Αυτοφροντίδα

Αποτυχία-αίσθημα: Αισθάνεσαι αποτυχημένη μετά από ένα διαζύγιο

Αποτυχία-αίσθημα: Αισθάνεσαι αποτυχημένη μετά από ένα διαζύγιο

Αποτυχία-αίσθημα: Αισθάνεσαι  αποτυχημένη μετά από ένα διαζύγιο. Άλλαξε το. Η εστίαση ήταν στο πώς να σταματήσετε να αφήνετε τον πρώην σύζυγό σας να σας ελέγξει.

Οποιοσδήποτε μπορεί να λέει  ό, τι θέλει, αρκεί να μπορείς να αναγνωρίσεις ότι προέρχεται από μία καταστρεπτική πλευρά. Τότε μπορείς να το γυρίσεις και να πεις: “Μπορώ να ορίσω τον εαυτό μου – δεν του επιτρέπω να με ορίσει πια!”. Πολύ συχνά οι γυναίκες αισθάνονται αποτυχημένες που ο γάμος τελείωσε και μέρος του λόγου που αισθάνονται έτσι είναι επειδή ο πρώην σας κατηγορείσαι. Μερικές φορές παρουσιάζουν ακόμη και στη σύζυγό  μια λίστα με όλα τα ελλείμματα της. Τον αφήσαμε να παραμείνει στη θέση που βρισκόταν καθ ‘όλη τη διάρκεια του γάμου – ο κριτής του τι είναι σωστό ή λάθος. Έτσι, όταν σας περιγράφει όλους τους τρόπους που πιστεύει ότι έχετε αποτύχει, σας κάνει να μαντέψετε τον εαυτό σας – ίσως έχει δίκιο!

Αισθάνεσαι εξαιτίας του αποτυχημένη; Ανάτρεψέ το! Αντί να λες, “Πρέπει να είμαι αποτυχημένη γιατί δεν μπορούσα να κρατήσω τον γάμο μου “, πείτε: “Είμαι καταπληκτική γιατί συνέχισα έναν γάμο με ένα τόσο βαθύ ελάττωμα! Αν δεν τον είχα φροντίσω τόσο καλά αυτός ο γάμος θα είχε καταρρεύσει πριν από χρόνια!” Ή Αντί να λες: “Νιώθω τόσο άσχημα που με βλέπει ως μια ελεγχόμενη σκύλα”, πείτε: “Δεν θέλω να είμαι με κάποιον που δεν εκτιμά ποιος είμαι μετά από τόσα χρόνια και αντίθετα με βλέπει ως μια ελεγχόμενη σκύλα!” Και αντί να στέκεστε παθητικά σε αυτά για τα οποία σας κατηγορεί, ρωτήστε ευθέως τον εαυτό σας: ¨Είναι αλήθεια;” Ακριβώς επειδή το λέει αυτός, δεν το κάνει αληθινό. Ξέρεις ποια είσαι. Ξέρεις την αξία σου. Δεν μπορεί να σε καθορίσει. Αντ ‘αυτού,  πείτε, “Είναι ένας πληγωμένος άνθρωπος και αυτό τον κάνει να συμπεριφέρεται με ασέβεια, κρύο και εγωιστικό τρόπο και δεν το θέλω αυτό στη ζωή μου.” Δεν είσαι αποτυχημένη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να διαχειριστείτε τη συναισθηματική εξάντληση

Όταν η κατάθλιψη μπορεί να προληφθεί σε μεγάλο βαθμό

Συμβουλευτική γραμμή 11525 για γονείς σε απόγνωση

Οι επιπτώσεις του διαζυγίου στα παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανακουφίστε τα συμπτώματα του άγχους σε 5'

Ψυχική Υγεία Άγχος: Χαλαρώστε. Το αξίζετε, είναι καλό για εσάς και το περιβάλλον σας, ενώ παίρνει λιγότερο χρόνο από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε ένα σαββατοκύριακο στο σπα ή βουνίσια πεζοπορία στο καταφύγιο για να περιορίσετε το άγχος στη ζωη σας. Κάθε μία από τις συμβουλές που ακολουθούν για την ανακούφιση του στρες μπορεί να σας μεταφέρει από την αίσθηση "πανικού" σε κατάσταση ommm σε λιγότερο από 15 λεπτά!

Tips αυτοφροντίδας για εργαζόμενες μαμάδες

Αυτοφροντίδα εργαζόμενες μαμάδες: Νιώθετε συχνά πως τρέχετε, αλλά δε φτάνετε, κι όσο κι αν προσπαθείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, αυτό απλώς δεν είναι εφικτό; Αυτή είναι η πραγματικότητα για πολλές εργαζόμενες μαμάδες, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορεί να σας βοηθήσουν να ξεκλέψετε λίγο χρόνο από το καθημερινό ή εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα για να αφιερώσετε σε εσάς. Η αυτο-φροντίδα για τις μητέρες είναι πολύ σημαντική, εξίσου όσο και ο χρόνος μιας καλής ξεκούρασης. Αυτό, κάποιες φορές, σημαίνει ότι θα πρέπει στην πραγματικότητα να μάθετε να λέτε όχι σε κάποια πράγματα, αντί να ανησυχείτε για το πως θα βρείτε χρόνο να προσθέσετε νέες δραστηριότητες ή πρακτικές αυτοφροντίδας στη ζωή σας.

Τα σημαντικά οφέλη των διαλογιστικών περιπάτων

Περίπατος: Πόσο μπορεί να βελτιώσει την ψυχική και σωματική υγεία μας ένας απλός περίπατος; Όταν συνδυάζεται με το είδος της συγκέντρωσης και της συνειδητότητας που μας προσφέρει ο διαλογισμός, η απάντηση είναι περισσότερο από όσο φαντάζεστε.

Ασκήστε φαντασία και σώμα παίζοντας με τα παιδιά στο σπίτι

Άθλητισμός lockdown παιδιά: Μετατρέψτε το καθιστικό ή το σαλόνι του σπιτιού σας σε φανταστικό τόπο παραμυθιού. Μπορείτε να δοκιμάστε ασκήσεις εξισορρόπησης, υποδυόμενοι τους ακροβάτες ή ζογκλέρ. Γιατί όχι, βάλτε ακόμη και το κατοικίδιο ζώο σας στη δράση, αν φυσικά απολαμβάνει να πηδά από στεφάνι σε στεφάνι ή να συνοδεύει τους μικρούς σας "μάγους" την ώρα των παραστάσεων. Εάν μάλιστα το πάρετε στα σοβαρά, μπορείτε να το κάνετε μια εβδομαδιαία δραστηριότητα ποιοτικής συνεύρεσης με την οικογένειά σας. Αφήστε τη φαντασία σας να πάρει τα ηνία της δράσης και εξασκηθείτε στα κόλπα σας κάθε φορά που έχετε λίγο χρόνο, προσκαλώντας και τα υπόλοιπα μέλη του οικογενειακού "τσίρκου" να ακονίζουν τα ταλέντα τους τακτικά.

Εναλλακτικοί τρόπου για να αντιμετωπίσετε την κακή ψυχολογία λόγω καραντίνας

Η ανάπτυξη και εγκαθίδρυση ορισμένων πρωινών συνηθειών θα δημιουργήσει σταδιακά αυξημένη ενέργεια που θα διαρκεί περισσότερο. Και είναι σημαντικό να τονιστεί ότι μιλάμε για συνήθεια• αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται αρκετή εξάσκηση και επιμονή για να εγκαθιδρυθεί και χρειάζεται να συνίσταται σε ορισμένες καθημερινές κινήσεις και ακολουθίες δραστηριοτήτων.

Τι είναι ο chakra διαλογισμός

Διαλογισμός: Μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο ποιος διαλογίστηκε πρώτος, ωστόσο ο διαλογισμός ως πρακτική χρησιμοποιείται εδώ και τουλάχιστον 3.000 χρόνια. Με δυσκολία ωστόσο θα φανταζόταν εκείνος που τον ανακάλυψε ότι όχι μόνο θα επιβίωνε, αλλά θα γνώριζε νέες δόξες, εν μέσω πανδημίας.

Πέντε πυλώνες αυτοεκτίμησης στην εφηβεία

Αυτοεκτίμηση Εφηβεία: Η υγιής αυτοεκτίμηση παίζει ρόλο σε όλα όσα κάνετε. Οι έφηβοι με υψηλή αυτοεκτίμηση έχουν καλύτερες σχέσεις με συνομηλίκους και ενήλικες, αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι για τα επιτεύγματά τους και βρίσκουν ευκολότερο να αντιμετωπίσουν απογοητεύσεις και αποτυχίες στη ζωή.