Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ημερίδα «Προστατεύοντας το αύριο»

Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά:  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ημερίδα «Προστατεύοντας το αύριο»

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων οργάνωσε και πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, Επιστημονική Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη με τίτλο: «Προστατεύοντας το αύριο».

Η Επιστημονική εκδήλωση ήταν πλήρως εναρμονισμένη με το μήνυμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη και είχε ως επίκεντρο και ως στόχο την εκπαίδευση για την προστασία του αύριο.

H Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σ.Δ Πειραιά και Νήσων, κα Γκόλφω Γεμιστού στην εναρκτήρια ομιλία της, αφού υποδέχτηκε και καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, στο υπέρλαμπρο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, το οποίο παραχωρήθηκε ευγενικά από τον Δήμαρχο της πόλης, τον κο Γιάννη Μώραλη, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η εκπαίδευση, ο θεμέλιος λίθος για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη είναι μια διαδικασία, η οποία θα πρέπει να ενταχθεί σε κάθε Σύστημα Υγείας. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Χρειαζόμαστε: Εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας για την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών και ταυτόχρονη εκπαίδευση των πασχόντων για την προστασία του αύριο. Εκπαίδευση για να αφομοιώσουμε τις γνώσεις που χρειαζόμαστε. Εκπαίδευση για να είμαστε ικανοί να χρησιμοποιούμε τις σύγχρονες τεχνολογίες και τις νέες θεραπείες. Εκπαίδευση για να μπορούμε να πάρουμε τη σωστή απόφαση για κάθε ώρα και ημέρα της ζωής μας, ώστε να ελέγξουμε εμείς τον Διαβήτη και όχι ο Διαβήτης τη ζωή μας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και πολλοί εκλεκτοί καλεσμένοι

  • Τον Δήμαρχο της πόλης, τον κο Γιάννη Μώραλη εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πειραιά, κος Δημήτρης Καρύδης, οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό και, μεταξύ άλλων, δήλωσε τη στήριξη και την άοκνη συμπαράσταση του Δημάρχου στο έργο και στις δράσεις του Συλλόγου.
  • Αρχικά, απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Κώστας Κατσαφάδος, η Βουλευτής Α΄ Πειραιά, κα Νόνη Δούνια,  ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, κος Νικόλαος Πλατανησιώτης καθώς και ο Διοικητικός Διευθυντής του Διαβητολογικού Κέντρου του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά κος Σταύρος Αντωνόπουλος.
  • Η Προέδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας κα Αναστασία Μαυρογιαννάκη, στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο συμβολισμό της Παγκόσμιας Ημέρας, ανέπτυξε το μήνυμα της καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Διαβήτης και οι πάσχοντες στις παρούσες συγκυρίες στη χώρα μας, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση, τόσο την προσωπική, όσο και της ΕΔΕ σε όλους τους πάσχοντες .

Η Γενική Γραμματέας της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ., κα Μαρία Τριανταφύλλου, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για τη διεκδίκηση και την προάσπιση των δικαιωμάτων των πασχόντων ενώ μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον επιπολασμό του Διαβήτη και στον αριθμό των πασχόντων στη χώρα μας, ο οποίος σήμερα ανέρχεται στους 1.130.505 και παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 5% σε σύγκριση με το 2021.

 

  • Παραβρέθηκαν επίσης ο Αναπληρωτής Διοικητής του Τζανείου Νοσοκομείου κος Στυλιανός Γερωνυμάκης, η Διευθύντρια ΕΟΠΥΥ Νοτίου Τομέα Αττικής κα Μαρία Πανουσοπούλου, η Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Διαβητικών Αθήνας, γιατροί,  εκπρόσωποι των Συλλόγων και των φορέων της πόλης καθώς και εκπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών.
  • Πρόεδρος της Επιστημονικής Ημερίδας ήταν ο Δρ. Ανδρέας Μελιδώνης, Παθολόγος Διαβητολόγος, Συντονιστής Διευθυντής του Διαβητολογικού – Καρδιομεταβολικού Κέντρου «Metropolitan Hospital» Πειραιά.

Ακολούθως, ο λόγος δόθηκε στους προσκεκλημένους επιστήμονες. Συγκεκριμένα, η Δρ. Αθανασία Παπαζαφειροπούλου, Παθολόγος με εξειδίκευση στον διαβήτη, PhD, MSc στην Βιοστατιστική, Επιμελήτρια Α’, στο Γ.Ν. Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ» και ο Δρ. Αναστάσιος Κουτσοβασίλης, Παθολόγος Διαβητολόγος, Phd, Msc, Επιμελητής Α’, Υπεύθυνος Ιατρείου Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 & Διαβήτη Κύησης, Υπεύθυνος Λιπιδαιμικού Ιατρείου Γ’ Παθολογικού Τμήματος και Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» ανέπτυξαν τις θεματικές ενότητες: «Η σύγχρονη τεχνολογία αρωγός και βοηθός στη ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Γιατί και πως» και «Νεότερα δεδομένα στη θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.- Η ένταξη των νέων εμβολίων στον Σ.Δ.». Στις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες τους κάλυψαν σφαιρικά τα θέματα που άπτονται του Σ.Δ. και παρουσίασαν αξιόλογα στοιχεία για τις νέες τεχνολογίες αυτοπαρακολούθησης και διαχείρισης του Διαβήτη και ανέδειξαν τη σημαντική συμβολή τους στην επιτυχή αντιμετώπιση του Διαβήτη από τους πάσχοντες. Παρουσιάστηκαν επίσης τα νεότερα δεδομένα και οι νέες ελπιδοφόρες αγωγές στη θεραπευτική αντιμετώπιση του Διαβήτη Τύπου 2, οι οποίες δρουν και προληπτικά σε πιθανές επιπλοκές της πάθησης. Επιπλέον έγινε εκτενής αναφορά στο μεγάλο ζήτημα της επικαιρότητας, στις νέες ιώσεις και στους απαραίτητους εμβολιασμούς, τους συνιστώμενους για τους πάσχοντες από Σ.Δ.

Την τελευταία ενότητα του επιστημονικού προγράμματος με τίτλο: «Ο ρόλος και η αξία της εκπαίδευσης των πασχόντων στη ρύθμιση του Σ.Δ.» ανέπτυξε η κυρία Μαρία Μελετιάδου, Προϊσταμένη Καρδιολογικής Μονάδας Τζανείου Γ.Ν.Π, MSc, Πρόεδρος Ομάδας Υγείας ΕΚΟΜΕΝ, η οποία τόνισε ότι η εκπαίδευση και η υποστήριξη για την αυτοφροντίδα είναι μια συνεχιζόμενη διαδικασία και αποτελεί το κλειδί για τη σωστή και επιτυχημένη διαχείριση της νόσου. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία είναι, όπως τονίστηκε, η προθυμία και η θέληση του ατόμου με Διαβήτη και της οικογένειας του για συνεργασία με όλα τα μέλη της Διεπιστημονικής Διαβητολογικής Ομάδας.

  • Ο απόηχος της εκδήλωσης ήταν εξαιρετικός! Οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι ομιλητές, οι πολύ ενδιαφέρουσες και επικαιροποιημένες παρουσιάσεις τους, καθώς και η μεγάλη συμμετοχή των ανθρώπων με Σ.Δ. συνέβαλαν στην επιτυχία και στη σημαντική απήχηση της εκδήλωσης , δίνοντας ταυτόχρονα την ώθηση για περισσότερες ενημερωτικές δράσεις από πλευράς Συλλόγου, επ’ ωφελεία, των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

 

Η Εκπαιδευτική Ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Μεγάλης Χορηγού, της εταιρείας Φαρμασέρβ-Λίλλυ καθώς και των εταιρειών: Abbott, Ascensia, Novo Nordisk, Sanofi και Menarini Diagnostics.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2022 : Εκρηκτική αύξηση στις διαγνώσεις του Διαβήτη Τύπου 1 άνω των 30 ετών

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2022 : H πρόσβαση των ασθενών στις νέες τεχνολογίες του Διαβήτη

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2022: Το ταξίδι του ασθενούς με Διαβήτη Τύπου 2

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη -Μ. Καραγεώργου : Εκδήλωση της Novo Nordisk για τα 100 χρόνια ινσουλίνης στο Ναύπλιο

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη-Ανδριανή Βαζαίου: Οι νέες τεχνολογίες διευκολύνουν την ζωή των παιδιών με διαβήτη

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη-Α. Χριστοφορίδης : Να δημιουργηθούν πρότυπα διαβητολογικά κέντρα για τον Διαβήτη τύπου 1

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη- Ασθενής Σκουλικάρης: Οι νέες αντλίες και ινσουλίνες θεραπεύουν τον διαβήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΦΕΚ: Νέος κώδικας δεοντολογίας για τους Φυσιοθεραπευτές

ΦΕΚ: Ο Κώδικας Δεοντολογίας Φυσικοθεραπευτών είναι το σύνολο αρχών, αξιών και κανόνων που διέπουν τη σχέση φυσικοθεραπευτή και λήπτη υπηρεσιών υγείας, κατά την άσκηση του φυσικοθεραπευτικού επαγγέλματος.

ΕΣΑμεΑ: Πρέπει να είμαστε άτεγκτοι στην καταπολέμηση των διακρίσεων

ΕΣΑμεΑ: Με τον Επίτροπο της ΕΕ για την Εργασία και τα Κοινωνικά Δικαιώματα Nicolas Schmit συναντήθηκε αντιπροσωπεία του EDF, με επικεφαλής τον πρόεδρό του και πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Το Χαμόγελο του Παιδιού έρχεται με το μήνυμα "Μία Λαμπάδα...ένα Χαμόγελο"

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Με το μήνυμα «Μία λαμπάδα … ένα Χαμόγελο», και αυτό το Πάσχα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζητά την υποστήριξη όλων για να συνεχίσει να καλύπτει τις ανάγκες κάθε παιδιού στη χώρα.

Αρνητική ήταν η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Ο Υπουργός, όπως διαφαίνεται από την απάντησή του, εστιάζει στους αριθμούς και όχι στην ουσία του αιτήματος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 στην Καλαμάτα

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Συνέχιση του εκπαιδευτικού προγράμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τους φροντιστές τους στην Καλαμάτα.

ΕΣΑμεΑ: Ο υπ. Υγείας ολοκλήρωσε με τον ΕΟΠΥΥ την αποσύνδεσή του από τους κοινωνικούς φορείς

ΕΣΑμεΑ: Η ΕΣΑμεΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση του υπουργού Υγείας Αθ. Πλεύρη να αφήσει εκτός σύνθεσης του νέου ΔΣ του ΕΟΠΠΥ την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία