Ψυχική Υγεία

Έρωτας και πόλεμος: Τι γίνεται όταν ο ρομαντισμός και η αγάπη μετατρέπονται σε πεδίο μάχης

Έρωτας και πόλεμος: Τι γίνεται όταν ο ρομαντισμός και η αγάπη μετατρέπονται σε πεδίο μάχης

Έρωτας και πόλεμος: Η εμπιστοσύνη μεταξύ των συμμάχων χρειάζεται πολύ χρόνο για να χτιστεί και μια στιγμή είναι αρκετή για να καταστραφεί κάτι που ισχύει σε απόλυτο βαθμό και σε ένα γάμο. 

Δύο πράγματα είναι μεγαλύτερα από όλα τα άλλα. Το πρώτο είναι η αγάπη και το δεύτερο ο πόλεμος, έγραψε κάποτε ο Ράντγιαρντ Κίπλινγκ. Ο ρομαντισμός και η σύγκρουση ήταν πάντα στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους. Η αγάπη μπορεί να προκαλέσει πόλεμο, τουλάχιστον αν κρίνουμε από τις αφηγήσεις για τον Τρωικό πόλεμο στην ελληνική μυθολογία. Οι σχέσεις μπορεί επίσης να επιδεινωθούν σε κάτι παρόμοιο με πεδίο μάχης, όπως απεικονίζεται στη σκοτεινή κωμική ταινία The War of the Roses. Ο έρωτας και ο πόλεμος είναι δύο άκρα της ανθρώπινης εμπειρίας όπου οι σκοποί μερικές φορές πιστεύεται ότι δικαιολογούν τα μέσα. Και κάπως έτσι βγήκε η παροιμία που λέει όλα είναι δίκαια στην αγάπη και στον πόλεμο.

Εάν η αγάπη είναι πεδίο μάχης, τότε ίσως οι ρομαντικές σχέσεις μπορούν να προσφέρουν σημαντικά μαθήματα για το πώς να σκεφτόμαστε τη στρατιωτική σύγκρουση. Το πρώτο μάθημα από τον κόσμο των γνωριμιών και του γάμου είναι να το σκεφτείτε καλά πριν καταλήξετε παντρεμένοι. Εάν σκέφτεστε να κάνετε ένα γάμο στο Λας Βέγκας, για παράδειγμα, θα ήταν συνετό να αφιερώσετε πρώτα λίγο χρόνο στα δικαστήρια διαζυγίων παρακολουθώντας βιαστικούς γάμους να ξετυλίγονται. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να δημιουργήσετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης εάν αποτύχει το ειδύλλιο. Ένα άλλο μάθημα είναι ότι το κακό είναι πιο δυνατό από το καλό. Μια βασική αρχή στην ψυχολογία είναι η αρνητική προκατάληψη, όπου ζυγίζουμε τις κακές πληροφορίες περισσότερο από τις καλές.

Στις σχέσεις, τα προσβλητικά λόγια κάνουν περισσότερη ζημιά σε σύγκριση με το καλό που κάνουν τα καλά λόγια. Η συναλλαγή με συμμάχους σε καιρό πολέμου μοιάζει πολύ με γάμο. Οι χώρες ενώνονται σε ένα κοινό έργο παρά τα διαφορετικά συμφέροντα και τις ατζέντες. Και η προκατάληψη της αρνητικότητας σημαίνει ότι οι ηγέτες προσηλώνουν την κακή συμπεριφορά των συμμάχων τους. Η εμπιστοσύνη μεταξύ των συμμάχων χρειάζεται πολύ χρόνο για να χτιστεί και μια στιγμή για να καταστραφεί κάτι που ισχύει σε απόλυτο βαθμό και σε ένα γάμο. Ο γάμος μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα πεδίο μάχης αν οι σχέσεις μεταξύ των συντρόφων δεν είναι ειλικρινείς από την αρχή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να δείξετε τη φροντίδα σας στα παιδιά σας

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις σχέσεις και τον αυτισμό

Βελτιώστε τις σχέσεις με τους προμηθευτές σας!

Οι υγιείς σχέσεις δρουν θετικά στην ψυχική μας υγεία;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η διατροφή μπορεί να ωφελήσει την διάθεσή μας;

Ψυχική υγεία: Ενώ η έξυπνη πρόσληψη θερμίδων είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία, είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσετε πώς οι επιλογές τροφίμων επηρεάζουν τον εγκέφαλό σας.

Οι νέοι σε εύπορες περιοχές πίνουν περισσότερο αλκοόλ

Αλκοόλ: Οοι νέοι ηλικίας 14 έως 24 ετών που ζουν σε υψηλότερες κοινωνικοοικονομικές περιοχές είναι πιο πιθανό να πίνουν μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ από εκείνους από χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές περιοχές.