Σεξουαλική Υγεία

Σχέση: 5 σημαντικές δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να τη διατηρήσετε

Σχέση: 5 σημαντικές δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να τη διατηρήσετε

Σχέση: Η αγάπη είναι πραγματικά ένα όμορφο πράγμα, ειδικά αν βρείτε την αληθινή και γνήσια αγάπη, όπου μπορείτε να είστε ο εαυτός σας και να εξελιχθείτε σε ένα πολύ καλύτερο άτομο.

Ωστόσο, η αγάπη από μόνη της δεν είναι αρκετή για να κρατήσει μια σχέση. Οι ρομαντικοί περίπατοι και οι αγκαλιές είναι εκπληκτικά, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει τη σχέση σας όταν έρχονται οι δυσκολίες. Για τις στιγμές όπου τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένες δεξιότητες για να μπορέσετε να έχετε μια ευτυχισμένη και υγιής σχέση.

Καλή επικοινωνία

Πρέπει να αισθάνεστε αρκετά ασφαλείς για να εκφράσετε τα συναισθήματα και τις απόψεις σας στον σύντροφό σας χωρίς φόβο. Μάθετε τη γλώσσα επικοινωνίας του συντρόφου σας, ώστε να μπορεί να συνδεθεί μαζί σας χωρίς να αισθάνεται ότι του επιτίθεστε.

Και μην ξεχνάτε πως ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς των σχέσεων είναι να μην μπορείτε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας και να πρέπει να τις καταστείλετε.

Μάθετε να συμβιβάζεστε

Σε μια υγιή σχέση, και οι δύο σύντροφοι δεν θα σκεφτούν δύο φορές για να εγκαταλείψουν κάτι που τους αρέσει, εάν θέλουν να κάνουν τον άλλον ευτυχισμένο. Πρέπει να μάθετε πώς να συμβιβάζεστε φορές για να καλύψετε τις ανάγκες του συντρόφου σας.

Να έχετε υπομονή

Με την υπομονή μπορείτε να αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα. Ωστόσο, η καλλιέργεια της υπομονής δεν είναι τόσο εύκολη. Αρχικά απαιτεί αλλαγή στον τρόπο συμπεριφοράς. Έτσι λοιπόν την επόμενη φορά που νιώθετε ότι έχετε φτάσει στα όρια σας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ηρεμίσετε πριν αντιδράσετε και να εάν ακόμα κάτι σας ενοχλεί, να το αντιμετωπίσετε με ευγενικό τρόπο.

Ακούστε ο ένας τον άλλον

Η καλή επικοινωνία δεν ξεκινά και τελειώνει με το πόσο καλά εκφράζετε τα συναισθήματά σας στον σύντροφό σας. Πηγαίνει πέρα από αυτό. Θεωρείτε τον εαυτό σας καλό ακροατή; Εάν όχι, έχετε ακόμα δουλειά να κάνετε.

Πριν πείτε την άποψή σας, ακούστε πρώτε τι έχει να σας πει. Δώστε του χρόνο να μιλήσει και ακούστε τον προσεκτικά ώστε να κατανοήσετε τον τρόπο που εκφράζεται. Εάν δεν γνωρίζετε τι θέλει ο σύντροφός σας, το οποίο πιθανότατα προέρχεται από την ακρόαση, δεν θα είστε σε θέση να ικανοποιήσετε τις ανάγκες του.

Σταματήστε τη σύγκριση

Πολλοί άνθρωποι συγκρίνουν τη σχέση του με αυτή των φίλων τους, φέρνοντας σε δύσκολη θέση το έτερο ήμισυ. Παρόλο που μπορεί να είναι φυσικό να συγκρίνετε, εστιάστε στα θετικά του συντρόφου σας και στους λόγους για τους οποίους είστε μαζί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιες στάσεις αυξάνουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης

Το μυστικό για τις πετυχημένες σχέσεις είναι...

Από την αυτοφροντίδα στις σχέσεις φροντίδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι καλύτεροι εραστές οι άνδρες χορτοφάγοι;

Σεξ και χορτοφαγία: «Δεν πρόκειται για μία επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη αλλά τα αποτελέσματα που βλέπουμε είναι πολύ συναρπαστικά. Νομίζω ότι αυτό θα ξυπνήσει πολλούς ανθρώπους», είπε ο ουρολόγος, Άαρον Σπιτς.

Θεραπευτές σχέσεων εξηγούν πώς να διαχειρίζεστε συγκρούσεις

Διαπροσωπικές Σχέσεις: Οι διαφωνίες ή συγκρούσεις είναι ένα φυσικό κομμάτι της σχέσης μας με τους άλλους. Στην πραγματικότητα, οι περιστασιακές συγκρούσεις «εντείνουν βαθύτερα τις σχέσεις, αν μπορείτε να τις διαχειριστείτε με ενσυναίσθηση», λέει η Marisa G. Franco, Ph.D., συμβουλευτική ψυχολόγος και ειδικός φιλίας. «Οι σχέσεις μας φτάνουν σε ένα εντελώς νέο επίπεδο οικειότητας όταν συνειδητοποιούμε ότι μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς, ακόμη και όταν πρόκειται για σκληρά πράγματα».

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα σκαμπανεβάσματα στην καμπύλη της σεξουαλικής επιθυμίας

Σεξ: Γνωρίζετε την περίοδο που λέμε «μήνα του μέλιτος» σε μία σχέση; Είναι αυτή η εκστατική, τρελά ερωτική περίοδος μιας καινούργιας σχέσης, που το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να σκίζετε τα ρούχα του άλλου και να κάνετε έρωτα 24/7;

Σεξ: Η συζήτηση για τη συγκατάθεση μπορεί να μην είναι τόσο απλή όσο νομίζετε

Σεξ και συναίνεση: Πόσο συχνά σκέφτεστε τη συγκατάθεση; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εύκολο και απλό. Επομένως δεν αξίζει να το σκεφτούμε πάρα πολύ. Αλλά ως κοινωνία, κατανοούμε πραγματικά την έννοια της συγκατάθεσης και της συναίνεσης;

Τα τρία χαρακτηριστικά της αληθινής αγάπης

Συντροφικές σχέσεις: Τα τρία χαρακτηριστικά της αληθινής αγάπης. Σύμφωνα με τον Walter Riso, ένα ζευγάρι που απολαμβάνει μια πλήρη, ικανοποιητική και ευχάριστη αγάπη απαιτεί την ένωση τριών παραγόντων: επιθυμία ( Έρωτας ), τρυφερότητα (αγάπη) και συμπάθεια( Φιλία ). Κάθε ένα από αυτά τα συστατικά είναι ένα σημαντικό μέρος αυτού που γνωρίζουμε ως αληθινή αγάπη και διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην εμφάνιση της φυσικής έλξης και στην επακόλουθη ανάπτυξή της στη συγγένεια.

Υπάρχει το ιδανικό ζευγάρι

Το ιδανικό ζευγάρι: Μύθος ή η πραγματικότητα; Τείνουμε να εξιδανικεύουμε τον σύντροφό μας ή τη σχέση μας, με τέτοιο τρόπο ώστε όταν τα πράγματα δεν είναι όπως περιμένουμε, η απόρριψη και η απογοήτευση μπορούν να γίνουν πολύ έντονα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας ορισμός για να βρούμε τον «ιδανικό σύντροφο» και ότι υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν μια σχέση «τέλεια», μόνο για εμάς.