Σεξουαλική Υγεία

Αθλητισμός Οφέλη: Πώς η τακτική άσκηση μπορεί να ενισχύσει την σεξουαλική σας ζωή

Αθλητισμός Οφέλη: Πώς η τακτική άσκηση μπορεί να ενισχύσει την σεξουαλική σας ζωή

Αθλητισμός Οφέλη: Ένα διαρκώς αυξανόμενο σώμα ερευνητικής μελέτης προτείνει ότι η τακτική σωματική δραστηρίοτητα και άσκηση μπορούν να ενισχύσουν τη σεξουαλική σας επιθυμία, τη διέγερση και την ικανοποίηση κατά τη διάρκεια του σεξ.

Έχετε πιθανώς ακούσει ότι η τακτική άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης ή η οστεοπόρωση, νεότερες έρευνες ωστόσο δείχνουν ότι ο αθλητισμός και τακτική σωματική δραστηρίοτητα μπορεί να έχουν ένα άλλο, πιο εκπληκτικό αποτέλεσμα: τη βελτίωση της σεξουαλικής σας ζωής.

Στους άνδρες, η τακτική άσκηση φαίνεται να λειτουργεί σαν ένα είδος φυσικού διεγερτικού της libido, καθώς συνδέεται με σημαντικά μικρότερο κίνδυνο στυτικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών. Ειδικότερα, σε μια μελέτη, μεσήλικες άνδρες που έκαναν κυρίως καθιστική ζωή, κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε ένα έντονο πρόγραμμα άσκησης για εννέα μήνες και ανέφεραν συχνότερη σεξουαλική δραστηριότητα, βελτιωμένη σεξουαλική λειτουργία και μεγαλύτερη ικανοποίηση κατά τη διάρκεια του σεξ. Μάλιστα, εκείνοι των οποίων τα επίπεδα φυσικής κατάστασης αυξήθηκαν περισσότερο είδαν τις μεγαλύτερες βελτιώσεις στη σεξουαλική τους ζωή.

Η αυξημένη ροή αίματος εξηγεί γιατί η άσκηση οδηγεί σε καλύτερη σεξουαλική λειτουργία

Αντίστοιχες έρευνες σε γυναίκες διαπίστωσαν ότι εκείνες που είναι σωματικά ενεργές και αθλούνται τακτικά αναφέρουν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία, διέγερση και ικανοποίηση από τις γυναίκες που ακολοθούν ένα στυλ ζωής πιο καθιστικό. Σε ένα ασυνήθιστο πείραμα, νεαρές γυναίκες που έκαναν ποδήλατο – υψηλής έντασης – για 20 λεπτά και παρακολούθησαν μια ταινία σεξουαλικού περιεχομένου διαπιστώθηκε πως βίωσαν μεγαλύτερη φυσιολογική σεξουαλική διέγερση (όπως προέκυψε από μετρήσεις με μια ειδική συσκευή που αξιολογεί τη κολπική ροή του αίματος) από τα άτομα που δεν ασκήθηκαν πριν παρακολουθήσουν την ταινία.

Η βελτιωμένη αυτο-εικόνα που συνήθως είναι φυσική απόρροια της τακτικής άσκησης μπορεί επίσης να παίζει ρόλο. Οι άνδρες και οι γυναίκες που ασκούνται τακτικά είναι πιο πιθανό να αισθάνονται πιο επιθυμητοί/επιθυμητές σεξουαλικά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο σεξ. Επιπλέον, η άσκηση μπορεί να ενισχύσει τη δύναμη, την ευελιξία και την φυσική αντοχή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, πράγμα που με τη σειρά του ενδέχεται να προωθήσει την ικανοποίηση κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το τρέξιμο βελτιώνει την ψυχική υγεία

Τα εκπληκτικά οφέλη του αθλητισμού στη φυσική μας υγεία

Τα Οφέλη του Αθλητισμού στην Παιδική Ηλικία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα δημοσκόπηση για την ερωτική ζωή των γυναικών 50+

Δημοσκόπηση: Πολλές γυναίκες παραμένουν σεξουαλικά ενεργές μέχρι τα 70 τους, αλλά για άλλες, τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και τα χρόνια προβλήματα υγείας παρεμποδίζουν την ερωτική τους ζωή.

Τα εσώρουχα που έχουν εγκριθεί από τον FDA των ΗΠΑ θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο ΣΜΝ κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ

Η Melanie Cristol είπε ότι της ήρθε η ιδέα για το εσώρουχο αφού ανακάλυψε στον μήνα του μέλιτος το 2014 ότι είχε μια λοίμωξη που θα μπορούσε να μεταδοθεί σεξουαλικά.

Όταν η έκτρωση προϋποθέτει ταξίδι, περισσότερες γυναίκες παραιτούνται από το δικαίωμα

ΗΠΑ αμβλώσεις: Τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων προκειμένου οι γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε δομές που πραγματοποιούν εκτρώσεις, θα αποδειχθούν πιθανότατα ένα σχεδόν ανυπέρβλητο εμπόδιο για ορισμένες γυναίκες, εάν το Ανώτατο Δικαστήριο αποφανθεί υπέρ του δικαιώματος των Πολιτειών να απαγορεύσουν ή να μειώσουν τις αμβλώσεις, καταλήγει μια νέα μελέτη.

Αντιμετωπίζοντας το σεξουαλικό σας άγχος

Σεξ ανησυχία: Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν άγχος είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Οι παράγοντες που διαμορφώνουν αυτό το αρνητικό συναίσθημα είναι είναι κυρίως προσωπικοί και κοινωνικοί. Διαβάστε παρακάτω πώς θα τους αντιμετωπίσετε.

H σεξουαλική ζωή βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής;

Οργασμός ακμή: Η σεξουαλική δραστηριότητα συμβάλλει θετικά στη λειτουργία της υγείας. Με το σεξ, οι ορμόνες αυξάνονται απομακρύνοντας έτσι τις τοξίνες. Για τον λόγο αυτό, έχει παρατηρηθεί ότι η μείωση της ακμής σχετίζεται με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Aντιμετωπίστε τις ερωτήσεις των παιδιών σας για το σεξ

Γονείς και έφηβοι: Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι μία δύσκολη διαδικασία για τους γονείς. Ωστόσο, είναι κάτι που πρέπει να κάνουν και οι δύο για να αποκτήσουν τα παιδιά τους μία υγιή προσέγγιση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Γονείς, προετοιμαστείτε καταλλήλως!