Ψυχική Υγεία

Σχέσεις επικοινωνία: Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια ότι η σχέση σας πάσχει επικοινωνιακά;

Σχέσεις επικοινωνία: Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια ότι η σχέση σας πάσχει επικοινωνιακά;

Σχέσεις επικοινωνία: Η επικοινωνία είναι σημαντική, καθώς καλλιεργεί την εμπιστοσύνη και την βαθύτερη σύνδεση μεταξύ σας. Αν παρακάτω στο κείμενο αναγνωρίσετε την σχέση σας, τότε η υγιής επικοινωνία δεν είναι το φόρτε σας.

Όλοι έχουμε ζήσει έντονες στιγμές στις σχέσεις μας και αυτό είναι φυσιολογικό. Οι καβγάδες και οι τσακωμοί είναι φυσιολογικοί όταν είστε σε μια σχέση, αλλά ο τρόπος για να κάνετε μια σχέση να λειτουργήσει είναι να χτίσετε μια ισχυρή, ακλόνητη βάση για εσάς και τον σύντροφό σας. Αυτό μπορεί να γίνει επικοινωνώντας, εκφράζοντας και ακούγοντας καλύτερα. Η επικοινωνία είναι σημαντική, καθώς καλλιεργεί την εμπιστοσύνη και τη σύνδεση μεταξύ σας. Αν παρακάτω στο κείμενο, αναγνωρίσετε, τη σχέση σας, τότε, η υγιής επικοινωνία δεν είναι το φόρτε σας.

  • Μιλάτε κυρίως με sms: Το να στέλνετε μηνύματα με το άτομο με το οποίο βγαίνετε, δεν είναι εντελώς λάθος, αλλά μήπως αποφεύγετε τις κλήσεις ακόμα και για να επιβεβαιώσετε το ραντεβού σας; Αν ο σύντροφος σας, επικοινωνεί μαζί σας κυρίως με γραπτά μηνύματα, τότε ίσως θα πρέπει να κάνετε μια καλή κουβέντα πρόσωπο με πρόσωπο. Το να μην μιλάτε στο τηλέφωνο ή από κοντά, μπορεί να σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται αρκετά. Η αποστολή γραπτών μηνυμάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε κάποιον.
  • Άμυνα κατά τη διάρκεια του καβγά: Το να ξεπεράσεις έναν μεγάλο καυγά χωρίς να γίνεις αμυντικός, μπορεί να μοιάζει ακατόρθωτο και είναι φυσικό να εκνευριστείς. Ωστόσο, αβάσιμες κατηγορίες και λόγια που θα μετανιώσετε, τα οποία ακολουθούνται από σιωπές που πληγώνουν, είναι το είδος της επικοινωνίας που είναι ιδιαίτερα τοξικό, από όποια πλευρά κι αν προέρχεται. Επιπλέον, καταστρέφει την οικειότητα και απομυζεί τον σεβασμό και την καλή θέληση από την σχέση.
  • Σταματούν ξαφνικά την επικοινωνία: Το να παίρνετε λίγο χώρο ο ένας από τον άλλον δεν είναι απλώς αποδεκτό. Μερικές φορές είναι καλύτερο να μην πεις τίποτα από το πεις πράγματα που δεν εννοείς. Αν όμως ο σύντροφός σας αποφεύγει και κάθε φορά που διαφωνείτε εξαφανίζεται, σημαίνει ότι δεν σας έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση, καθώς είναι από τα πιο προσβλητικά πράγματα που μπορεί κάποιος να κάνει.

  • Προβάλλουν τα προβλήματά τους επάνω σας: Η προβολή είναι ένας όρος ψυχολογικού αμυντικού μηχανισμού, που σημαίνει ότι ένα άτομο επιθυμεί να μεταφέρει τα ανεπιθύμητα συναισθήματα και χαρακτηριστικά του σε ένα άλλο άτομο. Αυτό είναι ένα τοξικό χαρακτηριστικό που δεν μπορεί να παρερμηνευτεί. Η καλύτερη λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι άλλη από την δική σας αυτογνωσία. Η αυτογνωσία, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε, πότε ο σύντροφός σας προβάλλει τα ελαττώματα του επάνω σας και μπορείτε να εξουδετερώσετε το συναίσθημα ομαλά και εξηγώντας στον σύντροφό σας το λάθος του.
  • Αναφέρουν συνέχεια το παρελθόν: Δεν έχει σημασία αν είστε μαζί για πολύ καιρό ή αν αρχίσατε να βγαίνετε πρόσφατα, αν χρησιμοποιούν ή σκαλίζουν το παρελθόν σας με ανέντιμο για εσάς τρόπο, καλό θα είναι να μην το προσπεράσετε. Ποτέ δεν χτίζονται υγιείς σχέσεις, αν ο σύντροφός σας, χρησιμοποιεί το παρελθόν σας, για να σας κατηγορήσει λόγω της ανασφάλειας του, ή αν σας κρατάει μούτρα, για κάτι που έγινε στο παρελθόν. Άλλωστε, το παρελθόν πρέπει να μένει πάντα στο παρελθόν.

Ψάξτε λοιπόν προσεκτικά, κι αν αναγνωρίζετε την σχέση σας στα παραπάνω, καλό είναι να αναθεωρήσετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όταν το ενδιαφέρον στην σχέση σας χάνεται

Όταν κάτω από την ενοχοποίηση κρύβεται ένα αίτημα, κρυμμένο σε μια κατηγορηματική, παθητικοεπιθετική συμπεριφορά

Πώς αλλάζει την σχέση του ζευγαριού ο ερχομός ενός παιδιού;

Σύνδομο ή κατασκεύασμα το σύνδρομο της Στοκχόλμης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το στίγμα και πώς δημιουργείται;

Στίγμα: Με έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πτώση της ψυχικής τους υγείας, η κοινωνία γίνεται καλύτερα εξοπλισμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας. Ωστόσο, το στίγμα γύρω από την ψυχική ασθένεια και την αναζήτηση βοήθειας παραμένει.

Πώς ωφελεί τα παιδιά το παιχνίδι με την άμμο;

Παιχνίδι στην άμμο: Τα καλοκαιρινά παιχνίδια στην παραλία συμβάλλουν θετικά στις γλωσσικές και κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών. Πάρτε κουβαδάκια και μπρατσάκια και τρέξτε στη θάλασσα!

Το περιπετειώδες παιχνίδι ενισχύει την ψυχική υγεία των παιδιών

Παιδί ψυχική υγεία: Τα παιδιά που αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε περιπετειώδη παιχνίδια που εμπεριέχει ένα στοιχείο κινδύνου έχουν λιγότερα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, σύμφωνα με έρευνα που διαπίστωσε ότι η επίδραση ήταν πιο έντονη σε παιδιά από οικογένειες χαμηλότερου εισοδήματος. 

Πώς καταλαβαίνεις ότι ο σύντροφός σου σε αγαπάει;

Σχέσεις: Πολλές φορές αναρωτιέστε αν ο σύντροφός σας έχει περισσότερα αισθήματα για σας κι αν θα σας μιλήσει για αυτά. Μην επικεντρώνεστε τόσο στα λόγια, όσο στις πράξεις τους. Διαβάστε μερικές πράξεις που κάνουν οι άνθρωποι όταν αισθάνονται ευτυχισμένοι με το ταίρι τους.

Η πανδημία άλλαξε τον τρόπο που πλοηγούμαστε στον κόσμο

Κορωνοϊός: Καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, οι κοινωνικοί περιορισμοί και οι φόβοι για την δημόσια και προσωπική μας υγεία προκάλεσαν αλλαγές στη συμπεριφορά και την επικοινωνία μας. Είναι όμως μόνιμες αυτές οι αλλαγές;

Πώς η ενδοοικογενειακή βία επηρεάζει τη ζωή μας;

Ενδοοικογενειακή βία: Η βία μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον, δυστυχώς, αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο ακόμα και στις μέρες μας. Μία νέα έρευνα έρχεται να δείξει πόσο επηρεάζει την ενήλικη ζωή μιας κακοποιημένης ψυχής.

Κατάθλιψη-Βακτήρια του εντέρου υποδεικνύουν νέες θεραπείες

Bακτήρια εντέρου: Οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν, εάν η αλλαγή της διατροφής κάποιου μπορεί να έχει κάποιο αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι ορισμένα άτομα με υψηλά επίπεδα του αμινοξέος προλίνη στη διατροφή τους μπορεί να εμφανίσουν πιο σοβαρή κατάθλιψη, αλλά αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μικροβίωμα του εντέρου τους.