Σεξουαλική Υγεία

Αναπτύχθηκε νέο αντιβιοτικό για τη γονόρροια

Αναπτύχθηκε νέο αντιβιοτικό για τη γονόρροια

Τα θεραπευτικά αποτελέσματα των μορίων που αποδεσμεύουν μονοξείδιο του άνθρακα χρησιμοποιήθηκαν για να αναπτυχθεί ένα νέο αντιβιοτικό για την καταπολέμηση της σεξουαλικά μεταδιδόμενης μόλυνσης που είναι γνωστή ως γονόρροια.

Η γονόρροια (ή βλεννόρροια) είναι ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα που προκαλείται από το βακτήριο Neisseria gonorrhoeae. Τα συμπτώματα της λοίμωξης ποικίλλουν. Από  ελάχιστα, μέχρι και σε έντονα συμπτώματα πόνου. Οι άνδρες μπορεί να έχουν κάψιμο κατά την ούρηση και έκκριμα από το πέος. Οι γυναίκες μπορεί να έχουν κάψιμο κατά την ούρηση, κολπικό έκκριμα, κολπική αιμορραγία μεταξύ των περιόδων, ή πυελικό πόνο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι επιπλοκές μπορεί να γίνουν πιο σοβαρές.

Η αναζήτηση για ένα νέο αντιβιοτικό έχει οδηγηθεί, εν μέρει, λόγω της ανθεκτικότητας στα φάρμακα, εξαιτίας της παραλλαγής του βακτηρίου που εμφανίζεται στη βόρεια Αγγλία. Το βακτήριο είναι ανθεκτικό στο αντιβιοτικό αζιθρομυκίνη, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί επί δεκαετίες για τη θεραπεία της νόσου. Η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά καθίσταται μείζον πρόβλημα για όλες τις χώρες. Η νέα έρευνα έρχεται από το Πανεπιστήμιο του York, στο Ηνωμένο Βασίλειο, και εστιάζει στην «μηχανοστάσιο» των βακτηρίων χρησιμοποιώντας απελευθέρωση μορίων μονοξειδίου του άνθρακα (CO-RMS).

Το μονοξείδιο του άνθρακα ενισχύει την αντιβιοτική δράση και, αν και γενικά δεν έχει δοκιμαστεί, δεν ενέχει σημαντικούς κινδύνους για τη θεραπεία των βακτηριακών λοιμώξεων. Ειδικότερα, ο οργανισμός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στο βακτήριο Neisseria gonorrhoeae. Το CO-RM λειτουργεί με σύνδεση προς το βακτήριο και εμποδίζει την παραγωγή ενέργειας.  Εξειδικεύοντας για το θέμα αυτό, ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Ian Fairlamb αναφέρει: “Το μόριο μονοξειδίου του άνθρακα στοχεύει το μηχανοστάσιο, σταματώντας τα βακτήρια Neisseria gonorrhoeae. Υπάρχει μόνο ένα ένζυμο που χρειάζεται αναστολή και όταν δεν υπάρχει αναπνεύσιμο οξυγόνο, τότε  πεθαίνει.». Το επόμενο στάδιο του προγράμματος είναι η ανάπτυξη ενός φαρμάκου, όπως ένα χάπι ή κρέμα και απαιτείται να δοκιμαστεί η διαδικασία αυτή σε μια κλινική δοκιμή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξ και παρωχημένες απόψεις

Πώς καθορίζεται το μέγεθος του πέους

Σε τι συμβάλλει η ούρηση μετά την ερωτική επαφή

Sex και ούρηση: Είναι απαραίτητη η ούρηση  μετά το σεξ. Μπορεί να μην είναι απαραίτητο αλλά είναι χρήσιμο!Το κατούρημα μετά το σεξ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος (UTI). Οι ουρολοιμώξεις εμφανίζονται όταν τα βακτήρια εισέρχονται στο ουροποιητικό σύστημα, συνήθως μέσω της ουρήθρας σας και ταξιδεύουν στην ουροδόχο κύστη σας. Εάν έχετε […]

Σεξ και περίοδος. Έχει και τα καλά του

Σεξ με περίοδο: Συμβουλές, οφέλη και παρενέργειες. Αν και το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, είναι ασφαλές. Επιπλέον, το σεξ όταν είστε εμμηνόρροια μπορεί πραγματικά να προσφέρει μερικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας έχει μερικά […]

Μήπως η δοτικότητά σου τον "παραλύει";

Κι όμως η υπέρμετρη δοτικότητα συνήθως δεν χαρακτηρίζει τα συναισθήματά μας για το σύντροφό μας αλλά δικές μας ανασφάλειες και δυσκολίες που παίρνουν αυτήν τη μορφή προκειμένου να μην χάσουμε τον άνθρωπό μας ή τουλάχιστον να μειώσουμε τις πιθανότητες να μείνουμε μόνοι μας.

Εμμηνόπαυση και σεξουαλική ζωή

Εμμηνόπαυση και σεξ: Συμβουλές για μεγαλύτερη απόλαυση. Οι αλλαγές που υφίστανται οι γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση μπορούν να τις κάνουν να σταματήσουν την σεξουλική δραστηριότητα. Οι εξάψεις, οι νυχτερινές εφιδρώσεις, η αϋπνία, οι αλλαγές στη διάθεση είναι μερικά συμπτώματα που σχετίζονται με αυτήν τη φάση της γυναίκας που, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, επηρεάζουν την […]

Θα αποδείξει ποτέ κανείς ότι το σεξ είναι καλό για την καρδιά;

Με απλά λόγια: Το σεξ είναι πιθανώς χρήσιμο για την καρδιά και τη γενική υγεία. Και επειδή δεν είναι επιβλαβές για την καρδιά (εκτός από σπάνιες περιπτώσεις), το "πιθανότατα" είναι η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί.