Σεξουαλική Υγεία

Σεξ αποχή: Το να απέχετε από το σεξ είναι μια καλή απόφαση;

Σεξ αποχή: Το να απέχετε από το σεξ είναι μια καλή απόφαση;

Σεξ αποχή: Η σεξουαλική αποχή είναι η απόφαση να μην εμπλακείτε σε σεξουαλική επαφή.

Η σεξουαλική αποχή είναι η απόφαση να μην εμπλακείτε σε σεξουαλική επαφή. Η απόφαση για αποχή από το σεξ συνήθως λαμβάνεται μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν είναι μόνιμο. Πολλοί άνθρωποι μένουν οικειοθελώς μακριά από το σεξ. Οι λόγοι μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Ενώ κάποιοι μπορεί να απέχουν από το σεξ για καθαρά ηθικούς λόγους, άλλοι μπορεί να το κάνουν για να αποφύγουν την εγκυμοσύνη και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Αλλά όποιος και αν είναι ο λόγος, βλέπουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να καταφεύγουν στη σεξουαλική αποχή. Ας ρίξουμε μια ματιά στο γιατί οι άνθρωποι μένουν μακριά από το σεξ.

Λόγοι σεξουαλικής αποχής

Τα προφυλακτικά σπάνε και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι δεν θα μείνετε έγκυος αν επιδοθείτε στην επαφή. Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να αποφύγετε αυτόν τον κίνδυνο είναι να μείνετε μακριά από το σεξ. Το ίδιο ισχύει και για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα . Ακόμα κι αν δεν επιδοθείτε σε σεξουαλική επαφή, μπορεί να πάθετε ΣΜΝ από το στοματικό και πρωκτικό σεξ. Άρα, η αποχή έχει νόημα. Οι περισσότεροι νέοι αποφεύγουν το σεξ για αυτούς τους δύο λόγους. Αυτοί είναι πολύ καλοί λόγοι για να μείνετε μακριά από το σεξ. Άλλοι λόγοι μπορεί να είναι επειδή περιμένετε να έρθει το κατάλληλο άτομο. Εάν θρηνείτε για την απώλεια ενός συντρόφου, είναι αρκετός λόγος για σεξουαλική αποχή. Επιπλέον, η εργασιακή πίεση οδηγεί επίσης σε αυτό, όπως και η κακή υγεία. Πολλοί άνθρωποι μπορεί επίσης να το κάνουν αυτό για θρησκευτικούς σκοπούς.

Έτσι, πηγαίνετε σταθερά ή είστε παντρεμένοι. Αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από το σεξ για λίγο. Πώς το πας; Είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις γιατί ο σύντροφός σου μπορεί να μην το καταλάβει. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να πείσετε τον σύντροφό σας ότι η αποχή για κάποιο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι πραγματικά καλό για εσάς.

Κάντε μια ανοιχτή συζήτηση με τον σύντροφό σας. Μιλήστε για τους λόγους της σεξουαλικής αποχής και προσπαθήστε να τον πείσετε. Αποφύγετε καταστάσεις και μέρη που μπορεί να πυροδοτήσουν ένα σεξουαλικό επεισόδιο. Να είστε ευαίσθητοι στις διαθέσεις του συντρόφου σας και να χειριστείτε την κατάσταση με λεπτότητα. Αποφύγετε τις αντιπαραθέσεις. Επιμείνετε στην απόφασή σας και μην αφήσετε κανέναν να σας πιέσει. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι η σεξουαλική αποχή μια καλή απόφαση;

Συμβουλές για να κάνετε και πάλι σεξ μετά από μεγάλο διάστημα αποχής

Σεξ; Σεξουαλική επαφή; Ούτε το ένα ούτε το άλλο; Οι έφηβοι συμβάλλουν στους εξελισσόμενους ορισμούς και στις συνήθειες

Μιλήστε στο παιδί σας για την ασφαλή σεξουαλική επαφή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ξεκλειδώνοντας τα μυστήρια του ταντρικού σεξ

Ταντρικό σεξ: Η ενεργειακή εναρμόνιση και η ανοιχτή επικοινωνία βοηθούν τα ζευγάρια να βιώσουν ένα βαθύτερο επίπεδο οικειότητας και σύνδεσης που ενισχύει τη σχέση τους ολιστικά.

Πώς ο όρος queer συνδέεται με την σεξουαλικότητα;

LGBTQ+: Το «queer» έχει μετατραπεί από υποτιμητικός όρος σε ισχυρό και περιεκτικό αυτοπροσδιορισμό. Η εξέλιξή του αντανακλά τις μεταβαλλόμενες στάσεις της κοινωνίας απέναντι στη διαφορετικότητα στη σεξουαλικότητα και το φύλο.

Η παρατεταμένη χρήση φορητού υπολογιστή προκαλεί υπογονιμότητα

Υπογονιμότητα laptop: Τα θέματα υπογονιμότητας δεν περιορίζονται μόνο στις γυναίκες, τα αντιμετωπίζουν και οι άνδρες. Γι' αυτό είναι σημαντικό να γίνονται τακτικοί έλεγχοι, ειδικά αν ένα ζευγάρι προσπαθεί να συλλάβει και δεν τα καταφέρνει.