Σεξουαλική Υγεία

Έμφραγμα σεξ: Αύξηση του προσδόκιμου ζωής μετά από καρδιακά προβλήματα

Έμφραγμα σεξ: Αύξηση του προσδόκιμου ζωής μετά από καρδιακά προβλήματα

Έμφραγμα σεξ: Έρευνα αποκάλυψε ότι τα άτομα που μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο επαναφέρουν την ένταση της σεξουαλικής τους ζωής, αυτομάτως καταφέρνουν να αυξήσουν και το προσδόκιμο ζωής τους.

Νέα επιστημονική μελέτη η οποία διεξάχθηκε από Ισραηλινούς επιστήμονες, έφερε στο φως ότι όσα άτομα μετά από ένα έμφραγμα η κάποια άλλη νόσο η οποία σχετίζεται με καρδιακή πάθηση την ξεπέρασαν και άρχισαν μετά από λίγους μήνες να έχουν έντονη σεξουαλική δραστηριότητα.

Στην μελέτη πήραν μέρος 495βασθενείς , εκ των οποίων οι 90 ήταν άνδρες και είχαν μέση ηλικία 53 ετών. οι οποίοι είχαν νοσηλευθεί με έμφραγμα. Οι ασθενείς χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, σε αυτός που απείχαν για καιρό από οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα και σε  και σε αυτούς που επανήλθαν.

Ποσοστά ατόμων που έλαβαν μέρος στην έρευνα

  • Το 47%, που έλαβε μέρος ήταν ποσοστό των ατόμων που επανήλθαν σχετικά πολύ γρήγορα στα προηγούμενα επίπεδα της σεξουαλικής δραστηριότητας τους.
  • Το 53 % που έλαβε μέρος στην έρευνα αντικατόπτριζε τα άτομα εκείνα που επανέφεραν την σεξουαλική τους δραστηριότητα ακόμα πιο γρήγορα από το καρδιακό επεισόδιο που υπέστησαν.

Αποτελέσματα έρευνας

  • Η δεύτερη ομάδα η οποία αντιστοιχούσε σε εκείνα τα άτομα τα οποία ,ξεκίνησαν την σεξουαλική τους ζωή ένα εξάμηνο μετά το έμφραγμα, είχαν πολύ μικρή πιθανότητα να ξαναπάθουν κάτι παρόμοιο σε ποσοστό 35%.
  • Αντίθετα τα άτομα που απείχαν πολύ μεγαλύτερο διάστημα από έντονη σεξουαλική ζωή, είχαν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό να εμφανίσουν κάποιο πρόβλημα μετά το πρώτο καρδιακό επεισόδιο που υπέστησαν.

Συμπέρασμα έρευνας

  • Τα παραπάνω αποτελέσματα πρέπει να δώσουν το έναυσμα στους ασθενείς, αλλά και στους γιατρούς για να προωθούν σε αυτούς την άποψη ότι μετά από τέτοια επεισόδια πρέπει να επανέρχονται όσο πιο γρήγορα γίνεται στην σεξουαλική τους ζωή.

Σπουδαιότητα σεξ

  • Οι ειδικοί λένε ότι το σεξ είναι η σημαντικότερη πηγή σωματικής άσκησης αφού μπορεί να αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς αλλά και  την αρτηριακή πίεση.
  • Μερικές μορφές η έντονη σωματική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει στο έμφραγμα.
  • Η τακτική σωματική δραστηριότητα μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο σε βάθος χρόνου.
  •  Το τακτικό σεξ μπορεί να μειώσει σημαντικά την καρδιά και να την προστατέψει από τους κινδύνους.’

Ακολουθεί βίντεο για το έμφραγμα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η άσκηση προωθεί την σεξουαλική διέγερση και ικανοποίηση

Σεξουαλική υγεία: 5+1 Συμβουλές για καλύτερο σεξ

Σεξουαλικά Μυστικά που θα κορυφώσουν την απόλαυσή σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».