Ψυχική Υγεία

Ψυχολογία: Η αποδοχή της απογοήτευσης μας βοηθά να ωριμάσουμε

Ψυχολογία: Η αποδοχή της απογοήτευσης μας βοηθά να ωριμάσουμε

Ψυχολογία: Η αποδοχή της απογοήτευσης μας βοηθά να ωριμάσουμε. Ο κόσμος στον οποίο ζούμε δεν είναι σχεδόν τέλειος. Ποτέ δεν θα είναι και δεν πρέπει ποτέ να είναι, ανεξάρτητα από το πόσο μας ενοχλεί ή δεν μας αρέσει.

Οι άνθρωποι που είναι σε θέση να παραμείνουν ήρεμοι όταν οι επιθυμίες τους δεν ικανοποιούνται έχουν αναπτύξει υψηλή ανοχή για την απογοήτευση.  Δηλαδή, ξέρουν πώς να αποδεχτούν ότι μερικές φορές τα πράγματα συμβαίνουν και μερικές φορές όχι, και το γεγονός ότι δεν αποδεικνύονται με τον τρόπο που ήθελαν είναι ανεκτό και δεν είναι το τέλος του κόσμου, καθώς στο τέλος συνεχίζετε να ζείτε.

Από την άλλη πλευρά, εκείνοι οι άνθρωποι που θυμώνουν με τον κόσμο και με τη ζωή όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλουν, υποφέρουν από χαμηλή ανοχή για την απογοήτευση. Δεν αποδέχονται ότι η πραγματικότητα δεν ρωτά αν αυτό που συμβαίνει φαίνεται καλό ή κακό, συμβαίνει απλώς και είναι αυτός που πρέπει να προσαρμοστεί εάν θέλει να υποφέρει λιγότερο. Η έννοια της χαμηλής ανοχής της απογοήτευσης, εφεξής BTF, αναπτύχθηκε από τον γνωστικό ψυχοθεραπευτή Albert Ellis. Όπως αναφέραμε, αναφέρεται στη μικρή ή καθόλου ικανότητα ορισμένων ανθρώπων να δεχτούν τις δυσάρεστες συνθήκες της ζωής ή εκείνα τα πράγματα που δεν μας αρέσουν. Είναι επίσης γνωστό ως βραχυπρόθεσμος ηδονισμός , καθώς αυτοί οι άνθρωποι αναζητούν άμεση, βραχυπρόθεσμη ευχαρίστηση και δεν είναι σε θέση να αντέξουν το αίσθημα δυσφορίας που δεν το προκαλεί. Επομένως, διακατέχονται από αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές όπως δεν ελέγχουν τις παρορμήσεις τους, αποκρίνονται επιθετικά σε άλλους ή καθυστερούν σε συγκεκριμένες εργασίες.

Ελέγξτε τον εσωτερικό διάλογό σας και αλλάξτε παράλογες σκέψεις για πιο ορθολογικές σκέψεις, μάθετε να είστε διεκδικητικοί. Όταν δεν σας αρέσει κάτι, εκφράστε το. Φυσικά, πάντα με αποφασιστικότητα. Εκθέστε τον εαυτό σας σκόπιμα σε αυτές τις συνθήκες που δεν σας αρέσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα "αντίδοτα" στην κατάθλιψη της καραντίνας

Γιατί φαίνεται οι θρησκευτικοί άνθρωποι να έχουν εθισμό στις ταινίες πορνό;

Άγχος σχέσης και αδύναμη προσκόλληση. Πώς θα αναγνωρίσεις τα σημάδια

Θετική υπαρξιακή ψυχολογία... τι ακριβώς πραγματεύεται

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν ακόμα και τα πιο ακραία συμπτώματα έχουν νόημα και λειτουργία

Η ψυχοδυναμική ερμηνεία της σχιζοφρένειας έχει μακρά και πολύπλοκη ιστορία. Μέχρι τη δεκαετία του 1990, οι περισσότεροι ψυχίατροι ήταν πρόθυμοι να εφαρμόσουν τις ταχέως εξελισσόμενες γνώσεις στον τομέα των νευροεπιστημών στη μελέτη της σχιζοφρένειας. Η ψυχανάλυση είχε κηρυχθεί «νεκρή».

Πώς η ηχορύπανση επηρεάζει την ψυχική σας υγεία;

Ηχορύπανση ψυχική υγεία: Ο θόρυβος έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία, τόσο σε σωματικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο, δυσχεραίνοντας μακροπρόθεσμα το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων.

Το παρελθόν δεν καθορίζει το μέλλον, αν δεν το επιτρέψουμε εμείς.

Τι μπορεί να προκαλέσει η μη ικανοποίηση της κορυφαίας επιθυμίας εξ αιτίας όλων των άλλων υποχωρητικών επιθυμιών; Αυτό είναι ένα ερώτημα προσωπικό επειδή η απάντηση εξαρτάται, από έναν συνδυασμό στοιχείων που για τον κάθε άνθρωπο είναι μοναδικά, κι ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί ποιος είναι και τι στοιχεία παλεύουν μέσα του για να δώσει την δική του απάντηση.