Σεξουαλική Υγεία

Σεξ: Είναι απαραίτητο να καθαρίζεστε μετά τη σεξουαλική πράξη;

Σεξ: Είναι απαραίτητο να καθαρίζεστε μετά τη σεξουαλική πράξη;

Σεξ: Για την πιο βασική σεξουαλική επαφή, η πιστοποιημένη εκπαιδευτικός σεξ με έδρα το Λος Άντζελες, Άννα Χόντερ, λέει: «Δεν υπάρχουν ιατρικοί λόγοι που να γνωρίζω και για τους οποίους κάποιος θα χρειαζόταν μια ειδική ρουτίνα υγιεινής μετά το σεξ».

Φυσικά, αυτό εξαρτάται επίσης από το τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του σεξ, τις προτιμήσεις υγιεινής σας και τον κίνδυνο μόλυνσης. Έτσι, παρόλο που δεν υπάρχει προφανής ιατρικός λόγος για να μπείτε στο ντους αμέσως μετά το σεξ, καλό είναι να έχετε κατά νου ένα “βασικό πρωτόκολλο” υγιεινής.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις πιο συνήθεις ερωτήσεις υγιεινής για μετά το σεξ – απαντημένες:

  • Πώς πρέπει να καθαρίσω τα γεννητικά μου όργανα μετά το σεξ;

Όσον αφορά τον καθαρισμό του κόλπου, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο! Ο κόλπος είναι απόλυτα “ικανός” να αυτο-καθαριστεί μετά το σεξ – ακόμα κι αν υπάρχει σπέρμα μέσα. Επιπλέον, η προσπάθεια να πάρετε τα πράγματα στα χέρια σας μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Η Χόντερ λέει πώς «Ο κόλπος είναι μια όμορφη βιολογική μηχανή και δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να διαταραχθεί η διαδικασία (ή το κολπικό μικροβίωμα) με σαπούνια, σπρέι ή άλλα προϊόντα καθαρισμού». Απλώς ξεπλύνατε με νερό το αιδοίο και αφήστε τον κόλπο να κάνει τον αυτο-καθαρισμό του. Τούτου λεχθέντος, εάν είστε επιρρεπείς σε ερεθισμούς, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (ουρολοιμώξεις) ή μολύνσεις και ο καθαρισμός μετά το σεξ σας κάνει να νιώθετε καλύτερα, μην διστάσετε να κάνετε ένα απαλό ξέβγαλμα. «Δεν θα ήταν κακό να πλένουμε απαλά το αιδοίο με ζεστό νερό», λέει η Χόντερ.

  • Πρέπει να ουρήσετε αμέσως μετά το σεξ;

Εάν το ντους μοιάζει δύσκολη υπόθεση (το οποίο μετά από μια έντονη σεξουαλική εμπειρία, μπορεί και να είναι!), η ούρηση μπορεί να λειτουργήσει ως εναλλακτικός τρόπος για να μειώσετε τις πιθανότητες κολπικής λοίμωξης ή διαταραχής. Κατά τη διάρκεια της ούρησης τυχόν βακτήρια που μπορεί να έχουν εισαχθεί στην ουρήθρα κατά τη σεξουαλική πράξη μπορεί επίσης να αποβληθούν. Για να βεβαιωθείτε ότι θα μπορείτε να ουρήσετε μετά το σεξ, κρατήστε ένα ποτήρι νερό δίπλα στο κρεβάτι. Πιείτε το πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ, όποτε το σώμα σας το χρειάζεται. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να πάτε στην τουαλέτα αμέσως μετά την σεξουαλική πράξη.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Έμφραγμα σεξ: Αύξηση του προσδόκιμου ζωής μετά από καρδιακά προβλήματα

Ποιους κινδύνους ενέχει η συνεχής εναλλαγή ερωτικών συντρόφων

Η άσκηση προωθεί την σεξουαλική διέγερση και ικανοποίηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική ζωή : Έτσι επηρεάζει η ασθένεια Peyronie

Σεξουαλική ζωή : Η νόσος του Peyronie είναι όταν σχηματίζονται πλάκες (ιστός ουλής) κάτω από το δέρμα του πέους και προκαλούν κάμψη. Η διαβίωση με αυτήν την κατάσταση συχνά περιλαμβάνει πόνο και αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία που μπορούν να επηρεάσουν την προσωπική οικειότητα, τις σχέσεις σας και την ψυχική υγεία.

Πώς συνδέεται η χορτοφαγία με τη σεξουαλική επίδοση

Σεξ και χορτοφαγία: «Δεν πρόκειται για μία επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη αλλά τα αποτελέσματα που βλέπουμε είναι πολύ συναρπαστικά. Νομίζω ότι αυτό θα ξυπνήσει πολλούς ανθρώπους», είπε ο ουρολόγος, Άαρον Σπιτς.

Σεξουαλική ζωή : Η σπουδαιότητα της στην εργασία

Σεξουαλική ζωή : Η διατήρηση μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής στο σπίτι ενισχύει την ικανοποίηση και την αφοσίωση των εργαζομένων στο γραφείο, υπογραμμίζοντας την αξία μιας ισχυρής ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και επαγγελματικής ζωής.

Επηρεάζει η συχνότητα του σεξ την ικανοποίηση των συντρόφων;

Σεξ: Η τακτική σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει τον δεσμό σας με τον σύντροφό σας και να διατηρήσει τη σχέση σας υγιή. Πόσο συχνά όμως συνδέονται ερωτικά οι σύντροφοι; Επιπλέον, μπορεί το σεξ να αυξήσει την ικανοποίηση των συντρόφων από τη σχέση;

Σεξουαλική ζωή : Όσα χρειάζονται οι γυναίκες για να είναι ευτυχισμένες

Σεξουαλική ζωή :Αλλά αν δεν έχετε πάντα  τη διάθεση  να κάνετε  σεξ , δεν είστε μόνοι. Πολλές γυναίκες έχουν κυμαινόμενες σεξουαλικές ορμές, οι οποίες μπορεί να προκύψουν από μεγαλύτερα ζητήματα,

Τα πιο κοινά κολπικά προβλήματα

Υγεία του κόλπου: Η κολπική υγεία δεν αφορά και δεν επηρεάζει μόνο τη σεξουαλική σας ζωή. Μάθετε στο κείμενο που ακολουθεί για τους συνήθεις παράγοντες που επηρεάζουν την κολπική υγεία και αναζητήστε τους κατάλληλους τρόπους ώστε να την ενισχύσετε. Εάν ανησυχείτε για την υγεία του κόλπου σας, επισκεφτείτε τον γιατρό σας προκειμένου να λάβετε τις κατάλληλες κατευθύνσεις.

Σεξουαλική ζωή : Τα οφέλη της στον οργανισμό

Σεξουαλική ζωή : Η πράξη του σεξ μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του πυελικού σας εδάφους για τους άνδρες και στις γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση είναι λιγότερο πιθανό να έχουν σημαντική κολπική ατροφία.

Επώδυνο σεξ μετά την εμμηνόπαυση

Δυσπαρευνία Αίτια: Η δυσπαρευνία, ο όρος για το επώδυνο κολπικό σεξ, είναι αρκετά συχνή. Οι εκτιμήσεις ποικίλλουν, αλλά οι έρευνες για μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που δεν βρίσκονται σε ορμονική θεραπεία αναφέρουν συχνότητα δυσπαρευνίας σε ποσοστό 20 έως 30 τοις εκατό.