ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Υγεία: Η γνωστική λειτουργία επηρεάζεται από τη χαμηλή πρόσληψη φλαβονολών

Υγεία: Η γνωστική λειτουργία επηρεάζεται από τη χαμηλή πρόσληψη φλαβονολών

Υγεία: Η διατροφική πρόσληψη συνολικών φλαβονολών και συστατικών φλαβονόλης φαίνεται να σχετίζεται με βραδύτερη γνωστική έκπτωση, σύμφωνα με μια μελέτη.

Η διατροφική πρόσληψη συνολικών φλαβονολών και συστατικών φλαβονόλης φαίνεται να σχετίζεται με βραδύτερη γνωστική έκπτωση, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 22 Νοεμβρίου στο Neurology.

Πρόσληψη φλαβονολών

Ο Thomas Monroe Holland, M.D., από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Rush στο Σικάγο, και οι συνεργάτες του εξέτασαν τις συσχετίσεις των διατροφικών προσλήψεων συνολικών φλαβονολών και συστατικών σχετικά με την αλλαγή στη γνωστική απόδοση στην παγκόσμια γνωστική λειτουργία, την επεισοδιακή μνήμη, τη σημασιολογική μνήμη, την οπτικοχωρική ικανότητα, την αντιληπτική ταχύτητα. και εργαζόμενη μνήμη σε μια ομάδα 961 συμμετεχόντων στο πρόγραμμα Rush Memory and Aging Project που παρακολουθήθηκαν για 6,9 χρόνια. Μια μπαταρία 19 γνωστικών τεστ χρησιμοποιήθηκε για την εξέταση της γνωστικής απόδοσης ετησίως.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο ρυθμός μείωσης της παγκόσμιας γνωστικής ικανότητας και των πολλαπλών γνωστικών τομέων ήταν πιο αργός σε συνδυασμό με υψηλότερη διατροφική πρόσληψη συνολικών φλαβονολών και συστατικών φλαβονόλης. Η ολική πρόσληψη φλαβονόλης συσχετίστηκε με βραδύτερη μείωση της παγκόσμιας γνωστικής ικανότητας, της επεισοδιακής μνήμης, της σημασιολογικής μνήμης, της αντιληπτικής ταχύτητας και της μνήμης εργασίας και σχετίστηκε οριακά με την οπτικοχωρική ικανότητα σε συνεχή μοντέλα προσαρμοσμένα για την ηλικία, το φύλο, την εκπαίδευση, το APOE-ɛ4, το γνωστικό σύστημα στο τέλος της ζωής του δραστηριότητα, σωματική δραστηριότητα και κάπνισμα. Σε αναλύσεις μεμονωμένων συστατικών φλαβονόλης, οι προσλήψεις καμπφερόλης και κερσετίνης συσχετίστηκαν με βραδύτερη παγκόσμια γνωστική έκπτωση. Δεν παρατηρήθηκε συσχέτιση για τη μυρικετίνη και την ισοραμνετίνη με την παγκόσμια γνώση.

«Κάτι τόσο απλό όπως η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών και η κατανάλωση περισσότερου τσαγιού είναι ένας εύκολος τρόπος για τους ανθρώπους να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου τους», δήλωσε ο Holland σε μια δήλωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ημερίδα «Προστατεύοντας το αύριο»

6 Συμβουλές για να αλλάξετε την διατροφή σας

6 Συνήθειες που πρέπει να αποκτήσετε για να ζήσετε περισσότερο

Ικανοποιημένοι οι φαρμακοποιοί από την απαγόρευση εξαγωγών σε 200 φάρμακα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορεί το διαδίκτυο να βελτιώσει τον έλεγχο της υπέρτασης;

Αρτηριακή πίεση: Μια παρέμβαση πολλαπλών συστατικών που παρέχεται σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης (ΑΠ) μεταξύ των ατόμων με υπέρταση, σύμφωνα με μια μελέτη.