό το τεράστιο μπαλόνι χρόνιας ασθένειας το οποίο θα κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια στα προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης».