Σεξουαλική Υγεία

Σεξ: Συμβουλές για να κάνετε και πάλι σεξ μετά από μεγάλο διάστημα αποχής

Σεξ: Συμβουλές για να κάνετε και πάλι σεξ μετά από μεγάλο διάστημα αποχής

Σεξ: Το σεξουαλικό ταξίδι του καθενός είναι μοναδικό και δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ή προσδοκία για τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Εάν δεν έχετε εμπλακεί σε σεξουαλική δραστηριότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείτε να σκεφτείτε και ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.

Τι μπορείτε να κάνετε για να ξαναμπείτε στη δράση;

  • Κατανοήστε και επικοινωνήστε τα συναισθήματά σας: Αναλογιστείτε γιατί δεν έχετε κάνει σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα μπορούσε να οφείλεται σε προσωπική επιλογή, έλλειψη ευκαιρίας, θέματα σχέσεων, προβλήματα υγείας ή άλλους παράγοντες. Αναγνωρίστε τα συναισθήματά σας και να είστε ανοιχτοί στο να τα συζητήσετε με έναν έμπιστο φίλο, σύντροφο ή επαγγελματία υγείας.
  • Αυτοαναστοχασμός και εξερεύνηση: Αφιερώστε αυτόν τον χρόνο για να εξερευνήσετε τις δικές σας επιθυμίες, ανάγκες και προτιμήσεις. Ασχοληθείτε με την αυτοεξερεύνηση και την αυτοϊκανοποίηση για να επανασυνδεθείτε με το σώμα σας και να κατανοήσετε καλύτερα τις δικές σας σεξουαλικές επιθυμίες και φαντασιώσεις.
  • Επικοινωνήστε με τον σύντροφό σας: Αν είστε σε σχέση, η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία με τον σύντροφό σας είναι ζωτικής σημασίας. Μοιραστείτε τις σκέψεις, τις ανησυχίες και τις επιθυμίες σας σχετικά με τη σεξουαλική σας σχέση. Συζητήστε τυχόν προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίζετε και συνεργαστείτε για να βρείτε αμοιβαία ικανοποιητικές λύσεις.
  • Αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια: Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες που σχετίζονται με τη σεξουαλική λειτουργία, όπως στυτική δυσλειτουργία, χαμηλή λίμπιντο ή πόνο κατά τη διάρκεια της συνουσίας, μπορεί να είναι ωφέλιμο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας. Μπορούν να σας παρέχουν καθοδήγηση, υποστήριξη και πιθανές θεραπευτικές επιλογές προσαρμοσμένες στη δική σας κατάσταση.
  • Ενημερωθείτε: Διαβάστε βιβλία, άρθρα ή παρακολουθήστε σεμινάρια σχετικά με τη σεξουαλική υγεία, την οικειότητα και την επικοινωνία. Η διεύρυνση των γνώσεων και της κατανόησης της σεξουαλικότητας μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας προσφέρει πολύτιμες γνώσεις για τη βελτίωση των σεξουαλικών σας εμπειριών.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο θεραπείας ή συμβουλευτικής: Η ατομική θεραπεία ή η θεραπεία ζευγαριών μπορεί να είναι ωφέλιμη για την αντιμετώπιση τυχόν συναισθηματικών ή ψυχολογικών εμποδίων που μπορεί να επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ζωή. Ένας εκπαιδευμένος θεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τυχόν υποβόσκοντα ζητήματα, δυσκολίες επικοινωνίας ή δυναμικές σχέσεις που μπορεί να επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ευεξία.
  • Ασχοληθείτε με δραστηριότητες οικοδόμησης οικειότητας: Ενώ το σεξ είναι μια πτυχή της οικειότητας, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προωθήσετε τη σύνδεση και την εγγύτητα με τον σύντροφό σας. Ασχοληθείτε με δραστηριότητες που προάγουν τη συναισθηματική οικειότητα, όπως το να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί, να μοιράζεστε εμπειρίες και να εκφράζετε τη στοργή σας με αγκαλιές, φιλιά και αγκαλιές.

  • Φροντίστε για τη συνολική σας ευεξία: Η τακτική άσκηση, η διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής, η διαχείριση του άγχους και ο επαρκής ύπνος μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη συνολική σεξουαλική σας υγεία. Η ιεράρχηση της αυτοφροντίδας και η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα ενέργειας, τη διάθεση και τη συνολική σεξουαλική σας ικανοποίηση.

Να θυμάστε, το σεξουαλικό ταξίδι του καθενός είναι μοναδικό και δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ή προσδοκία για τη σεξουαλική δραστηριότητα. Είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί, κατανοητικοί και συμπονετικοί προς τον εαυτό σας καθώς περιηγείστε στις δικές σας σεξουαλικές εμπειρίες. Επικεντρωθείτε στην ανοιχτή επικοινωνία, την αυτοεξερεύνηση και την αναζήτηση υποστήριξης όταν χρειάζεται για να προωθήσετε μια υγιή και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής κάνοντας απλά βήματα

Τα παιδιά με ΔΕΠΥ έχουν περισσότερα προβλήματα ως ενήλικες

8 Τροφές που ενισχύουν τον μεταβολισμό μας

Παράγοντες που κάνουν το σεξ καλή προπόνηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το σεξ με βηματοδότη είναι απολύτως ασφαλές

Βηματοδότης σεξ: Όταν οι άνδρες και οι γυναίκες παρουσιάζουν σημάδια καρδιακού προβλήματος, η απάντηση μπορεί να είναι ένας βηματοδότης ή ένας εμφυτεύσιμος απινιδωτής καρδιομετατροπής (ICD).

Είναι τελικά το πέος μυς ή όργανο;

Μύες πέος: Το πέος δεν μοιάζει με τα περισσότερα άλλα μέρη του ανθρώπινου σώματος, καθώς μπορεί να πάρει  διαφορετικά σχήματα και μορφές μέσα σε λίγα λεπτά. 

Τι είναι η πολυγαμία και πόσο συχνή είναι;

Πολυγαμία: Η πολυγαμία είναι μια πολύπλοκη και πολιτισμικά διαφοροποιημένη πρακτική που αντανακλά την ποικιλομορφία των ανθρώπινων σχέσεων και των συζυγικών ρυθμίσεων.

Πώς να κάνετε σεξ κατά το 1ο, 2ο και 3ο τρίμηνο εγκυμοσύνης;

Σεξ εγκυμοσύνη: Για πολλούς, το σεξ και η εγκυμοσύνη δεν πάνε μαζί. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που τρομάζουν τα ζευγάρια για την έκβασή του. 

Τι γίνεται αν δεν έχετε όρεξη για σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Εγκυμοσύνη σεξ: Αγάπη, φροντίδα, στοργή που πλημμυρίζουν οι σύντροφοι ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τόσο κρίσιμης όσο η σωστή διατροφή και οι προγεννητικές βιταμίνες που συνιστάται να παίρνει η μητέρα.