Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία: Πώς να δείξετε τη φροντίδα σας στα παιδιά σας

Ψυχική υγεία: Πώς να δείξετε τη φροντίδα σας στα παιδιά σας

Ψυχική υγεία: Είναι λογικό, όταν είστε νέος γονιός να αισθάνεστε ανασφάλεια για ό,τι αφορά το παιδί σας. Καταλαβαίνουμε ότι είναι αρκετά δύσκολο. Αλλά μην ανησυχείτε, έχουμε συγκεκριμένες συμβουλές για εσάς, ώστε να μπορείτε εύκολα να φροντίσετε το παιδί σας.

Είστε εργαζόμενοι γονείς και νιώθετε ότι παραμελείτε τη φροντίδα του παιδιού σας; Οι γονείς που εργάζονται πρέπει να διασφαλίσουν ότι το παιδί τους τρέφεται σωστά, προστατεύεται, αγαπιέται και παρέχονται σε αυτό είδη πρώτης ανάγκης. Είναι λογικό, όταν είστε νέος γονιός να αισθάνεστε ανασφάλεια για ό,τι αφορά το παιδί σας. Καταλαβαίνουμε ότι είναι αρκετά δύσκολο. Αλλά μην ανησυχείτε, έχουμε συγκεκριμένες συμβουλές για εσάς, ώστε να μπορείτε εύκολα να φροντίσετε το παιδί σας.

8 Συμβουλές γονικής μέριμνας για τη φροντίδα των παιδιών

  • Να αγκαλιάζεις συχνά το παιδί σου. Η πρώτη ανάγκη του παιδιού είναι να αισθάνεται αγάπη από τους γονείς. Αυτό θα τους δώσει την ασφάλεια που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν άλλα πράγματα, όπως το σχολείο.
  • Λούστε τα με ασφαλή προϊόντα. Είναι ένα από τα βασικά καθήκοντα φροντίδας των παιδιών. Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανό μας, και απορροφά πολλά από αυτά που βάζουμε σε αυτό. Ειδικά όταν κάνετε μπάνιο το παιδί σας, φροντίστε να χρησιμοποιείτε προϊόντα που είναι ασφαλή για αυτά, κατά προτίμηση φυσικά, όπως σαπούνι ή σαπούνια λαδιού χωρίς συνθετικά αρώματα που θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή.
  • Διατηρήστε ένα φιλικό προς τα παιδιά περιβάλλον στο σπίτι. Είναι σημαντικό το παιδί σας να αισθάνεται άνετα στο δικό του χώρο. Ένα σπίτι φιλικό προς τα παιδιά θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από κινδύνους, όπως καλώδια ή αιχμηρές γωνίες, και να έχει πολλά παιχνίδια για να παίξετε. Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι καλά οργανωμένα, ώστε να μπορείτε εύκολα να βρείτε πράγματα όταν απαιτείται. Ποτέ μην μαλώνετε με τον σύζυγό σας μπροστά στο παιδί σας ή μην είστε αγενής με το παιδί σας.
  • Δεν πειράζει αν συχνά κλαίνε. Αν το παιδί σας κλαίει, σημαίνει ότι προσπαθεί να επικοινωνήσει κάτι. Μπορεί να το κάνουν επειδή είναι κουρασμένοι και πεινασμένοι. Ενημερώστε τους ότι είστε εκεί για αυτούς, ακόμα και αν δεν δείχνουν πάντα τα συναισθήματά τους μέσω λέξεων. Μερικές φορές ένα παιδί πρέπει να αφήσει όλη την αρνητικότητα μέσα του για να αισθανθεί καλύτερα μετά, οπότε όσο βρίσκεστε κοντά, θα πρέπει να αισθάνονται καλύτερα.
  • Μην δέρνεις το παιδί σου! Το ξύλο, το χτύπημα και άλλες μορφές βίας είναι όλοι απαράδεκτοι τρόποι για να πειθαρχήσετε τα παιδιά. Τους διδάσκει ότι ο κόσμος είναι ένα βίαιο μέρος όπου πρέπει να καταφύγετε στη βία για να πάρετε αυτό που θέλετε ή για να ακούσουν οι άνθρωποι. Επίσης, δεν τους διδάσκει πώς να δημιουργούν θετικές σχέσεις.

  • Εστιάστε στη διατροφή. Οι γονείς συχνά ξεχνούν να ταΐσουν τα παιδιά τους με υγιείς τροφές. Αυτό οφείλεται στο ότι οι γονείς πιστεύουν ότι αν ένα παιδί ζητά σοκολάτες και τις παρέχει, αντιπροσωπεύει τη φροντίδα. Ταΐστε τα φρούτα και λαχανικά, έτσι ώστε να μπορούν να μεγαλώσουν με στερεά σώματα για μια ζωή! Θυμηθείτε, η πλειοψηφία των προβλημάτων υγείας της παιδικής ηλικίας μπορούν να προληφθούν μέσω μιας καλής διατροφής.
  • Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας έχει αρκετό χρόνο στον ήλιο κάθε μέρα. Τα παιδιά χρειάζονται τον ήλιο για να αναπτύξουν τα οστά, τους μυς και τη βιταμίνη D. Φροντίστε να βγαίνουν έξω τουλάχιστον μία φορά την ημέρα! Αλληλεπιδράστε μαζί τους στην άσκηση, παίζοντας παιχνίδια ή ακόμα και μια βόλτα στο πάρκο. Όχι μόνο διατηρεί το σώμα τους ενεργό, αλλά θα βελτιώσει επίσης τον δεσμό μεταξύ σας.
  • Διαβάστε ιστορίες σε αυτούς. Διαβάζοντας μια ιστορία στο παιδί σας στο τέλος κάθε μέρας ή όποτε αισθάνεστε ότι είναι ζωτικής σημασίας. Τους επιτρέπει να ακούν λέξεις και να συνηθίσουν να σας ακούν να διαβάζετε δυνατά. Βοηθά στην ηρεμία του άγχους, ειδικά όταν πρέπει να κοιμηθούν μόνοι τους. Θα ξέρουν ότι ακόμα και όταν οι γονείς δεν μπορούν να είναι εκεί για κάποιο λόγο, εξακολουθούν να υπάρχουν οι χαρακτήρες από την ιστορία μέσω της οποίας τους έδωσες ελπίδα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι υγιείς σχέσεις δρουν θετικά στην ψυχική μας υγεία;

Ανταμείψτε τον εαυτό σας για να αποκτήσετε μια υγιέστερη συμπεριφορά

Η χρήση των social media συνδέεται με λιγότερη ευημερία για ορισμένους εφήβους

Πώς θα βρίσκομαι στη ζωή του παιδιού μου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ζωτικός ρόλος της ευαισθητοποίησης στη δωρεά oργάνων

Δωρεά οργάνων: Ο ζωτικός ρόλος της ευαισθητοποίησης στη δωρεά οργάνων δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί, καθώς διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας έλλειψης οργάνων για μεταμόσχευση.

Εξερευνώντας τα οφέλη μιας ζωηρής φαντασίας

Αγκαλιάζοντας και καλλιεργώντας τις δυνατότητες της φαντασίας μας, ξεκλειδώνουμε απεριόριστες δυνατότητες για ανάπτυξη, εξερεύνηση και εκπλήρωση σε όλες τις πτυχές της ζωής.

Ομοσπονδιακή πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης έλλειψης παρόχων συμπεριφορικής υγείας στις ΗΠΑ

Ανεξάρτητα από τα ευρήματα της εργασίας, η Δρ. Last προσθέτει ότι τα δημόσια πανεπιστήμια όπως το Stony Brook, τα οποία προσφέρουν οικονομικά δίδακτρα, αποτελούν σημαντικό μέρος της λύσης για την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού της συμπεριφορικής υγείας

Οι ζωγραφιές των παιδιών περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες για το πώς σκέφτονται

"Οι παιδικές ζωγραφιές περιέχουν πολλές πλούσιες πληροφορίες για το τι ξέρουν τα παιδιά. Και πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε τι σκέφτονται τα παιδιά", είπε ο Λονγκ. "Ακριβώς επειδή το παιδί σας δεν ζωγραφίζει κάτι πολύ καλά δεν σημαίνει ότι δεν εκφράζει ενδιαφέρουσες γνώσεις για αυτήν την κατηγορία."