Σεξουαλική Υγεία

Έμφραγμα σεξ: Αύξηση του προσδόκιμου ζωής μετά από καρδιακά προβλήματα

Έμφραγμα σεξ: Αύξηση του προσδόκιμου ζωής μετά από καρδιακά προβλήματα

Έμφραγμα σεξ: Έρευνα αποκάλυψε ότι τα άτομα που μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο επαναφέρουν την ένταση της σεξουαλικής τους ζωής, αυτομάτως καταφέρνουν να αυξήσουν και το προσδόκιμο ζωής τους.

Νέα επιστημονική μελέτη η οποία διεξάχθηκε από Ισραηλινούς επιστήμονες, έφερε στο φως ότι όσα άτομα μετά από ένα έμφραγμα η κάποια άλλη νόσο η οποία σχετίζεται με καρδιακή πάθηση την ξεπέρασαν και άρχισαν μετά από λίγους μήνες να έχουν έντονη σεξουαλική δραστηριότητα.

Στην μελέτη πήραν μέρος 495βασθενείς , εκ των οποίων οι 90 ήταν άνδρες και είχαν μέση ηλικία 53 ετών. οι οποίοι είχαν νοσηλευθεί με έμφραγμα. Οι ασθενείς χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, σε αυτός που απείχαν για καιρό από οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα και σε  και σε αυτούς που επανήλθαν.

Ποσοστά ατόμων που έλαβαν μέρος στην έρευνα

  • Το 47%, που έλαβε μέρος ήταν ποσοστό των ατόμων που επανήλθαν σχετικά πολύ γρήγορα στα προηγούμενα επίπεδα της σεξουαλικής δραστηριότητας τους.
  • Το 53 % που έλαβε μέρος στην έρευνα αντικατόπτριζε τα άτομα εκείνα που επανέφεραν την σεξουαλική τους δραστηριότητα ακόμα πιο γρήγορα από το καρδιακό επεισόδιο που υπέστησαν.

Αποτελέσματα έρευνας

  • Η δεύτερη ομάδα η οποία αντιστοιχούσε σε εκείνα τα άτομα τα οποία ,ξεκίνησαν την σεξουαλική τους ζωή ένα εξάμηνο μετά το έμφραγμα, είχαν πολύ μικρή πιθανότητα να ξαναπάθουν κάτι παρόμοιο σε ποσοστό 35%.
  • Αντίθετα τα άτομα που απείχαν πολύ μεγαλύτερο διάστημα από έντονη σεξουαλική ζωή, είχαν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό να εμφανίσουν κάποιο πρόβλημα μετά το πρώτο καρδιακό επεισόδιο που υπέστησαν.

Συμπέρασμα έρευνας

  • Τα παραπάνω αποτελέσματα πρέπει να δώσουν το έναυσμα στους ασθενείς, αλλά και στους γιατρούς για να προωθούν σε αυτούς την άποψη ότι μετά από τέτοια επεισόδια πρέπει να επανέρχονται όσο πιο γρήγορα γίνεται στην σεξουαλική τους ζωή.

Σπουδαιότητα σεξ

  • Οι ειδικοί λένε ότι το σεξ είναι η σημαντικότερη πηγή σωματικής άσκησης αφού μπορεί να αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς αλλά και  την αρτηριακή πίεση.
  • Μερικές μορφές η έντονη σωματική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει στο έμφραγμα.
  • Η τακτική σωματική δραστηριότητα μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο σε βάθος χρόνου.
  •  Το τακτικό σεξ μπορεί να μειώσει σημαντικά την καρδιά και να την προστατέψει από τους κινδύνους.’

Ακολουθεί βίντεο για το έμφραγμα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η άσκηση προωθεί την σεξουαλική διέγερση και ικανοποίηση

Σεξουαλική υγεία: 5+1 Συμβουλές για καλύτερο σεξ

Σεξουαλικά Μυστικά που θα κορυφώσουν την απόλαυσή σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική ζωή : Έτσι επηρεάζει η ασθένεια Peyronie

Σεξουαλική ζωή : Η νόσος του Peyronie είναι όταν σχηματίζονται πλάκες (ιστός ουλής) κάτω από το δέρμα του πέους και προκαλούν κάμψη. Η διαβίωση με αυτήν την κατάσταση συχνά περιλαμβάνει πόνο και αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία που μπορούν να επηρεάσουν την προσωπική οικειότητα, τις σχέσεις σας και την ψυχική υγεία.

Πώς συνδέεται η χορτοφαγία με τη σεξουαλική επίδοση

Σεξ και χορτοφαγία: «Δεν πρόκειται για μία επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη αλλά τα αποτελέσματα που βλέπουμε είναι πολύ συναρπαστικά. Νομίζω ότι αυτό θα ξυπνήσει πολλούς ανθρώπους», είπε ο ουρολόγος, Άαρον Σπιτς.

Σεξουαλική ζωή : Η σπουδαιότητα της στην εργασία

Σεξουαλική ζωή : Η διατήρηση μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής στο σπίτι ενισχύει την ικανοποίηση και την αφοσίωση των εργαζομένων στο γραφείο, υπογραμμίζοντας την αξία μιας ισχυρής ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και επαγγελματικής ζωής.

Επηρεάζει η συχνότητα του σεξ την ικανοποίηση των συντρόφων;

Σεξ: Η τακτική σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει τον δεσμό σας με τον σύντροφό σας και να διατηρήσει τη σχέση σας υγιή. Πόσο συχνά όμως συνδέονται ερωτικά οι σύντροφοι; Επιπλέον, μπορεί το σεξ να αυξήσει την ικανοποίηση των συντρόφων από τη σχέση;

Σεξουαλική ζωή : Όσα χρειάζονται οι γυναίκες για να είναι ευτυχισμένες

Σεξουαλική ζωή :Αλλά αν δεν έχετε πάντα  τη διάθεση  να κάνετε  σεξ , δεν είστε μόνοι. Πολλές γυναίκες έχουν κυμαινόμενες σεξουαλικές ορμές, οι οποίες μπορεί να προκύψουν από μεγαλύτερα ζητήματα,

Τα πιο κοινά κολπικά προβλήματα

Υγεία του κόλπου: Η κολπική υγεία δεν αφορά και δεν επηρεάζει μόνο τη σεξουαλική σας ζωή. Μάθετε στο κείμενο που ακολουθεί για τους συνήθεις παράγοντες που επηρεάζουν την κολπική υγεία και αναζητήστε τους κατάλληλους τρόπους ώστε να την ενισχύσετε. Εάν ανησυχείτε για την υγεία του κόλπου σας, επισκεφτείτε τον γιατρό σας προκειμένου να λάβετε τις κατάλληλες κατευθύνσεις.

Σεξουαλική ζωή : Τα οφέλη της στον οργανισμό

Σεξουαλική ζωή : Η πράξη του σεξ μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του πυελικού σας εδάφους για τους άνδρες και στις γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση είναι λιγότερο πιθανό να έχουν σημαντική κολπική ατροφία.

Επώδυνο σεξ μετά την εμμηνόπαυση

Δυσπαρευνία Αίτια: Η δυσπαρευνία, ο όρος για το επώδυνο κολπικό σεξ, είναι αρκετά συχνή. Οι εκτιμήσεις ποικίλλουν, αλλά οι έρευνες για μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που δεν βρίσκονται σε ορμονική θεραπεία αναφέρουν συχνότητα δυσπαρευνίας σε ποσοστό 20 έως 30 τοις εκατό.