Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Webinar ΔΕΠΥ παιδιά γονείς: Στρατηγικές για τη βελτίωση της επικοινωνίας & συνεργασίας

Webinar ΔΕΠΥ παιδιά γονείς: Στρατηγικές για τη βελτίωση της επικοινωνίας & συνεργασίας

Webinar ΔΕΠΥ παιδιά γονείς: Στη διαδικτυακή συνάντηση, θα γίνει μία σύντομη ανασκόπηση των βασικών δυσκολιών επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στα παιδιά με ΔΕΠ-Υ και στους γονείς τους και θα παρουσιαστούν στρατηγικές για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία και συνεργασία με τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ στα πλαίσια της οικογένειας.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ ADHD Hellas διοργανώνει διαδικτυακή ενημέρωση το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, ώρα 18:00-19:30 με θέμα “Στρατηγικές και παραδείγματα για τη βελτίωση της επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στα παιδιά με ΔΕΠ-Υ και τους γονείς τους” με την αφιλοκερδή συμμετοχή της κ. Κατερίνας Μανιαδάκη, PhD., Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας με έμφαση στη ΔΕΠ-Υ στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής | Διευθύντρια του Ερευνητικού Εργαστηρίου– ΕΣΥΨΥΚΟΠ | Διευθύντρια του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και Ειδικής Αγωγής «ΑΡΣΗ».

  • «Το παιδί μου δεν με ακούει». 
  • «Δεν μπορώ να συνεργαστώ μαζί του, είναι αντιδραστικός». 
  • «Της μιλάω και είναι σαν να μην με ακούει». 
  • «Όσο κι αν προσπαθώ να του εξηγήσω, κάνει πάντα το δικό του». 
Αυτά και άλλα πολλά είναι ορισμένα από τα συνηθέστερα παράπονα των γονέων παιδιών με ΔΕΠ-Υ στα πλαίσια της καθημερινής επικοινωνίας και της προσπάθειας συνεργασίας με τα παιδιά τους.
 
Σε αυτή τη διαδικτυακή συνάντηση, θα γίνει μία σύντομη ανασκόπηση των βασικών δυσκολιών επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στα παιδιά με ΔΕΠ-Υ και στους γονείς τους. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν στρατηγικές για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία και συνεργασία με τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ στα πλαίσια της οικογένειας. Οι στρατηγικές αυτές θα συνοδεύονται από συγκεκριμένα παραδείγματα με στόχο την καλύτερη κατανόησή τους και τη διευκόλυνση της γενίκευσης και εφαρμογής τους στην καθημερινή ζωή.
 
Κόστος συμμετοχής: 10 € για την ενίσχυση του σωματείου
Για την παρακολούθηση απαιτείται Προεγγραφή

Σύντομο βιογραφικό: H Κατερίνα Μανιαδάκη είναι ψυχολόγος, Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Διευθύντρια του Ερευνητικού Εργαστηρίου του Τμήματος. Είναι επίσης Διευθύντρια του Κέντρου ΑΡΣΗ, όπου παρέχονται υπηρεσίες ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής. Έχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο σχετικά με τη ΔΕΠ-Υ με διεθνή αναγνώριση. Είναι συγγραφέας έξι επιστημονικών βιβλίων τα οποία αποτελούν συγγράμματα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το τελευταίο της βιβλίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο 2018 από τον εκδοτικό οίκο Routledge-Taylor and Francis με τίτλο The Complete Guide to ADHD: Nature, Diagnosis and Treatment και έχει επιλεγεί για ακαδημαϊκό σύγγραμμα σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας. Έχει βραβευτεί με το βραβείο Universum Donna 2016 από τον διεθνή πολιτιστικό οργανισμό Universum Academy Switzerland για την προσφορά της στην επιστημονική έρευνα, τον πολιτισμό και τον άνθρωπο.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μειώνοντας τα συμπτώματα της ΔΕΠΥ με την κατάλληλη διατροφή

Διαχείριση παιδιού με ΔΕΠΥ από εκπαιδευτικούς

Τι γίνεται στο μυαλό ενός παιδιού με ΔΕΠΥ - Μήνας Ευαισθητοποίησης για τη ΔΕΠΥ 2021

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

12.500 αιμοκαθαιρόμενοι και θαλασσαιμικοί μέχρι στιγμής εισπράττουν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και αδιαφορία

Έχουν αποσταλεί σχετικές επιστολές από τον Ιούνιο του 2022 στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων Αρχών ότι θα επιλυθεί άμεσα το ζήτημα, δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα.

19 Μαΐου - 13ο Συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης

Η ΕΕΚ παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες και υποστήριξη σε ασθενείς με κοιλιοκάκη και στο ευρύτερο κοινό. Με αυτές τις εκδηλώσεις, η ΕΕΚ επιδιώκει να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη της νόσου.

Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ.

ΕΣΑμεΑ: Με εγκύκλιο που εκδόθηκε θεωρείται σκόπιμο να περιγραφούν με σύντομο τρόπο οι βασικές πτυχές της διαδικασίας της προφορικής εξέτασης των εξεταζόμενων υποψηφίων

Run Bike Care 2 Ιουνίου 2024 στο Ζάππειο με σύνθημα τρέχουμε πιο γρήγορα από τον Καρκίνο!

ΚΕΦΙ: Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε και φέτος στη δράση μας και να σταθείτε στο πλευρό μας, στο πλευρό των ασθενών και των οικογενειών τους, αλλά και να τιμήσετε τη μνήμη όσων έχασαν τη μάχη με την ασθένεια

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Εθελοντική αιμοδοσία: Για δεύτερη φορά, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανταποκρινόμενο στις αυξημένες ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, διοργανώνει μια ακόμη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας.

Close Icon