Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Σεξ αποτοξίνωση: Πώς η αποχή από το σεξ ενισχύει την οικειότητα;

Σεξ αποτοξίνωση: Πώς η αποχή από το σεξ ενισχύει την οικειότητα;

Σεξ αποτοξίνωση: Η αποτοξίνωση του σεξ περιλαμβάνει την αποχή από τη σεξουαλική δραστηριότητα για κάποιο χρονικό διάστημα - πόσο καιρό εξαρτάται από εσάς και τον σύντροφό σας.

Όπως μια αποτοξίνωση από τη ζάχαρη, η αποτοξίνωση του σεξ περιλαμβάνει την αποχή από τη σεξουαλική δραστηριότητα για κάποιο χρονικό διάστημα – πόσο καιρό εξαρτάται από εσάς και τον σύντροφό σας. Ενώ μια ή δύο εβδομάδες είναι ένα ωραίο μέρος για να ξεκινήσετε, ένας μήνας είναι ιδανικός για να αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Τα οφέλη ενός σεξουαλικού καθαρισμού είναι πολλά

Όταν είστε σε μια μακροχρόνια σχέση, το σεξ μπορεί να γίνει βαρετό – έχετε συνηθίσει την ώρα της ημέρας για να το κάνετε, έχετε τις στάσεις του σεξ και έχετε απομνημονεύσει ακόμη και τις ακριβείς ημέρες που θέλετε να το κάνετε επί. Γίνεται μέρος της ρουτίνας, και ας είμαστε ειλικρινείς, δεν υπάρχει τίποτα σέξι σε μια βαρετή ρουτίνα – είναι προβλέψιμη και τυποποιημένη. Ένας καθαρισμός του σεξ μπορεί απλώς να προσθέσει αυτό το στοιχείο της λαχτάρας και του πάθους στη ζωή σας.

Το να μην κάνετε σεξ για μια δεδομένη χρονική περίοδο θα σας κάνει να ξανασκεφτείτε τον λόγο που κάνετε σεξ—λόγω έλξης, αντί να το δείτε ως κάτι που είναι μέρος του καθήκοντός σας. Ακόμα κι αν έχετε ήδη μια καυτή σεξουαλική ζωή και είστε αρκετά σεξουαλικά ικανοποιημένοι, ένας καθαρισμός μπορεί να κάνει την πράξη πιο ουσιαστική και επιθυμητή για εσάς – ενθαρρύνοντάς σας να εστιάσετε στο άγγιγμα, τον αισθησιασμό και τη σχέση που έχετε. Σίγουρα θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε όλα τα μικρά πράγματα που κάνουν το σεξ τόσο ευχάριστο—το βλέμμα με λαχτάρα, το απλό άγγιγμα, ακόμα και τις αγκαλιές μετά!

Πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου

Πριν αποφασίσετε να κάνετε μια σεξουαλική αποτοξίνωση, μιλήστε στον σύντροφό σας για τα συναισθήματα και τις σκέψεις του σχετικά με το θέμα – η συναίνεση είναι το κλειδί. Συζητήστε τι ελπίζετε να κερδίσετε και οι δύο από την άσκηση—θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε για να αναβιώσετε μια σεξουαλική ζωή που φθίνει; Θέλετε να προσθέσετε λίγο μπαχαρικό και να το δοκιμάσετε καθαρά ως πείραμα; Πόσο καιρό θα το εξασκείτε; Κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό, οπότε καθίστε με τον σύντροφό σας για να μιλήσετε για το τι θα σας κάνει.

Ακόμη και κατά τη διάρκεια της περιόδου αποχής, συνεχίστε να ελέγχετε μαζί τους για να βεβαιωθείτε ότι είστε και οι δύο στην ίδια σελίδα και βάλτε όρια για να μην υπάρξει παρεξήγηση. Θυμηθείτε, μόνο και μόνο επειδή αποφασίζετε να κάνετε σεξ εκτός τραπεζιού για λίγες μέρες ή εβδομάδες, δεν σημαίνει ότι απέχετε από κάθε μορφή στοργής. Το άγγιγμα και άλλες μορφές μη σεξουαλικής οικειότητας είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι μιας υγιούς σχέσης, επομένως είναι σημαντικό να συνεχίσετε να δείχνετε την αγάπη και την τρυφερότητα του συντρόφου σας με άλλους τρόπους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς επηρεάζει η στυτική δυσλειτουργία μια γυναίκα;

Τι σημαίνει ένας σύντομος εμμηνορροϊκός κύκλος για τις πιθανότητες εγκυμοσύνης σας;

Για να πετύχετε τον μεγάλο οργασμό, βάλτε τον σύντροφό σας να εξασκήσει συγκεκριμένες τακτικές

Μπορεί η γιόγκα να βελτιώσει την επίδοσή σας στο σεξ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιος θεωρείται ο τέλειος σεξουαλικός σύντροφος;

Σεξουαλικός σύντροφος: Η έννοια του «τέλειου σεξουαλικού συντρόφου» είναι εξαιρετικά υποκειμενική και ποικίλλει ευρέως μεταξύ των ατόμων, επηρεαζόμενη από προσωπικές προτιμήσεις, πολιτισμικό υπόβαθρο και ατομικές εμπειρίες.

Τι να πείτε στον γιο σας αν καταλάβετε ότι πρόκειται να κάνει σεξ πρώτη φορά;

Σεξ αγόρι: Η συζήτηση με τον γιο σας για το σεξ, ειδικά αν υποψιάζεστε ότι πρόκειται να έχει την πρώτη του σεξουαλική εμπειρία, είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία και την ασφάλειά του

Close Icon