Αυτοφροντίδα

Αυτοσυμπόνια: Απόδειξη φροντίδας και αυτοαγάπης

Αυτοσυμπόνια: Απόδειξη φροντίδας και αυτοαγάπης

Αυτοσυμπόνια: Απόδειξη φροντίδας και αυτοαγάπης. Πώς αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας όταν αποτύχετε, όταν απορρίπτετε, όταν κάτι δεν πηγαίνει όπως αναμένεται;

Η αυτοσυμπόνια είναι απαραίτητη για να μας συνοδεύει με ευγενικό τρόπο στο μονοπάτι της ζωής. Πώς αντιδράτε όταν αποτύχετε, όταν κάτι κακό συμβαίνει σε σας, όταν κάτι δεν πηγαίνει όπως αναμένεται; Εκείνη τη στιγμή, τι πιστεύετε για τον εαυτό σας; Πώς σχετίζεται με αυτά τα οδυνηρά συναισθήματα; Τον τελευταίο καιρό ανακαλύφθηκε ότι αυτές οι προσεγγίσεις μπορούν να είναι καθοριστικές για την κατανόηση ενός καλού μέρους των διαταραχών. Και είναι ότι, πραγματικά, ο εαυτός μας μπορεί να μας θεραπεύσει.

Οι Christopher K. Germer και Kristin Neff ανακάλυψαν ότι η κατάρτιση της ικανότητάς μας να είμαστε συμπονετικοί με τον εαυτό μας μπορεί να μας φέρει μεγάλη ευημερία και να μας βοηθήσει στην καταπολέμηση καταστάσεων όπως το άγχος ή η κατάθλιψη. Το Mindful Self-Compassion (MSC) είναι ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης οκτώ εβδομάδων που μας βοηθά να αναπτύξουμε αυτοσυμπόνια. Προτείνει να σταματήσουμε να αγνοούμε ή να κακομεταχειριζόμαστε για να αρχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στα δεινά μας με καλοσύνη, φροντίδα και παρουσία. Αυτή η νέα στάση θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε αποτυχίες πιο ανθεκτικά και αποτελεσματικά.

Η ευγένεια προς τον εαυτό μας αυτό συνεπάγεται, πρώτα από όλα, την αποδοχή της ανθρώπινης υπόστασής μας. Κατανοώντας ότι είμαστε άνθρωποι και, ως εκ τούτου, ατελείς και ευάλωτοι. ότι θα αποτύχουμε, θα πέσουμε και θα βιώσουμε περιορισμούς και απογοήτευση πολλές φορές. Κάτι πολύ κοινό σε πολλές εμπειρίες πόνου και απογοήτευσης είναι το να αισθάνεσαι απομονωμένος, μοναδικός στα δεινά μας. Ωστόσο, πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι περνάμε από αρνητικές εμπειρίες και ότι, σε πολλές περιπτώσεις, αυτό που συμβαίνει σε εμάς είναι εκτός ελέγχου μας. Τέλος, για να εξασκηθούμε στην ευσπλαχνία πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε τα συναισθήματά μας χωρίς κρίση. Πρέπει να δούμε τι νιώθουμε και να το αποδεχτούμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φροντίστε το σώμα σας επειδή το αγαπάτε και όχι επειδή το μισείτε!

Πνίγεστε από το στρες; Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Πως να απαλλαγείτε από το άγχος μέσα στο σπίτι

Πως θα αντιμετωπίσετε την κόπωση, φροντίζοντας τον εαυτό σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε διαλογισμό

Διαλογισμός: Ο διαλογισμός αφορά επίσης την καλλιέργεια μιας πιο ήπιας, πιο συμπονετικής στάσης. Λέγεται συχνά ότι η πραγματική απόδειξη της αποτελεσματικότητας του διαλογισμού είναι όταν παρατηρείτε ότι έχετε γίνει λιγότερο αντιδραστικοί σε περισπασμούς στην καθημερινή ζωή, όταν δεν κάνετε διαλογισμό.

Η δύναμη των εναλλακτικών θεραπειών στην καθημερινότητά σας

Ρέικι: Το Ρέικι είναι μια τεχνική ενεργειακής θεραπείας που προάγει τη χαλάρωση, μειώνει το στρες και το άγχος μέσω του απαλού αγγίγματος και βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν ενεργειακά ισορροπημένοι σωματικά, συναισθηματικά, διανοητικά και πνευματικά. 

Απαλλαγείτε από τους πόνους της πλάτης με μερικά tips αυτοφροντίδας

Πλάτη πόνος: Όπως καταλαβαίνουμε η αυτοφροντίδα για πόνους στην πλάτη ακόμα και χρόνιους είναι μονόδρομος. Ξεκλέψτε πάντα λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και φροντίστε τον όσο το δυνατόν καλύτερα για να αποκτήσετε μια ποιότητα ζωής που θα ζήλευαν πολλοί.

Η αυτοφροντίδα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών επιπλοκών στις γυναίκες

Αυτοφροντίδα: Οι γυναίκες που είναι ευγενικές με τον εαυτό τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις σε σύγκριση με τις γυναίκες που δυσκολεύονται να φροντίσουν εαυτές, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. 

Τι τρώμε και πίνουμε όταν είμαστε κρυωμένοι;

Αυτοφροντίδα κρυολόγημα: Όταν είστε άρρωστοι, το σώμα σας χρειάζεται θρεπτικές τροφές περισσότερο από ποτέ. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι η άμυνα του σώματός σας ενάντια σε εισβολείς.