Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Σχέσεις: Σκέφτεσαι να τα βρεις με την πρώτη σου αγάπη; Μάθε τι πρέπει να προσέξεις

Σχέσεις: Σκέφτεσαι να τα βρεις με την πρώτη σου αγάπη; Μάθε τι πρέπει να προσέξεις

Σχέσεις: Ποτέ δεν ξεχνάμε τον πρώτο μας έρωτα. Όμως αυτό είναι αρκετό για να ξαναδημιουργηθεί μια σχέση μεταξύ σας; Διαβάστε εδώ τι πρέπει να προσέξετε.

Αν σας κινεί το ενδιαφέρον να τα ξαναβρείτε με την πρώτη σας αγάπη, τα πράγματα μπορεί να αποβούν εξίσου εύκολα και δύσκολα. Μπορεί να είναι το μεγάλο σας απωθημένο, μπορεί να αφήσατε τη σχέση σας στη μέση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ραγισμένο γυαλί εύκολα ξανακολλάει! Παρακάτω θα βρείτε 7 σημάδια που σημαίνουν ότι πρέπει να επικοινωνήσεις ξανά με τον πρώτο σου έρωτα.

Σχέση με τον πρώτο και μεγάλο έρωτα

  • Και οι δύο εξακολουθείτε να έχετε συναισθήματα ο ένας για τον άλλον. Εάν εσείς και η πρώτη σας αγάπη έχετε και οι δύο ακόμα συναισθήματα ο ένας για τον άλλον, αυτό είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά αν είστε έτοιμοι να αναζωπυρώσετε τη φλόγα και, η προηγούμενη φλόγα σας δεν είναι, το τέλος του βιβλίου σας δεν θα πάει όπως το έχετε σχεδιάσει. 
  • Μπορείτε να επικοινωνείτε ανοιχτά για τα πράγματα. Αυτό είναι σημαντικό για κάθε σχέση, αλλά ειδικά για εκείνες που ξαναρχίζουν μετά από χρόνια χωριστά. Εάν μπορείτε να διατηρήσετε έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο, θα μπορείτε να μοιραστείτε πώς νιώθετε, να πλοηγηθείτε σε νέες εμπειρίες μαζί και να ξεπεράσετε όσα δεν μπορέσατε να ξεπεράσετε την πρώτη φορά. 
  • Τον σκέφτεσαι όταν είσαι με κάποιον άλλο. Δεν μπορείτε να βγάλετε την πρώτη σας αγάπη από το μυαλό σας; Αυτό είναι σημάδι. Αυτό είναι σημαντικό. Εάν έχετε προχωρήσει στη ζωή σας και έχετε βγει ραντεβού με άλλους ανθρώπους, αλλά η πρώτη σας αγάπη εξακολουθεί να είναι στο μυαλό σας, αξίζει να ρωτήσετε γιατί — ειδικά αν τα πράγματα πάνε καλά με έναν διαφορετικό σύντροφο. Είναι εύκολο να επιλεγούμε το παρελθόν όταν είμαστε δυσαρεστημένοι με το παρόν. Μια μελέτη του 2013 στο Social Psychological and Personality Science διαπίστωσε ότι καθώς οι σχέσεις μειώνονται, η λαχτάρα για πρώην συντρόφους αυξάνεται. Έτσι, αν το παρελθόν παραμένει ακόμα και όταν είστε χαρούμενοι, μπορεί να μην έχετε προχωρήσει πλήρως.
  • Έχετε κρατήσει επαφή μετά από τόσο καιρό. Εάν έχετε καταφέρει να παραμείνετε συνδεδεμένοι με την πρώτη σας αγάπη μετά από 5, 10, 20 ή 30 χρόνια, έχετε σαφώς μια ισχυρή σύνδεση. Ποιος θα πει ότι η σύνδεση δεν θα μπορούσε να γίνει ξανά ρομαντική; Μπορεί να αισθάνεστε επικίνδυνο να θέσετε μια φιλία σε κίνδυνο, αλλά εάν έχετε μια σταθερή βάση επικοινωνίας και σεβασμού, θα πρέπει να είναι δυνατή η συζήτηση για κάτι σαν μια ρομαντική σχέση του παρελθόντος (και ενδεχομένως μελλοντικής). Απλά να έχετε κατά νου ότι δεν υπάρχει ποτέ εγγύηση ότι θα λειτουργήσει.
  • Η σύνδεσή σας έχει αναπτυχθεί. Οι ειδικοί μοιράζονται σημάδια ότι μπορεί να είναι καιρός να αναζωπυρωθεί ένας έρωτας. Οι πρώτοι έρωτες, από τη φύση τους, συμβαίνουν συχνά όταν είμαστε σχετικά νέοι στο παιχνίδι γνωριμιών. 

  • Χωρίσατε για καταστασιακούς λόγους. Εάν εσείς και ο πρώην σας χωρίσατε κυρίως λόγω συνθηκών – όπως εάν πήγατε σε διαφορετικά κολέγια ή η οικογένειά τους μετακόμισε μακριά – και όχι λόγω ασυμβατότητας, ίσως έχετε μια βολή που αξίζει να τραβήξετε. Αλλά αναγνωρίστε ότι δεν μπορείτε να χτίσετε μια σχέση βασισμένη εξ ολοκλήρου στο παρελθόν.
  • Το να είσαι μαζί του είναι ακόμα φυσικό. Είναι φυσικό να είσαι με την πρώτη σου αγάπη; Αυτό είναι καλό σημάδι. Παρόλο που έχουν περάσει μερικά χρόνια, η σύνδεση και η χημεία σας αισθάνονται σαν να συνεχίζετε από εκεί που σταματήσατε. Αν συμβαίνει αυτό, και διασκεδάζετε ο ένας με τον άλλον, νιώθετε άνετα ο ένας με τον άλλον και είστε σε θέση να επικοινωνείτε ανοιχτά, έχετε βρει την πραγματική συμφωνία — και πάλι. Οι σχέσεις απαιτούν πάντα δουλειά, αλλά αν κάνετε αυτή τη δουλειά με κάποιον που σας φαίνεται σωστός, τότε το πιθανότερο είναι ότι είναι.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο σύντροφός σας έχει παιδιά; Μάθετε πώς να διαχειριστείτε την κατάσταση!

Πώς θα κατανοήσουν τα παιδιά με σύνδρομο Down την έννοια των ραντεβού;

Πώς θα καταλάβετε ότι βρίσκεστε σε μία καρμική σχέση;

Φροντίστε τις σχέσεις σας με τους κοντινούς σας ανθρώπους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αναδυόμενοι ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι στο χώρο εργασίας 

Εργασία: Με την άνοδο της απομακρυσμένης εργασίας και της τεχνολογίας που επιτρέπει στους εργαζόμενους να είναι συνεχώς συνδεδεμένοι, μπορεί να είναι δύσκολο για τα άτομα να απομακρυνθούν από την εργασία και να βρουν μια ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής τους ζωής.

Μελέτη σάρωσης εγκεφάλου ρίχνει φως στο μυστήριο της ψυχικής υγείας

Ψύχωση: Μια πρόσφατη μελέτη σάρωσης εγκεφάλου έδωσε πολύτιμες γνώσεις για το περίπλοκο φαινόμενο της ψύχωσης, ρίχνοντας φως σε ένα μακροχρόνιο μυστήριο στην έρευνα για την ψυχική υγεία.

Η ευαισθησία των παιδιών στον έπαινο των γονιών τους θα μπορούσε να επηρεάσει τη μελλοντική ψυχική τους υγεία

«Μια σημαντική μελλοντική κατεύθυνση είναι να κατανοήσουμε πώς αναπτύσσεται η παιδική ευαισθησία στον έπαινο και αν μπορεί να διαμορφωθεί από παρεμβάσεις», δήλωσε η αντίστοιχη συγγραφέας Cassidy McDermott, από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Ο αντίκτυπος της ακραίας ζέστης στην ψυχική υγεία

Καύσωνας: Καθώς η κλιματική αλλαγή συνεχίζει να αυξάνει τη συχνότητα και την ένταση των καύσωνα, η κατανόηση και ο μετριασμός των επιπτώσεών τους στην ψυχική υγεία είναι ζωτικής σημασίας.

Ψυχιατρικές παθήσεις μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε άτομα με νευρική ανορεξία

Επίσης, το 13,9% όλων των θανάτων ασθενών με νευρική ανορεξία οφείλονταν σε αυτοκτονία. «Αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν την κρίσιμη ανάγκη για τους κλινικούς γιατρούς να αναγνωρίζουν πρόσθετες διαταραχές ψυχικής υγείας σε εφήβους και ενήλικες με ανορεξία», δήλωσε η αντίστοιχη συγγραφέας Mette Søeby, MD και Ph.D. φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Άαρχους/ Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Άαρχους.

Τι να κάνετε αν τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού σας κάνουν να νιώθετε πολύ μόνη

Αίσθημα μοναξιάς: Η άφιξη του καλοκαιριού συχνά φέρνει οράματα ξέγνοιαστης διασκέδασης, αλλά για κάποιους, τα μεγάλα Σαββατοκύριακα μπορεί να τονίσουν τα συναισθήματα μοναξιάς.

Close Icon