Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία : Πως στιγματίζετε από τα MME

Ψυχική υγεία : Πως στιγματίζετε από τα MME

Ψυχική υγεία : Οι περισσότεροι από τους χαρακτήρες εμφάνισαν "θετικά" συμπτώματα σχιζοφρένειας, με τις ψευδαισθήσεις να εμφανίζονται συχνότερα, ακολουθούμενες από ακουστικές και οπτικές ψευδαισθήσεις.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εκείνων με ψυχική ασθένεια συχνά στρέφονται είτε προς στιγματισμό είτε για αστικοποίηση. Κατά συνέπεια, όλες οι μορφές μέσων – συμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασης, του κινηματογράφου, των περιοδικών, των εφημερίδων και των κοινωνικών μέσων – έχουν επικριθεί για τη διάδοση αρνητικών στερεοτύπων και ανακριβών περιγραφών αυτών με ψυχικές ασθένειες.

Η ψυχική ασθένεια στιγματίζεται από τα μέσα ενημέρωσης
 • Ο στιγματισμός της ψυχικής ασθένειας στα μέσα ενημέρωσης είναι άφθονος. Για παράδειγμα, ορισμένες παθήσεις ψυχικής υγείας όπως η σχιζοφρένεια θεωρούνται τόσο ενοχλητικές που τα άτομα με αυτές τις καταστάσεις πρέπει να απομονωθούν από την κοινωνία.
 • Ο στιγματισμός της ψυχικής ασθένειας είναι τόσο συνυφασμένος με τα μέσα ενημέρωσης που οι ερευνητές έχουν χρησιμοποιήσει άρθρα εφημερίδων ως μέτρο πληροφόρησης για το στίγμα στην κοινωνία.
 • Οι απεικονίσεις των μέσων να παραβλέπουν το γεγονός ότι πολλά άτομα με ψυχική ασθένεια δεν χρειάζεται να αποκαλύψουν την κατάστασή τους σε όλους γύρω τους.
 • Η ψυχική ασθένεια συχνά δεν αναγνωρίζεται (είτε εκ προθέσεως είτε όχι). Οι απεικονίσεις στα μέσα ενημέρωσης τείνουν να παρουσιάζουν καταστάσεις όπου όλοι στη ζωή ενός χαρακτήρα γνωρίζουν για την ψυχική τους ασθένεια.
 • Το πιο ανησυχητικό από όλα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συχνά απεικονίζουν την ψυχική ασθένεια ως μη θεραπεύσιμη ή μη ανακτήσιμη.

Συμπεράσματα από τις μελέτες
 • Οι περισσότεροι από τους χαρακτήρες εμφάνισαν “θετικά” συμπτώματα σχιζοφρένειας, με τις ψευδαισθήσεις να εμφανίζονται συχνότερα, ακολουθούμενες από ακουστικές και οπτικές ψευδαισθήσεις.
 • Η πλειονότητα των χαρακτήρων εμφάνισε βίαιη συμπεριφορά απέναντι στον εαυτό τους ή στους άλλους.
 • Σχεδόν το ένα τρίτο των βίαιων χαρακτήρων εμπλέκονται σε ανθρωποκτονικές συμπεριφορές.
 • Περίπου το ένα τέταρτο των χαρακτήρων αυτοκτόνησε.
 • Η αιτία της σχιζοφρένειας παρατηρήθηκε σπάνια. Ωστόσο, περίπου στο ένα τέταρτο των ταινιών υπονοούσε ότι ένα τραυματικό συμβάν ζωής για τον χαρακτήρα ήταν ένας σημαντικός αιτιολογικός παράγοντας.
 • Από τις ταινίες που αναφέρθηκαν ή έδειξαν θεραπεία ψυχικής ασθένειας, οι πιο συχνά απεικονίζονται ήταν ψυχοτρόπα φάρμακα .

Ακολουθεί βίντεο για την ψυχική υγεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για νέες μαμάδες

Σεξουαλική ζωή : Κρατήστε την ζωντανή μέσα στον γάμο

Ατμοσφαιρική ρύπανση : Μειώνει το προσδόκιμο ζωής ατόμων με καρδιακά προβλήματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ειδικοί για το φύλο μηχανισμοί για τη μείζονα καταθλιπτική διαταραχή που εντοπίζονται σε απόκριση σε απορρυθμισμένες ορμόνες του στρες

Η Lerner δήλωσε ότι το εργαστήριό της συνεχίζει τώρα αυτές τις αρχικές ερευνητικές προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού μελετών για την περαιτέρω διαλεύκανση των μηχανισμών με τους οποίους οι ορμόνες του στρες ρυθμίζουν ειδικά την ντοπαμίνη στους άνδρες έναντι των γυναικών και πώς οι φυσιολογικοί κιρκάδιοι ρυθμοί στην απελευθέρωση των ορμονών του στρες μπορούν να επηρεάσουν τα κίνητρα.

5 Οφέλη του φιλιού για την υγεία μας

Φιλί: Το φιλί μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη συναισθηματική και σωματική υγεία και ευεξία σας, και να βοηθήσει το άτομο που επιδίδεται σε αυτό, να αισθάνεται καλά με τον εαυτό του.