Σεξουαλική Υγεία

Σεξ αποχή υγεία: Τι σημαίνει για το σώμα σας η αποχή από το σεξ;

Σεξ αποχή υγεία: Τι σημαίνει για το σώμα σας η αποχή από το σεξ;

Σεξ αποχή υγεία: Έχει τύχει να μείνετε για μεγάλη περίοδο χωρίς σεξουαλική επαφή; Έχετε παρατηρήσει μήπως αν υπάρχουν διαφορές στο σώμα και στη ψυχολογία σας;

Έχετε σκεφτεί ποτέ να κάνετε αποχή από το σεξ; Αν δεν το έχετε σκεφτεί, έχει τύχει να μείνετε για μεγάλη περίοδο χωρίς σεξουαλική επαφή; Έχετε παρατηρήσει μήπως αν υπάρχουν διαφορές στο σώμα και στη ψυχολογία σας; Και όμως υπάρχουν και μάλιστα είναι αρκετές οι επιπτώσεις της ηθελημένης ή και μην αποχής, καθώς το σεξ δεν ανανεώνει μόνο την σχέση μας με τον σύντροφό μας, αλλά ρυθμίζει και πολλά ακόμα πράγματα, τα οποία ίσως δεν τα έχετε σκεφτεί καθόλου. Ας δούμε όμως μερικά.

Αρνητικές συνέπειες της αποχής από το σεξ

  • Βάρος: Σίγουρα κάπου θα έχετε ακούσει, κάποια στιγμή, ότι με την σεξουαλική πράξη καίμε πολλές θερμίδες, αλλά ίσως και να μην το έχετε πολύ πιστέψει. Για θυμηθείτε όμως, αν υπήρξε κάποια στιγμή αποχής στη ζωή σας, μήπως είχατε βάλει και λίγα κιλάκια; Γιατί άραγε; Γιατί μπορεί να μην άλλαξε τίποτα άλλο στη ζωή ή στη διατροφή σας, αλλά σας έμειναν οι θερμίδες που..δεν καίτε πια!
  • Αϋπνίες: Κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και ιδιαίτερα μετά τον οργασμό, το σώμα μας
    απελευθερώνει προλακτίνη, η οποία βοηθά τον εγκέφαλο μας να χαλαρώσει και να κοιμηθούμε. Γι’αυτό κάποιες φορές, μπορεί να είχατε παρατηρήσει ότι μετά την επαφή, είστε έτοιμοι για ύπνο.
    Όταν όμως το σεξ απουσιάζει από την ζωή μας, μειώνεται και η παραγωγή προλακτίνης και άρα θα υπάρχουν μέρες που δυσκολευόμαστε πολύ να κοιμηθούμε.
  • Αντισώματα: Μπορεί να σας ακούγεται απίθανο, αλλά είναι η πραγματικότητα. Οι μελέτες λένε ότι οι άνθρωποι που έχουν συχνότερες σεξουαλικές επαφές, έχουν περισσότερα αντισώματα και έτσι αποφεύγουν τις ιώσεις σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.
  • Άγχος: Ο οργασμός απελευθερώνει στον οργανισμό μας διάφορες ορμόνες. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η ωκυτοκίνη και οι ενδορφίνες κτλ. Οι ορμόνες αυτές είναι υπεύθυνες για την χαλάρωση και το αίσθημα ευτυχίας που νιώθουμε πολλές φορές, κι έτσι όταν αυτές απουσιάζουν, είναι πιο πιθανό να αγχωθούμε ευκολότερα, ακόμα και για κάτι λιγότερο σημαντικό.
  • Χειρότερη μνήμη: Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που κάνουν λιγότερο ή καθόλου σεξ, έχουν λιγότερες συνδέσεις στο χώρο όπου εντοπίζεται το κομμάτι της μνήμης στον εγκέφαλο. Συνεπώς, έχουν χειρότερη μνήμη.

Υπάρχει όμως και κάτι καλό, κάτι θετικό από την απουσία της σεξουαλικής ζωής στον άνθρωπο; Η
απάντηση είναι, πιθανότατα ναι. Θα γλιτώσετε πολύ..δράμα! Η επιλογή λοιπόν, είναι δική σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το IQ στην ψυχολογία της σεξουαλικής έλξης

Πώς μας ωφελεί ψυχολογικά το σεξ

Πως άλλαξε η covid-19 την σεξουαλική μας ζωή

Τι γίνεται με το σεξ στο διάστημα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.