Σεξουαλική Υγεία

Σεξ άσκηση: Παράγοντες που κάνουν το σεξ καλή προπόνηση

Σεξ άσκηση: Παράγοντες που κάνουν το σεξ καλή προπόνηση

Σεξ άσκηση: Τα οφέλη του σεξ δεν περιορίζονται μόνο στη σαρκική ευχαρίστηση, αλλά μπορεί επίσης να βελτιώσει το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης.

Όταν πρόκειται για τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, η σωματική άσκηση είναι αδιαπραγμάτευτη. Από το γυμναστήριο μέχρι την ενασχόληση με υπαίθριες δραστηριότητες, αναζητούμε ενεργά τρόπους για να διατηρήσουμε το σώμα μας σε φόρμα και ενέργεια. Παραδόξως, μια ευχάριστη δραστηριότητα που συχνά παραβλέπεται ως πιθανή προπόνηση είναι το σεξ. Λοιπόν κυρίες, τα οφέλη του σεξ δεν περιορίζονται μόνο στη σαρκική ευχαρίστηση, αλλά μπορεί επίσης να βελτιώσει το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης.

Να τι κάνει το σεξ μια καλή προπόνηση

Σκεφτείτε το σεξ και πρέπει επίσης να σκεφτείτε την αντοχή και την ευελιξία. Η συχνή σεξουαλική επαφή μπορεί να λειτουργήσει καλά.

1. Το σεξ αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό

Ο καρδιακός σας ρυθμός μπορεί να αυξηθεί κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα, όπως συμβαίνει κατά τη διάρκεια άλλων μορφών καρδιαγγειακής ή αερόβιας άσκησης. Οι μύες της καρδιάς σας γίνονται πιο δυνατοί ως αποτέλεσμα του αυξημένου καρδιακού ρυθμού, ο οποίος βοηθά στην προώθηση της καρδιαγγειακής υγείας. Επιπλέον, η αυξημένη ροή αίματος μπορεί να βελτιώσει την παροχή οξυγόνου σε διάφορα μέρη του σώματος και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

2. Καύση θερμίδων

Το σεξ μπορεί να είναι μια δραστηριότητα που καίει θερμίδες . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η σεξουαλική επαφή μπορεί να βοηθήσει στην καύση θερμίδων και να συμβάλει στη διαχείριση του βάρους. Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός των θερμίδων που καίγονται ποικίλλει ανάλογα με παράγοντες όπως η διάρκεια, η ένταση και το σωματικό βάρος. Μια μικρή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLOS One, ένα περιοδικό Δημόσιας Βιβλιοθήκης Επιστημών, σε είκοσι ένα στρέιτ, υγιή ζευγάρια στα 20 τους έδειξε ότι κατά τη διάρκεια σεξουαλικών συνεδριών διάρκειας 24 λεπτών (συμπεριλαμβανομένου του προκαταρκτικού παιχνιδιού), οι άνδρες έκαιγαν κατά μέσο όρο 101 θερμίδες (4,2 θερμίδες ανά λεπτό), και οι γυναίκες έκαψαν 69 θερμίδες (3,1 θερμίδες ανά λεπτό). Αν και ο αριθμός των θερμίδων που καίγονται είναι χαμηλός, δείχνει ότι αυτή η οικεία δραστηριότητα μπορεί να συμβάλει στη συνολική καύση θερμίδων σας.

3. Μυϊκή εμπλοκή

Το σεξ περιλαμβάνει την εμπλοκή διαφόρων μυών σε όλο το σώμα. Ανάλογα με τις θέσεις και τις κινήσεις που εμπλέκονται, μπορείτε να δουλέψετε τον πυρήνα, τα πόδια, τους γλουτούς, ακόμη και τους μύες του άνω μέρους του σώματος. Η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να τονώσει και να ενισχύσει αυτές τις μυϊκές ομάδες.

4. Ανακούφιση από το άγχος και βελτίωση της διάθεσης

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σεξ βοηθά στην απελευθέρωση ενδορφινών, των φυσικών ορμονών του σώματος για καλή αίσθηση. Αυτά ανεβάζουν αμέσως τη διάθεσή σας, ηρεμώντας σας και κάνοντας σας να αισθάνεστε ψυχικά ανάλαφροι. Η καλύτερη ώρα για σεξ είναι το πρώτο πράγμα το πρωί. Το πρωινό σεξ μπορεί να κάνει οποιονδήποτε να αισθάνεται πιο χαλαρός, συγκεντρωμένος και χαρούμενος όλη την ημέρα. Συνολικά, το σεξ μπορεί να είναι ένας τρόπος για να χαλαρώσετε και να βελτιώσετε τη συνολική σας ευημερία.

5. Βελτιωμένη ευελιξία και ισορροπία

Ορισμένες στάσεις σεξ απαιτούν συχνά ευελιξία και μεγάλο εύρος κίνησης. Η ενασχόληση με διαφορετικές στάσεις σεξ μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε το εύρος κίνησης, την ευελιξία και τη σταθερότητά σας. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στο τέντωμα και τη χαλάρωση των μυών. Ως εκ τούτου, η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να ενισχύσει τη συνολική φυσική σας απόδοση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ το σεξ μπορεί να προσφέρει αυτά τα οφέλη, δεν θα πρέπει να θεωρείται εναλλακτική σε μια τακτική ρουτίνα άσκησης. Η ενσωμάτωση άλλων μορφών σωματικής δραστηριότητας, όπως αερόβιες ασκήσεις και προπόνηση ενδυνάμωσης, εξακολουθεί να είναι σημαντική για τη διατήρηση της συνολικής φυσικής κατάστασης και υγείας. Εκτός από αυτό, δώστε προτεραιότητα στην ανοιχτή επικοινωνία και τη χρήση κατάλληλων μεθόδων προστασίας για να εξασφαλίσετε μια ασφαλή και θετική εμπειρία!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί το σεξ να αντικαταστήσει την τακτική άσκηση;

Αναδείξτε την σεξουαλικότητά σας εφαρμόζοντας μερικά tips

Μπορεί το πολύ λίγο σεξ να οδηγήσει σε άνοια;

Sex on the Beach: Τροπικό κοκτέιλ για τις καλοκαιρινές σας νύχτες

Αν οι μυϊκές κράμπες καταστρέφουν την σεξουαλική σας ζωή, υπάρχει τρόπος να το αντιμετωπίσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι καλύτερες στάσεις σεξ για νέα ζευγάρια

Στάσεις σεξ: Για να βοηθήσουμε εσάς και τον σύντροφό σας να ξεκινήσετε μια αισθησιακή περιπέτεια, συγκεντρώσαμε μια λίστα με μερικές από τις καλύτερες στάσεις σεξ για νέα ζευγάρια.

Τι είναι η διεμφυλικότητα;

Bisexual: Η κατανόηση της αμφισεξουαλικότητας αποτελεί μέρος της αναγνώρισης και του σεβασμού του ποικίλου φάσματος των ανθρώπινων σεξουαλικών προσανατολισμών.

Ο έρωτας και το σεξ είναι το ίδιο;

Έρωτας σεξ: Η αγάπη και το σεξ είναι αλληλένδετες πτυχές των ανθρώπινων σχέσεων, αλλά εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς.