Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Webinar ΔΕΠΥ παιδιά γονείς: Στρατηγικές για τη βελτίωση της επικοινωνίας & συνεργασίας

Webinar ΔΕΠΥ παιδιά γονείς: Στρατηγικές για τη βελτίωση της επικοινωνίας & συνεργασίας

Webinar ΔΕΠΥ παιδιά γονείς: Στη διαδικτυακή συνάντηση, θα γίνει μία σύντομη ανασκόπηση των βασικών δυσκολιών επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στα παιδιά με ΔΕΠ-Υ και στους γονείς τους και θα παρουσιαστούν στρατηγικές για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία και συνεργασία με τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ στα πλαίσια της οικογένειας.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ ADHD Hellas διοργανώνει διαδικτυακή ενημέρωση το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, ώρα 18:00-19:30 με θέμα “Στρατηγικές και παραδείγματα για τη βελτίωση της επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στα παιδιά με ΔΕΠ-Υ και τους γονείς τους” με την αφιλοκερδή συμμετοχή της κ. Κατερίνας Μανιαδάκη, PhD., Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας με έμφαση στη ΔΕΠ-Υ στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής | Διευθύντρια του Ερευνητικού Εργαστηρίου– ΕΣΥΨΥΚΟΠ | Διευθύντρια του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και Ειδικής Αγωγής «ΑΡΣΗ».

  • «Το παιδί μου δεν με ακούει». 
  • «Δεν μπορώ να συνεργαστώ μαζί του, είναι αντιδραστικός». 
  • «Της μιλάω και είναι σαν να μην με ακούει». 
  • «Όσο κι αν προσπαθώ να του εξηγήσω, κάνει πάντα το δικό του». 
Αυτά και άλλα πολλά είναι ορισμένα από τα συνηθέστερα παράπονα των γονέων παιδιών με ΔΕΠ-Υ στα πλαίσια της καθημερινής επικοινωνίας και της προσπάθειας συνεργασίας με τα παιδιά τους.
 
Σε αυτή τη διαδικτυακή συνάντηση, θα γίνει μία σύντομη ανασκόπηση των βασικών δυσκολιών επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στα παιδιά με ΔΕΠ-Υ και στους γονείς τους. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν στρατηγικές για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία και συνεργασία με τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ στα πλαίσια της οικογένειας. Οι στρατηγικές αυτές θα συνοδεύονται από συγκεκριμένα παραδείγματα με στόχο την καλύτερη κατανόησή τους και τη διευκόλυνση της γενίκευσης και εφαρμογής τους στην καθημερινή ζωή.
 
Κόστος συμμετοχής: 10 € για την ενίσχυση του σωματείου
Για την παρακολούθηση απαιτείται Προεγγραφή

Σύντομο βιογραφικό: H Κατερίνα Μανιαδάκη είναι ψυχολόγος, Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Διευθύντρια του Ερευνητικού Εργαστηρίου του Τμήματος. Είναι επίσης Διευθύντρια του Κέντρου ΑΡΣΗ, όπου παρέχονται υπηρεσίες ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής. Έχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο σχετικά με τη ΔΕΠ-Υ με διεθνή αναγνώριση. Είναι συγγραφέας έξι επιστημονικών βιβλίων τα οποία αποτελούν συγγράμματα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το τελευταίο της βιβλίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο 2018 από τον εκδοτικό οίκο Routledge-Taylor and Francis με τίτλο The Complete Guide to ADHD: Nature, Diagnosis and Treatment και έχει επιλεγεί για ακαδημαϊκό σύγγραμμα σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας. Έχει βραβευτεί με το βραβείο Universum Donna 2016 από τον διεθνή πολιτιστικό οργανισμό Universum Academy Switzerland για την προσφορά της στην επιστημονική έρευνα, τον πολιτισμό και τον άνθρωπο.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μειώνοντας τα συμπτώματα της ΔΕΠΥ με την κατάλληλη διατροφή

Διαχείριση παιδιού με ΔΕΠΥ από εκπαιδευτικούς

Τι γίνεται στο μυαλό ενός παιδιού με ΔΕΠΥ - Μήνας Ευαισθητοποίησης για τη ΔΕΠΥ 2021

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγρίνιο Εσπερίδα: "Σακχαρώδης Διαβήτης - Ενημέρωση και Διαχείριση"

Αγρίνιο Εσπερίδα: Χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου η Εσπερίδα με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης: Ενημέρωση και Διαχείριση».

Εθελοντικές αιμοδοσίες και λαμπαδηδρομία στην Κρήτη

Αιμοδοσία: Ο Αιματοκρίτης, ο τοπικός οικοδεσπότης, ενορχηστρώνει αυτή την εκδήλωση σε συντονισμό με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών Αιμοδοτών - ΠΟΣΕΑ, με την αμέριστη υποστήριξη πολλών φορέων, υπηρεσιών και συλλόγων.

ΕΣΑμεΑ: Η συμβολή του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ», συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.