Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Σχέσεις: Ο σύντροφός σας έχει παιδιά; Μάθετε πώς να διαχειριστείτε την κατάσταση

Σχέσεις: Ο σύντροφός σας έχει παιδιά; Μάθετε πώς να διαχειριστείτε την κατάσταση

Σχέσεις: Πώς πρέπει να διαχειριστείτε το γεγονός ότι ο σύντροφος σας έχει παιδιά; Δώστε χώρο και χρόνο στη σχέση σας. Συζητήστε τις υποχρεώσεις και τα "θέλω" του καθενός.

Μπορεί να βρίσκεστε σε μία σχέση, στην οποία ο σύντροφός σας να έχει παιδιά από τον προηγούμενο γάμο του. Πώς πρέπει να διαχειριστείτε αυτή τη κατάσταση; Δώστε χώρο και χρόνο στη σχέση σας. Συζητήστε τις υποχρεώσεις και τα “θέλω” του καθενός. Η κατανόηση και ο σεβασμός των αναγκών του άλλου σε μια σχέση όπως αυτή είναι ένα από τα πρώτα βήματα για την πλοήγηση σε μια δυνητικά περίπλοκη κατάσταση. Ακολουθούν πέντε άλλες συμβουλές από άτομα που έχουν περάσει από την ίδια κατάσταση στο παρελθόν.

Πώς να διαχειριστείτε τη σχέση σας με τα παιδιά του συντρόφου σας

  • Περιμένετε μέχρι να είστε σε μια δεσμευμένη σχέση πριν συναντήσετε τα παιδιά του άλλου ατόμου. Ειλικρινά, αποφύγετε να συναντήσετε τα παιδιά μέχρι να νιώθετε ότι η σχέση είναι πιο σοβαρή.
  • Να είστε ειλικρινείς σχετικά με τις προθέσεις σας. Αν για παράδειγμα δεν έχετε παιδιά και θέλετε είτε δικά σας, είτε επιθυμείτε να γνωρίσετε τα παιδιά του συντρόφου σας, είναι απαραίτητο να το συζητήσετε με το σύντροφό σας.
  • Να ξέρεις ότι δεν θα είσαι πάντα πρώτος.  Η απόκτηση του χρόνου «εμείς» μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά μπορεί να γίνει.
  • Αντιμετωπίστε τα παιδιά τους με σεβασμό. Δεν υπάρχει τίποτα που να λέει ότι πρέπει να σας αρέσουν ή να θέλετε παιδιά. Αν χαλαρώσετε και τους συμπεριφέρεστε σαν άνθρωποι, μπορεί να νιώσετε πιο άνετα αργότερα, αλλά αν κάποιος αποφασίσει να σας πιέσει γι’ αυτό, μάλλον δεν θα πρέπει να βγαίνετε πολύ ραντεβού μαζί τους.
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες του συντρόφου σας. Είτε σας αρέσει είτε όχι, η σχέση σας δεν αφορά μόνο εσάς και τον σύντροφό σας σε αυτήν την κατάσταση. Θα πρέπει να διατηρήσετε έναν ανοιχτό διάλογο με τον σύντροφό σας σχετικά με τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις ανησυχίες σας καθώς εμφανίζονται. Καθιερώστε όρια από νωρίς (όπως πότε θα συναντήσετε τα παιδιά τους, πόσο εμπλεκόμενοι θα είστε στη ζωή τους και πόση επικοινωνία θα έχετε με τον άλλο βιολογικό γονέα, αν έχετε καθόλου) και αναθεωρήστε τα καθώς προχωρά η σχέση.

Αν και είναι εντάξει να έχετε διαφορετικές προτεραιότητες στη ζωή σας, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι αυτό συμβαίνει και να είστε εντάξει με αυτό για χάρη όλων των εμπλεκομένων. Μπορεί να μην χρειάζεται να είστε γονιός, αλλά πρέπει να είστε ενήλικες για αυτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φροντίστε τις σχέσεις σας με τους κοντινούς σας ανθρώπους

Μιλήστε με τον σύντροφό σας για την ερωτική σας επαφή

Πώς επηρεάζονται οι αδελφικές σχέσεις σε μικρή ηλικία;

Πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι εφηβικές σχέσεις;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι σημαντικό να εξισορροπήσετε την αρρενωπότητα και την ευαισθησία;

Ευαισθησία ανδρισμός: Η εξισορρόπηση της αρρενωπότητας και της ευαισθησίας είναι κρίσιμης σημασίας για την ενίσχυση των καλά στρογγυλεμένων ατόμων και των πιο υγιών κοινωνιών.

Η αινιγματική σχέση μεταξύ της κατάθλιψης και της καρδιαγγειακής νόσου εξηγείται σε τελευταία  έρευνα

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα με κατάθλιψη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακά προβλήματα, όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό.

Έχει σημασία αν σας ακούν τα παιδιά σας;

Οικογένεια: Τα παιδιά που δεν φαίνεται να ακούν τους γονείς τους μπορεί να επωφεληθούν από τη συμβολή τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Illinois

BabyX: Ψηφιακό βρέφος πρωταγωνιστεί στην 1η παγκόσμια έρευνα ψυχολογίας

BabyX: Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, ερευνητές αναπτυξιακής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όκλαντ θα χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό παιδί για να ερευνήσουν τις αλληλεπιδράσεις των ενηλίκων με τα μωρά. 

Τρόφιμα που σας βοηθούν να αποδώσετε τα μέγιστα

Ενισχύστε τη συγκέντρωσή σας: Ενσωματώνοντας ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σύνθετους υδατάνθρακες και παραμένοντας ενυδατωμένοι, μπορείτε να δώσετε στον εγκέφαλό σας την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αποδώσει τα μέγιστα.

Ποια είναι το προειδοποιητικά σημάδια της σχιζοφρένειας;

Σχιζοφρένεια αναγνώριση: Η σχιζοφρένεια είναι μια πολύπλοκη ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από διαταραχές στις διαδικασίες σκέψης, τις αντιλήψεις, τη συναισθηματική ανταπόκριση και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Πώς σχετίζεται η μνήμη άγχους με την καρδιακή ανεπάρκεια;

Καρδιά στρες: Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η καρδιακή ανεπάρκεια αφήνει μια «μνήμη άγχους» με τη μορφή αλλαγών στην τροποποίηση του DNA των αιμοποιητικών βλαστοκυττάρων, τα οποία εμπλέκονται στην παραγωγή αίματος και ανοσοκυττάρων που ονομάζονται μακροφάγα.

Close Icon