Ψυχική Υγεία

Ψυχολογία: Η αποδοχή της απογοήτευσης μας βοηθά να ωριμάσουμε

Ψυχολογία: Η αποδοχή της απογοήτευσης μας βοηθά να ωριμάσουμε

Ψυχολογία: Η αποδοχή της απογοήτευσης μας βοηθά να ωριμάσουμε. Ο κόσμος στον οποίο ζούμε δεν είναι σχεδόν τέλειος. Ποτέ δεν θα είναι και δεν πρέπει ποτέ να είναι, ανεξάρτητα από το πόσο μας ενοχλεί ή δεν μας αρέσει.

Οι άνθρωποι που είναι σε θέση να παραμείνουν ήρεμοι όταν οι επιθυμίες τους δεν ικανοποιούνται έχουν αναπτύξει υψηλή ανοχή για την απογοήτευση.  Δηλαδή, ξέρουν πώς να αποδεχτούν ότι μερικές φορές τα πράγματα συμβαίνουν και μερικές φορές όχι, και το γεγονός ότι δεν αποδεικνύονται με τον τρόπο που ήθελαν είναι ανεκτό και δεν είναι το τέλος του κόσμου, καθώς στο τέλος συνεχίζετε να ζείτε.

Από την άλλη πλευρά, εκείνοι οι άνθρωποι που θυμώνουν με τον κόσμο και με τη ζωή όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλουν, υποφέρουν από χαμηλή ανοχή για την απογοήτευση. Δεν αποδέχονται ότι η πραγματικότητα δεν ρωτά αν αυτό που συμβαίνει φαίνεται καλό ή κακό, συμβαίνει απλώς και είναι αυτός που πρέπει να προσαρμοστεί εάν θέλει να υποφέρει λιγότερο. Η έννοια της χαμηλής ανοχής της απογοήτευσης, εφεξής BTF, αναπτύχθηκε από τον γνωστικό ψυχοθεραπευτή Albert Ellis. Όπως αναφέραμε, αναφέρεται στη μικρή ή καθόλου ικανότητα ορισμένων ανθρώπων να δεχτούν τις δυσάρεστες συνθήκες της ζωής ή εκείνα τα πράγματα που δεν μας αρέσουν. Είναι επίσης γνωστό ως βραχυπρόθεσμος ηδονισμός , καθώς αυτοί οι άνθρωποι αναζητούν άμεση, βραχυπρόθεσμη ευχαρίστηση και δεν είναι σε θέση να αντέξουν το αίσθημα δυσφορίας που δεν το προκαλεί. Επομένως, διακατέχονται από αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές όπως δεν ελέγχουν τις παρορμήσεις τους, αποκρίνονται επιθετικά σε άλλους ή καθυστερούν σε συγκεκριμένες εργασίες.

Ελέγξτε τον εσωτερικό διάλογό σας και αλλάξτε παράλογες σκέψεις για πιο ορθολογικές σκέψεις, μάθετε να είστε διεκδικητικοί. Όταν δεν σας αρέσει κάτι, εκφράστε το. Φυσικά, πάντα με αποφασιστικότητα. Εκθέστε τον εαυτό σας σκόπιμα σε αυτές τις συνθήκες που δεν σας αρέσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα "αντίδοτα" στην κατάθλιψη της καραντίνας

Γιατί φαίνεται οι θρησκευτικοί άνθρωποι να έχουν εθισμό στις ταινίες πορνό;

Άγχος σχέσης και αδύναμη προσκόλληση. Πώς θα αναγνωρίσεις τα σημάδια

Θετική υπαρξιακή ψυχολογία... τι ακριβώς πραγματεύεται

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί πρέπει να γελάσετε;

Καλή διάθεση: Τα οφέλη του γέλιου. Το ειλικρινές γέλιο είναι ένας καθρέφτης του εσωτερικού μας, οπότε η λήψη της ζωής με το χιούμορ είναι ένας τρόπος για να φροντίσουμε τα πνεύματα και την υγεία μας. Όταν γελάμε λαμβάνουμε πολλά οφέλη, εκπέμποντας θετική ενέργεια και ένα αίσθημα ευεξίας γύρω μας. Επομένως, γιατί δεν αρχίζουμε να φωτίζουμε τη μέρα μας με ένα χαμόγελο;

'Oταν οι τεχνολογίες αντικαθιστούν τον εγκέφαλο

Ψηφιακή αμνησία: 'Oταν οι τεχνολογίες αντικαθιστούν τον εγκέφαλο. Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, αφήνουμε τις νέες τεχνολογίες να αρχίσουν να σκέφτονται. Καταβάλλουμε όλο και λιγότερη προσπάθεια για τη διατήρηση δεδομένων και πληροφοριών, στηριζόμενοι στη συνεχή βοήθεια του κινητού μας τηλεφώνου.

Ενοχικά συναισθήματα και πανδημία

Πανδημία συναισθήματα: Πώς να αντιμετωπίσετε την ενοχή που νιώθετε. Η ενοχή είναι ένα ισχυρό συναίσθημα. Και όταν μείνει ανεξέλεγκτη, τα αισθήματα ενοχής μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιες όχι και τόσο υγιείς ενέργειες. Εάν αισθάνεστε ένοχοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, δεν είστε μόνοι. Υπάρχει κάτι για μια διεθνή κρίση που φαίνεται να οδηγεί σε πολλές ενοχές.

Πώς επηρεάζει την ψυχική σου κατάσταση η ακαταστασία

Ακαταστασία: Πώς επηρεάζει την ψυχική μας υγεία. Πιάτα στο νεροχύτη, στοίβες από βρώμικα ρούχα στοιβαγμένα ψηλά, κουβέρτες και μαξιλάρια σε όλο το πάτωμα, ντουλάπια από αταξία, πάρα πολλά σκουπίδια στο γκαράζ, και ένας ανυπέρβλητος αριθμός αχρησιμοποίητων αντικειμένων που αποθηκεύονται σε όλο το σπίτι...κάνει αυτό τον ήχο οικείο;

Η ποιότητα της μνήμης των μαρτύρων

Μάρτυρας σε δίκη: Η ποιότητα της μνήμης.Το περιεχόμενό του, οι αναμνήσεις, απέχουν πολύ από το να είναι μια πιστή αναπαράσταση της πραγματικότητας. Όταν λέμε κάτι, το κάνουμε διαφορετικά κάθε φορά. Στην πραγματικότητα, στην ιατροδικαστική ψυχολογία, οι μάρτυρες καλούνται να μην πουν τα γεγονότα σε κανέναν, σε μια προσπάθεια να μην μολύνουν τις μνήμες. Είναι αστείο πώς λειτουργεί το μυαλό μας, και ιδίως η μνήμη των μαρτύρων.

Γιατί μένουμε αμέτοχοι σε μία κατάσταση

Ο αδιάφορος μάρτυρας: Τι κάνει τους ανθρώπους να μένουν αμέτοχοι . Γιατί αποφασίζουμε να μην βοηθήσουμε όταν ξέρουμε ότι ο άλλος περνάει άσχημα; Γιατί μερικές φορές αποφασίζουμε να απέχουμε; Η κοινή λογική υπαγορεύει ότι οι συμπεριφορές βοήθειας είναι ενστικτώδεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.  Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μην βοηθήσουν. Γιατί συμβαίνει αυτό;