Σεξουαλική Υγεία

Συντροφικότητα: Ο μύθος της ενότητας

Συντροφικότητα: Ο μύθος της ενότητας

Συντροφικότητα: Θα είναι ένα ζευγάρι πιο ευτυχισμένο όταν μοιράζεται ενδιαφέροντα και δραστηριότητες;

Υπάρχει ένα ισχυρό μήνυμα που προέρχεται από την κουλτούρα ότι ένα ζευγάρι θα είναι πιο ευτυχισμένο όταν μοιράζεται ενδιαφέροντα και δραστηριότητες. Υπάρχει σαφώς κάποια αλήθεια σε αυτή την ιδέα, αλλά το να έχετε απλώς κοινά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες δεν αρκεί εάν θέλετε να φτάσετε στο υψηλότερο επίπεδο ευημερίας στη σχέση με το σύντροφό σας. Για να ανεβείτε στα υψηλότερα επίπεδα λοιπόν, η οικειότητα που έρχεται με τα κοινά ενδιαφέροντα, όσο ευχάριστη και ικανοποιητική κι αν είναι, δεν μπορεί να σας οδηγήσει πολύ μακριά. Για να διανύσετε την επιπλέον απόσταση, κάθε ένας από τους συντρόφους πρέπει να διακινδυνεύσει να αφήσει τη ζώνη άνεσής του για να ακολουθήσει τις εσωτερικές του παρορμήσεις, που περνούν περιστασιακά και δεν αφορούν στη σχέση. Αυτό μερικές φορές αναφέρεται ως η τήρηση του Call of the Wanderer.

Η μορφή που μπορεί να λάβει μπορεί να διαφέρει.

Ορίστε μερικά παραδείγματα:

  • Αυτο-ανάπτυξη
  • Μια ισχυρή θεραπευτική συμμαχία με ένα σύμβουλο
  • Παρακολούθηση προσωπικών εργαστηρίων ανάπτυξης και μελέτη της βιβλιογραφίας αυτοβοήθειας
  • Η εξερεύνηση μιας επιλεγμένης πνευματικής πρακτικής
  • Μια συντριπτική επιθυμία για αλλαγή δουλειάς ή καριέρας ώστε να βρείτε μια πιο ικανοποιητική εργασία
  • Μια στιγμή για να εμβαθύνετε τις σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους σας
  • Η αναζήτηση των ενδιαφερόντων που είχατε πριν χρόνια, όπως η λαχτάρα για τα παγκόσμια ταξίδια
  • Δημιουργική έκφραση
  • Η ανακάλυψη του τι μπορεί να κάνει το σώμα μας σε μια αθλητική αναζήτηση
  • Αφοσίωση σε πολιτικές δραστηριότητες

Όλες αυτές οι αναζητήσεις απαιτούν χρόνο και προσοχή.

Όταν ένα ζευγάρι αισθάνεται τη συναρπαστικό κάλεσμα του περιπλανώμενου, και στη συνέχεια ενεργεί ως προς αυτό το κάλεσμα, το σύστημα που ήταν στη θέση αυτού, όπου οι εραστές στράφηκαν ο ένας στον άλλο για ικανοποίηση, είναι τώρα διαταραγμένο. Ο χρόνος και η ενέργεια που επικεντρώθηκε αποκλειστικά στο πλαίσιο της ερωτικής σχέσης ρέει τώρα αλλού.

Για το μέλος του ζεύγους (The Connector) που προσανατολίζεται προς τους δεσμούς, την οικειότητα και τις κοινές δραστηριότητες, η αλλαγή μπορεί να φανεί ανησυχητική και να την αισθανθεί απειλητικά. Όταν όμως το άλλο μέρος, ο Freedom Fighter στο ζευγάρι παίρνει θέση για την παθιασμένη εξερεύνησή τους, ο τρόπος που το κάνει μπορεί να επιφέρει μια τεράστια διαφορά. Διαβεβαιώνοντας το σύντροφό του ότι εξακολουθούν να εκτιμούν ο ένας τον άλλον και να αγαπούνται, και ότι οι προσωπικές επιδιώξεις του καθενός δε μεταφράζονται ως απόρριψη για την ερωτική τους σχέση, τότε μπορούν να περιορίσουν τον αντίκτυπο της αλλαγής των προτεραιοτήτων τους.

Είναι απαραίτητο να μη λέμε μόνο λόγια αλλά και να κάνουμε πράξεις που διαβεβαιώνουν το σύντροφό μας ότι δεν έχει μείνει πίσω στην προτεραιοποίησή μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η εμπιστοσύνη ως κρίσιμο στοιχείο της σεξουαλικής οικειότητας

Μια λεπτομέρεια την ώρα του σεξ δείχνει αν είσαι πιστή

Πιο συχνά τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα για ηλικίες άνω των 45

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ταμπού των γυναικών στο κρεβάτι

Σεξουαλική Συμπεριφορά: Σε μια εποχή κατά την οποία τα ταμπού για το σεξ είναι λίγα και για πολύ λίγους, και που η σεξουαλική απελευθέρωση αφορά αρκετές φορές ακόμα και εφήβους, φαντάζει «αστείο» να έχουν οι γυναίκες ταμπού που δεν αφορούν στην σεξουαλική τους συμπεριφορά, αλλά ιατρικές καταστάσεις.

Οι πιο Συνήθεις Ερωτήσεις Υγιεινής για Μετά το Σεξ

Σεξ: Για την πιο βασική σεξουαλική επαφή, η πιστοποιημένη εκπαιδευτικός σεξ με έδρα το Λος Άντζελες, Άννα Χόντερ, λέει: «Δεν υπάρχουν ιατρικοί λόγοι που να γνωρίζω και για τους οποίους κάποιος θα χρειαζόταν μια ειδική ρουτίνα υγιεινής μετά το σεξ».

Έμφραγμα σεξ: Αύξηση του προσδόκιμου ζωής μετά από καρδιακά προβλήματα

Έμφραγμα σεξ: Έρευνα αποκάλυψε ότι τα άτομα που μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο επαναφέρουν την ένταση της σεξουαλικής τους ζωής, αυτομάτως καταφέρνουν να αυξήσουν και το προσδόκιμο ζωής τους.

Ποιους κινδύνους ενέχει η συνεχής εναλλαγή ερωτικών συντρόφων

Και στα δύο φύλα τον υψηλότερο αριθμό συντρόφων είχαν οι νεότεροι, οι ανύπαντροι, εκείνοι στα άκρα της εισοδηματικής κλίμακας (τόσο οι πιο πλούσιοι όσο και οι πιο φτωχοί), καθώς επίσης όσοι έπιναν, κάπνιζαν, αλλά και ασκούνταν περισσότερο

Η άσκηση προωθεί την σεξουαλική διέγερση και ικανοποίηση

Αθλητισμός Οφέλη: Ένα διαρκώς αυξανόμενο σώμα ερευνητικής μελέτης προτείνει ότι η τακτική σωματική δραστηρίοτητα και άσκηση μπορούν να ενισχύσουν τη σεξουαλική σας επιθυμία, τη διέγερση και την ικανοποίηση κατά τη διάρκεια του σεξ.

Σεξουαλικά Μυστικά που θα κορυφώσουν την απόλαυσή σας

Σεξ: Τα μυστικά για καλό σεξ βρίσκονται συχνά στο ταξίδι που εκκινείτε και πραγματοποιείτε παρέα με τους συντρόφους σας. Κατά τη διάρκεια του θα ανακαλύψετε τι σας αρέσει και τι προτιμούν και θα μάθετε να απολαμβάνετε αυτή την ζωηρή διεργασία της εξερεύνησης μαζί. Βρείτε μερικές ιδέες στο κείμενο που ακολουθεί.