Σεξουαλική Υγεία

Αθλητισμός Οφέλη: Πώς η τακτική άσκηση μπορεί να ενισχύσει την σεξουαλική σας ζωή

Αθλητισμός Οφέλη: Πώς η τακτική άσκηση μπορεί να ενισχύσει την σεξουαλική σας ζωή

Αθλητισμός Οφέλη: Ένα διαρκώς αυξανόμενο σώμα ερευνητικής μελέτης προτείνει ότι η τακτική σωματική δραστηρίοτητα και άσκηση μπορούν να ενισχύσουν τη σεξουαλική σας επιθυμία, τη διέγερση και την ικανοποίηση κατά τη διάρκεια του σεξ.

Έχετε πιθανώς ακούσει ότι η τακτική άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης ή η οστεοπόρωση, νεότερες έρευνες ωστόσο δείχνουν ότι ο αθλητισμός και τακτική σωματική δραστηρίοτητα μπορεί να έχουν ένα άλλο, πιο εκπληκτικό αποτέλεσμα: τη βελτίωση της σεξουαλικής σας ζωής.

Στους άνδρες, η τακτική άσκηση φαίνεται να λειτουργεί σαν ένα είδος φυσικού διεγερτικού της libido, καθώς συνδέεται με σημαντικά μικρότερο κίνδυνο στυτικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών. Ειδικότερα, σε μια μελέτη, μεσήλικες άνδρες που έκαναν κυρίως καθιστική ζωή, κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε ένα έντονο πρόγραμμα άσκησης για εννέα μήνες και ανέφεραν συχνότερη σεξουαλική δραστηριότητα, βελτιωμένη σεξουαλική λειτουργία και μεγαλύτερη ικανοποίηση κατά τη διάρκεια του σεξ. Μάλιστα, εκείνοι των οποίων τα επίπεδα φυσικής κατάστασης αυξήθηκαν περισσότερο είδαν τις μεγαλύτερες βελτιώσεις στη σεξουαλική τους ζωή.

Η αυξημένη ροή αίματος εξηγεί γιατί η άσκηση οδηγεί σε καλύτερη σεξουαλική λειτουργία

Αντίστοιχες έρευνες σε γυναίκες διαπίστωσαν ότι εκείνες που είναι σωματικά ενεργές και αθλούνται τακτικά αναφέρουν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία, διέγερση και ικανοποίηση από τις γυναίκες που ακολοθούν ένα στυλ ζωής πιο καθιστικό. Σε ένα ασυνήθιστο πείραμα, νεαρές γυναίκες που έκαναν ποδήλατο – υψηλής έντασης – για 20 λεπτά και παρακολούθησαν μια ταινία σεξουαλικού περιεχομένου διαπιστώθηκε πως βίωσαν μεγαλύτερη φυσιολογική σεξουαλική διέγερση (όπως προέκυψε από μετρήσεις με μια ειδική συσκευή που αξιολογεί τη κολπική ροή του αίματος) από τα άτομα που δεν ασκήθηκαν πριν παρακολουθήσουν την ταινία.

Η βελτιωμένη αυτο-εικόνα που συνήθως είναι φυσική απόρροια της τακτικής άσκησης μπορεί επίσης να παίζει ρόλο. Οι άνδρες και οι γυναίκες που ασκούνται τακτικά είναι πιο πιθανό να αισθάνονται πιο επιθυμητοί/επιθυμητές σεξουαλικά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο σεξ. Επιπλέον, η άσκηση μπορεί να ενισχύσει τη δύναμη, την ευελιξία και την φυσική αντοχή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, πράγμα που με τη σειρά του ενδέχεται να προωθήσει την ικανοποίηση κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Το τρέξιμο βελτιώνει την ψυχική υγεία

Τα εκπληκτικά οφέλη του αθλητισμού στη φυσική μας υγεία

Τα Οφέλη του Αθλητισμού στην Παιδική Ηλικία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική ζωή : Έτσι επηρεάζει η ασθένεια Peyronie

Σεξουαλική ζωή : Η νόσος του Peyronie είναι όταν σχηματίζονται πλάκες (ιστός ουλής) κάτω από το δέρμα του πέους και προκαλούν κάμψη. Η διαβίωση με αυτήν την κατάσταση συχνά περιλαμβάνει πόνο και αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία που μπορούν να επηρεάσουν την προσωπική οικειότητα, τις σχέσεις σας και την ψυχική υγεία.

Πώς συνδέεται η χορτοφαγία με τη σεξουαλική επίδοση

Σεξ και χορτοφαγία: «Δεν πρόκειται για μία επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη αλλά τα αποτελέσματα που βλέπουμε είναι πολύ συναρπαστικά. Νομίζω ότι αυτό θα ξυπνήσει πολλούς ανθρώπους», είπε ο ουρολόγος, Άαρον Σπιτς.

Σεξουαλική ζωή : Η σπουδαιότητα της στην εργασία

Σεξουαλική ζωή : Η διατήρηση μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής στο σπίτι ενισχύει την ικανοποίηση και την αφοσίωση των εργαζομένων στο γραφείο, υπογραμμίζοντας την αξία μιας ισχυρής ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και επαγγελματικής ζωής.

Επηρεάζει η συχνότητα του σεξ την ικανοποίηση των συντρόφων;

Σεξ: Η τακτική σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει τον δεσμό σας με τον σύντροφό σας και να διατηρήσει τη σχέση σας υγιή. Πόσο συχνά όμως συνδέονται ερωτικά οι σύντροφοι; Επιπλέον, μπορεί το σεξ να αυξήσει την ικανοποίηση των συντρόφων από τη σχέση;

Σεξουαλική ζωή : Όσα χρειάζονται οι γυναίκες για να είναι ευτυχισμένες

Σεξουαλική ζωή :Αλλά αν δεν έχετε πάντα  τη διάθεση  να κάνετε  σεξ , δεν είστε μόνοι. Πολλές γυναίκες έχουν κυμαινόμενες σεξουαλικές ορμές, οι οποίες μπορεί να προκύψουν από μεγαλύτερα ζητήματα,

Τα πιο κοινά κολπικά προβλήματα

Υγεία του κόλπου: Η κολπική υγεία δεν αφορά και δεν επηρεάζει μόνο τη σεξουαλική σας ζωή. Μάθετε στο κείμενο που ακολουθεί για τους συνήθεις παράγοντες που επηρεάζουν την κολπική υγεία και αναζητήστε τους κατάλληλους τρόπους ώστε να την ενισχύσετε. Εάν ανησυχείτε για την υγεία του κόλπου σας, επισκεφτείτε τον γιατρό σας προκειμένου να λάβετε τις κατάλληλες κατευθύνσεις.

Σεξουαλική ζωή : Τα οφέλη της στον οργανισμό

Σεξουαλική ζωή : Η πράξη του σεξ μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του πυελικού σας εδάφους για τους άνδρες και στις γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση είναι λιγότερο πιθανό να έχουν σημαντική κολπική ατροφία.

Επώδυνο σεξ μετά την εμμηνόπαυση

Δυσπαρευνία Αίτια: Η δυσπαρευνία, ο όρος για το επώδυνο κολπικό σεξ, είναι αρκετά συχνή. Οι εκτιμήσεις ποικίλλουν, αλλά οι έρευνες για μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που δεν βρίσκονται σε ορμονική θεραπεία αναφέρουν συχνότητα δυσπαρευνίας σε ποσοστό 20 έως 30 τοις εκατό.