Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ADHD Hellas: Τι γίνεται στο μυαλό ενός παιδιού με ΔΕΠΥ – Μήνας Ευαισθητοποίησης 2021 [vid]

ADHD Hellas: Τι γίνεται στο μυαλό ενός παιδιού με ΔΕΠΥ – Μήνας Ευαισθητοποίησης 2021 [vid]

ADHD Hellas: Το ADHD Hellas, ως φορέας υποστήριξης των ατόμων που ζουν με ΔΕΠΥ, ξεκινά μία νέα καμπάνια για τον Οκτώβριο του 2021, αφιερωμένη στη ΔΕΠΥ στα παιδιά, με τίτλο «Μαζί στη #ΔΕΠΥ για το παιδί», η οποία είναι υπό την ομπρέλα της ευρύτερης καμπάνιας του σωματείου μας «Η ΔΕΠΥ μας αφορά όλους».

Μαζί στη #ΔΕΠΥ για το παιδί – Σίγουρα δεν είναι γνωστό σε πολλούς, αλλά ο Οκτώβριος είναι παγκόσμια μήνας αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση για τη ΔΕΠΥ. Προφανώς, για όσους πάσχουν από ΔΕΠΥ, έχουν παιδιά ή μαθητές με ΔΕΠΥ, δεν χρειάζεται να έρθει ο Οκτώβριος για να μιλήσουν για τη συγκεκριμένη διαταραχή. Ο αγώνας για την ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου είναι συνεχής και διαρκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου γι’ αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και για όλους εμάς που επιλέγουμε να σταθούμε δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη. Αυτό όμως δεν μας αρκεί! Κύρια επιδίωξη του σωματείου ADHD Hellas, με τη παροχή έγκυρης ενημέρωσης πάνω στα διεθνή επιστημονικά δεδομένα για τη ΔΕΠΥ, αποτελεί το να μεγαλώσει η ομάδα των ανθρώπων που γνωρίζουν τι είναι η ΔΕΠΥ και το που πρέπει να απευθυνθούν για να διαγνωστούν οι ίδιοι ή κάποιος από το περιβάλλον τους, ώστε να μην είναι κανείς μόνος απέναντι της, αφού θα έχουμε φροντίσει να είμαστε όλοι μαζί.

Γι’ αυτό, λοιπόν, το ADHD Hellas, ως φορέας υποστήριξης των ατόμων που ζουν με ΔΕΠΥ, ξεκινά μία νέα καμπάνια για τον Οκτώβριο του 2021, αφιερωμένη στη ΔΕΠΥ στα παιδιά, με τίτλο «Μαζί στη #ΔΕΠΥ για το παιδί», η οποία είναι υπό την ομπρέλα της ευρύτερης καμπάνιας του σωματείου μας «Η ΔΕΠΥ μας αφορά όλους». Στο πλαίσιο της καμπάνιας θα προβάλλουμε το βίντεο «Στο μυαλό ενός παιδιού με ΔΕΠΥ», καθώς και τρεις ειδικά γι’ αυτόν το σκοπό σχεδιασμένες αφίσες, προκειμένου να επικοινωνήσουμε με ζωντανό και παραστατικό τρόπο το «θόρυβο» που επικρατεί στο μυαλό ενός παιδιού με ΔΕΠΥ. Επιπλέον, στα πλαίσια της καμπάνιας θα δημοσιευτούν επιλεγμένα κείμενα σχετικά με τη ΔΕΠΥ στην παιδική ηλικία. Για αυτό μείνετε συντονισμένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του σωματείου, όπου θα αναρτηθεί το σχετικό υλικό με hashtag #mazi_sti_depy και #masaforaolous.

 

Όσο πιο νωρίς διαγνωστεί ένα άτομο με ΔΕΠΥ, τόσο μικρότερος θα είναι και ο αρνητικός αντίκτυπος που αυτή θα έχει στη ζωή του, αφού θα μάθει πως να τη διαχειρίζεται αποτελεσματικά, απελευθερώνοντας έτσι τις δυνατότητές του. Είμαστε ΜΑΖΙ στη ΔΕΠΥ, γιατί μας αφορά όλους!

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μεγάλη Σουηδική μελέτη ανακάλυψε διαγενεακή σχέση μεταξύ ΔΕΠΥ και άνοιας

Διαταραχή έλλειψης προσοχής : Δείτε πως διαμορφώνει την σεξουαλική ζωή των εφήβων

Πώς μπορούμε να κατευνάσουμε τα ξεσπάσματα παιδιού με ΔΕΠΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΣΑΜΣΚΠ: Παραχώρηση χώρου στο δημαρχείο Ηλιούπολης για υποστήριξη των ΑμΣΚΠ

ΣΑΜΣΚΠ: Από Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 και κάθε Τρίτη από τις 16:00 μ.μ έως 18:00 μ.μ άτομα του Δ.Σ του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας θα παραβρίσκονται στο Δημαρχείο Ηλιούπολης στην Αίθουσα Υποδοχής (ισόγειο) επί της διεύθυνσης Σοφ. Βενιζέλου 112 & Πρωτόπαππα.

#ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης για την αιμορροφιλία

«Ο δικός μας παράγοντας ποιότητας» είναι το κεντρικό μήνυμα της πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί ο Σύλλογος Προστασίας των Ελλήνων Αιμορροφιλικών – ΣΠΕΑ, με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας TAKEDA.

Οι δράσεις της ΡευΜΑζήν για την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας στις 12 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας 12 Οκτωβρίου: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡευΜΑζήν δίνει και φέτος το παρών, οργανώνοντας πανελλαδικά μια σειρά από δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας.

Οι μυοσκελετικές παθήσεις έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων

Mυοσκελετικές παθήσεις εργασία :Οι μυοσκελετικές παθήσεις που σχετίζονται με την εργασία έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων