Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική αποχή: Είναι η σεξουαλική αποχή μια καλή απόφαση;

Σεξουαλική αποχή: Είναι η σεξουαλική αποχή μια καλή απόφαση;

Σεξουαλική αποχή: Η απόφαση για αποχή από το σεξ συνήθως λαμβάνεται μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα.

Η σεξουαλική αποχή είναι η απόφαση να μην εμπλακείτε σε σεξουαλική επαφή. Η απόφαση για αποχή από το σεξ συνήθως λαμβάνεται μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν είναι μόνιμο. Πολλοί άνθρωποι μένουν οικειοθελώς μακριά από το σεξ. Οι λόγοι μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Ενώ κάποιοι μπορεί να απέχουν από το σεξ για καθαρά ηθικούς λόγους, άλλοι μπορεί να το κάνουν για να αποφύγουν την εγκυμοσύνη και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Αλλά όποιος και αν είναι ο λόγος, βλέπουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να καταφεύγουν στη σεξουαλική αποχή. Ας ρίξουμε μια ματιά στο γιατί οι άνθρωποι μένουν μακριά από το σεξ.

Λόγοι σεξουαλικής αποχής

Τα προφυλακτικά σπάνε και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι δεν θα μείνετε έγκυος αν επιδοθείτε στην επαφή. Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να αποφύγετε αυτόν τον κίνδυνο είναι να μείνετε μακριά από το σεξ. Το ίδιο ισχύει και για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Ακόμα κι αν δεν επιδοθείτε σε σεξουαλική επαφή, μπορεί να πάθετε ΣΜΝ από το στοματικό και πρωκτικό σεξ. Άρα, η αποχή έχει νόημα. Οι περισσότεροι νέοι αποφεύγουν το σεξ για αυτούς τους δύο λόγους. Αυτοί είναι πολύ καλοί λόγοι για να μείνετε μακριά από το σεξ. Άλλοι λόγοι μπορεί να είναι επειδή περιμένετε να έρθει το κατάλληλο άτομο. Εάν θρηνείτε για την απώλεια ενός συντρόφου, είναι αρκετός λόγος για σεξουαλική αποχή. Επιπλέον, η εργασιακή πίεση οδηγεί επίσης σε αυτό, όπως και η κακή υγεία. Πολλοί άνθρωποι μπορεί επίσης να το κάνουν αυτό για θρησκευτικούς σκοπούς.

Πώς να μείνετε μακριά από το σεξ αν έχετε σύντροφο

Έτσι, πηγαίνετε σταθερά ή είστε παντρεμένοι. Αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από το σεξ για λίγο. Πώς το πας; Είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις γιατί ο σύντροφός σου μπορεί να μην το καταλάβει. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να πείσετε τον σύντροφό σας ότι η αποχή για κάποιο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι πραγματικά καλό για εσάς. Κάντε μια ανοιχτή συζήτηση με τον σύντροφό σας. Μιλήστε για τους λόγους της σεξουαλικής αποχής και προσπαθήστε να τον πείσετε. Αποφύγετε καταστάσεις και μέρη που μπορεί να πυροδοτήσουν ένα σεξουαλικό επεισόδιο.

Να είστε ευαίσθητοι στις διαθέσεις του συντρόφου σας και να χειριστείτε την κατάσταση με λεπτότητα. Αποφύγετε τις αντιπαραθέσεις. Επιμείνετε στην απόφασή σας και μην αφήσετε κανέναν να σας πιέσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιες είναι οι φορές που πρέπει να αποφύγετε το σεξ;

Πώς η αποχή από το σεξ ενισχύει την οικειότητα;

Συμβουλές για να κάνετε και πάλι σεξ μετά από μεγάλο διάστημα αποχής

Σεξ; Σεξουαλική επαφή; Ούτε το ένα ούτε το άλλο; Οι έφηβοι συμβάλλουν στους εξελισσόμενους ορισμούς και στις συνήθειες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αμύγδαλα: Ποια είναι τα οφέλη τους κατά την εγκυμοσύνη;

Αμύγδαλα: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, καλά λιπαρά, φυλλικό οξύ, ασβέστιο και μαγνήσιο, συμβάλλουν σημαντικά στην υγιή εγκυμοσύνη τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό.

Γιατί πρέπει να κάνουμε σεξ κάθε Παρασκευή;

Σεξ Παρασκευή: Ενώ το σεξ κάθε Παρασκευή μπορεί να μην είναι μια καθολική συνταγή για όλους, η ενσωμάτωση της τακτικής οικειότητας στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας μπορεί να προσφέρει διάφορα φυσικά, συναισθηματικά και σχεσιακά οφέλη.

Τρανς ταυτότητα σε ανηλίκους - Αξιολόγηση αναστολέων της εφηβείας & διασταυρούμενων ορμονών του φύλου

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μελέτες παρατήρησαν μεμονωμένες, μη ειδικές βελτιώσεις στο άγχος και την κατάθλιψη, καθώς και μια τάση προς χαμηλότερη αυτοκτονία, αλλά δεν μπορούσαν να αποδώσουν σαφώς αυτές τις επιδράσεις στις λαμβανόμενες ορμόνες. Συνολικά, οι συγγραφείς δεν μπόρεσαν να βρουν κάτι νέο ή αξιόπιστο. Οι περισσότερες από τις διαθέσιμες μελέτες έχουν παρατηρητικό χαρακτήρα, πολλές από τις οποίες έχουν μεθοδολογικές ελλείψεις.

Η βιοποικιλότητα των βακτηρίων του εντέρου σχετίζεται με τη σεξουαλική συμπεριφορά

Η ανάλυση των δεδομένων σχετικά με τις σεξουαλικές συμπεριφορές αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη ποικιλομορφία της Segatella οφείλεται κυρίως στις συχνές αλλαγές συντρόφου. Είναι ενδιαφέρον ότι η απροστάτευτη πρωκτική επαφή και το στοματικό σεξ ήταν επίσης σημαντικοί παράγοντες, αλλά με μικρότερη επιρροή.