Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ADHD Hellas: Τι γίνεται στο μυαλό ενός παιδιού με ΔΕΠΥ – Μήνας Ευαισθητοποίησης 2021 [vid]

ADHD Hellas: Τι γίνεται στο μυαλό ενός παιδιού με ΔΕΠΥ – Μήνας Ευαισθητοποίησης 2021 [vid]

ADHD Hellas: Το ADHD Hellas, ως φορέας υποστήριξης των ατόμων που ζουν με ΔΕΠΥ, ξεκινά μία νέα καμπάνια για τον Οκτώβριο του 2021, αφιερωμένη στη ΔΕΠΥ στα παιδιά, με τίτλο «Μαζί στη #ΔΕΠΥ για το παιδί», η οποία είναι υπό την ομπρέλα της ευρύτερης καμπάνιας του σωματείου μας «Η ΔΕΠΥ μας αφορά όλους».

Μαζί στη #ΔΕΠΥ για το παιδί – Σίγουρα δεν είναι γνωστό σε πολλούς, αλλά ο Οκτώβριος είναι παγκόσμια μήνας αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση για τη ΔΕΠΥ. Προφανώς, για όσους πάσχουν από ΔΕΠΥ, έχουν παιδιά ή μαθητές με ΔΕΠΥ, δεν χρειάζεται να έρθει ο Οκτώβριος για να μιλήσουν για τη συγκεκριμένη διαταραχή. Ο αγώνας για την ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου είναι συνεχής και διαρκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου γι’ αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και για όλους εμάς που επιλέγουμε να σταθούμε δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη. Αυτό όμως δεν μας αρκεί! Κύρια επιδίωξη του σωματείου ADHD Hellas, με τη παροχή έγκυρης ενημέρωσης πάνω στα διεθνή επιστημονικά δεδομένα για τη ΔΕΠΥ, αποτελεί το να μεγαλώσει η ομάδα των ανθρώπων που γνωρίζουν τι είναι η ΔΕΠΥ και το που πρέπει να απευθυνθούν για να διαγνωστούν οι ίδιοι ή κάποιος από το περιβάλλον τους, ώστε να μην είναι κανείς μόνος απέναντι της, αφού θα έχουμε φροντίσει να είμαστε όλοι μαζί.

Γι’ αυτό, λοιπόν, το ADHD Hellas, ως φορέας υποστήριξης των ατόμων που ζουν με ΔΕΠΥ, ξεκινά μία νέα καμπάνια για τον Οκτώβριο του 2021, αφιερωμένη στη ΔΕΠΥ στα παιδιά, με τίτλο «Μαζί στη #ΔΕΠΥ για το παιδί», η οποία είναι υπό την ομπρέλα της ευρύτερης καμπάνιας του σωματείου μας «Η ΔΕΠΥ μας αφορά όλους». Στο πλαίσιο της καμπάνιας θα προβάλλουμε το βίντεο «Στο μυαλό ενός παιδιού με ΔΕΠΥ», καθώς και τρεις ειδικά γι’ αυτόν το σκοπό σχεδιασμένες αφίσες, προκειμένου να επικοινωνήσουμε με ζωντανό και παραστατικό τρόπο το «θόρυβο» που επικρατεί στο μυαλό ενός παιδιού με ΔΕΠΥ. Επιπλέον, στα πλαίσια της καμπάνιας θα δημοσιευτούν επιλεγμένα κείμενα σχετικά με τη ΔΕΠΥ στην παιδική ηλικία. Για αυτό μείνετε συντονισμένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του σωματείου, όπου θα αναρτηθεί το σχετικό υλικό με hashtag #mazi_sti_depy και #masaforaolous.

 

Όσο πιο νωρίς διαγνωστεί ένα άτομο με ΔΕΠΥ, τόσο μικρότερος θα είναι και ο αρνητικός αντίκτυπος που αυτή θα έχει στη ζωή του, αφού θα μάθει πως να τη διαχειρίζεται αποτελεσματικά, απελευθερώνοντας έτσι τις δυνατότητές του. Είμαστε ΜΑΖΙ στη ΔΕΠΥ, γιατί μας αφορά όλους!

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μεγάλη Σουηδική μελέτη ανακάλυψε διαγενεακή σχέση μεταξύ ΔΕΠΥ και άνοιας

Διαταραχή έλλειψης προσοχής : Δείτε πως διαμορφώνει την σεξουαλική ζωή των εφήβων

Πώς μπορούμε να κατευνάσουμε τα ξεσπάσματα παιδιού με ΔΕΠΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Η έλλειψη αίματος και οι υπομεταγγίσεις κοστίζουν ζωές!

ΕΣΑμεΑ: "Η Αιμοδοσία θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στον Εθνικό Σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κρίσης ώστε να μην διακινδυνεύσουν ζωές ή να υπάρξουν παράπλευρες απώλειες λόγω κορωνοϊού", αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

ΕΣΑμεΑ: Επιτέλους η ΕΡΤ να μεταδώσει ειδήσεις για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες!

ΕΣΑμεΑ: Επιστολή στη διοίκηση της ΕΡΤ και στο αρμόδιο υπουργείο απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, διαμαρτυρόμενη για πολλοστή φορά για την αιφνίδια διακοπή της μετάδοσης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ στην ελληνική νοηματική γλώσσα το 2019.

Greece Race for the Cure® 2022: Οι εγγραφές άνοιξαν

Greece Race for the Cure® 2022: Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου είμαστε και πάλι ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού. Για σένα, για μένα, για όλους και όλες μας!

Συνέχεια προβλημάτων για ανασφάλιστους χρόνια πάσχοντες

ΕΣΑμεΑ: Την αδήριτη και επιτακτική ανάγκη να συμπληρωθεί ο κατάλογος με τους ανασφάλιστους πολίτες που μπορούν να συνταγογραφούν φάρμακα και εξετάσεις και στον ιδιωτικό τομέα, διεκδικεί η ΕΣΑμεΑ, με επιστολή της στον υπουργό Υγείας.