Αυτοφροντίδα

Αποτυχία-αίσθημα: Αισθάνεσαι αποτυχημένη μετά από ένα διαζύγιο

Αποτυχία-αίσθημα: Αισθάνεσαι αποτυχημένη μετά από ένα διαζύγιο

Αποτυχία-αίσθημα: Αισθάνεσαι  αποτυχημένη μετά από ένα διαζύγιο. Άλλαξε το. Η εστίαση ήταν στο πώς να σταματήσετε να αφήνετε τον πρώην σύζυγό σας να σας ελέγξει.

Οποιοσδήποτε μπορεί να λέει  ό, τι θέλει, αρκεί να μπορείς να αναγνωρίσεις ότι προέρχεται από μία καταστρεπτική πλευρά. Τότε μπορείς να το γυρίσεις και να πεις: “Μπορώ να ορίσω τον εαυτό μου – δεν του επιτρέπω να με ορίσει πια!”. Πολύ συχνά οι γυναίκες αισθάνονται αποτυχημένες που ο γάμος τελείωσε και μέρος του λόγου που αισθάνονται έτσι είναι επειδή ο πρώην σας κατηγορείσαι. Μερικές φορές παρουσιάζουν ακόμη και στη σύζυγό  μια λίστα με όλα τα ελλείμματα της. Τον αφήσαμε να παραμείνει στη θέση που βρισκόταν καθ ‘όλη τη διάρκεια του γάμου – ο κριτής του τι είναι σωστό ή λάθος. Έτσι, όταν σας περιγράφει όλους τους τρόπους που πιστεύει ότι έχετε αποτύχει, σας κάνει να μαντέψετε τον εαυτό σας – ίσως έχει δίκιο!

Αισθάνεσαι εξαιτίας του αποτυχημένη; Ανάτρεψέ το! Αντί να λες, “Πρέπει να είμαι αποτυχημένη γιατί δεν μπορούσα να κρατήσω τον γάμο μου “, πείτε: “Είμαι καταπληκτική γιατί συνέχισα έναν γάμο με ένα τόσο βαθύ ελάττωμα! Αν δεν τον είχα φροντίσω τόσο καλά αυτός ο γάμος θα είχε καταρρεύσει πριν από χρόνια!” Ή Αντί να λες: “Νιώθω τόσο άσχημα που με βλέπει ως μια ελεγχόμενη σκύλα”, πείτε: “Δεν θέλω να είμαι με κάποιον που δεν εκτιμά ποιος είμαι μετά από τόσα χρόνια και αντίθετα με βλέπει ως μια ελεγχόμενη σκύλα!” Και αντί να στέκεστε παθητικά σε αυτά για τα οποία σας κατηγορεί, ρωτήστε ευθέως τον εαυτό σας: ¨Είναι αλήθεια;” Ακριβώς επειδή το λέει αυτός, δεν το κάνει αληθινό. Ξέρεις ποια είσαι. Ξέρεις την αξία σου. Δεν μπορεί να σε καθορίσει. Αντ ‘αυτού,  πείτε, “Είναι ένας πληγωμένος άνθρωπος και αυτό τον κάνει να συμπεριφέρεται με ασέβεια, κρύο και εγωιστικό τρόπο και δεν το θέλω αυτό στη ζωή μου.” Δεν είσαι αποτυχημένη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να διαχειριστείτε τη συναισθηματική εξάντληση

Όταν η κατάθλιψη μπορεί να προληφθεί σε μεγάλο βαθμό

Συμβουλευτική γραμμή 11525 για γονείς σε απόγνωση

Οι επιπτώσεις του διαζυγίου στα παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πόζες δύναμης ενισχύουν την αυτοπεποίθησή σας;

Πόζες δύναμης: Το πώς στέκεστε ή κάθεστε μπορεί να σας δώσει ανατροφοδότηση για το πώς αισθάνεστε και τα συναισθήματά σας συχνά αποκαλύπτονται από τον τρόπο που κρατάτε τον εαυτό σας.