Αυτοφροντίδα

Αθλητισμός Ψυχική Υγεία: Βελτιώστε τη διάθεσή σας με λίγα λεπτά άσκησης την ημέρα [vid]

Αθλητισμός Ψυχική Υγεία: Βελτιώστε τη διάθεσή σας με λίγα λεπτά άσκησης την ημέρα [vid]

Αθλητισμός Ψυχική Υγεία: Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η άσκηση μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία σας, σωματική και ψυχική. Για να γίνει ωστόσο αυτό και προκειμένου να διατηρήσετε τα οφέλη από την άσκηση μακροπρόθεσμα ,συνίσταται να είστε πιστοί/ες στην προπόνησή σας.

Η άσκηση 30 λεπτών ή και περισσότερο την ημέρα για τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τα συμπτώματα της κατάθλιψης ή του άγχους. Τα νέα ωστόσο είναι ότι ακόμη και μικρότερες δόσεις σωματικής άσκησης – όπως για παράδειγμα μόλις 10 έως 15 λεπτά κάθε φορά – μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη διάθεσή σας και τη συνολική σας ψυχική και σωματική υγεία.

Μάλιστα, τα καλά νέα δε σταματούν εδώ, καθώς είναι γνωστό ότι ακόμη και λιγότερος χρόνος άσκησης όταν πρόκειται για έντονες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα το τρέξιμο και η ποδηλασία, μπορεί να είναι αρκετός για να βιώσετε μια αισθητή αλλαγή στη διάθεσή σας.

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι τα οφέλη της άσκησης για την ψυχική υγεία, αλλά και την υγεία μας σωματικά, μπορεί να διαρκέσουν μόνο εφόσον διατηρήσουμε την “καλή” συνήθεια να ασκούμαστε μακροπρόθεσμα. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να εστιάσετε εξαρχής στην εύρεση εκείνων των δραστηριοτήτων που απολαμβάνετε να κάνετε.

Ένα επίσης καλό tip για να παραμείνετε πιστοί/ες στη ρουτίνα άσκησής σας είναι να ξεκινήσετε αργά και θέτοντας ξεκάθαρους και μετρήσιμους στόχους. Αυτό σας βοηθά διπλά, καθώς σωματικά θα είστε σε θέση να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της προπόνησης, εφόσον ξεκινάτε με μικρά βήματα και την ίδια στιγμή ψυχικά θα λαμβάνετε την επιβεβαίωση και επιβράβευση ότι μπορείτε να τα καταφέρετε κάθε φορά που θα πετυχένετε έναν στόχο που έχετε θέσει.

Εντωμεταξύ, όσο παραμένετε πιστοί/ες στους στόχους σας και αισθάνεστε την επιτυχία στο πρόγραμμα της προπόνησης, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχετε να αυξήσετε σταδιακά τις απαιτήσεις σας από το σώμα σας και την αντοχή σας.

Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι η άσκηση όταν γίνεται αντιληπτή και εφαρμόζεται μέσα από μια περισσότερο ρεαλιστική και αισιόδοξη προοπτική, σας βοηθά να ενδυναμώσετε την αυτοπεποίθησή σας. Τούτο διότι, η επίτευξη των στόχων ή των προκλήσεων, ακόμη και των μικρών, μπορεί να ενισχύσει την πίστη σας σε εσάς.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διατροφή : Τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Στυπτικό : O σύμμαχος στο λιπαρό δέρμα

Προστάτης : Πως επηρεάζει την σεξουαλική ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν η αυτοφροντίδα, γίνεται μέσο για την διαχείριση του άγχους

Αυτοφροντίδα Άγχος: Η σημασία ενός καλού ύπνου στην ψυχική υγεία είναι καθοριστική. Και ολοένα και περισσότερες μελέτες δεικνύουν ότι μία καλή ρουτίνα πριν τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα και περισσότερο.

Φροντίστε τον εαυτό σας...μαγειρεύοντάς σας υγιεινά

Αυτοφροντίδα μαγειρική: Εάν θέλουμε να υιοθετήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, τότε η μαγειρική αποτελεί βασικό πυλώνα στις προσπάθειές μας. Πέρα από την εξοικονόμηση χρημάτων, είναι ένα μέσο έκφρασης αλλά και αυτοφροντίδας.

Τι μας προσφέρει η αυτοάμυνα μακροπρόθεσμα;

Αυτοάμυνα: Πολλές φορές παραλύουμε μπροστά σε έναν άγνωστο κίνδυνο, ενώ πρέπει να αντιδράσουμε. Τα μαθήματα αυτοάμυνας βοηθούν στη σωστή αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων, ενισχύοντας παράλληλα την αυτοπεποίθησή μας.

Τεχνικές αυτοβοήθειας για την διαχείριση του άγχους

Αυτοφροντίδα άγχος: Η αναπνοή είναι το κλειδί στη διαχείριση του άγχους. Για να ανακτήσετε τον έλεγχο, όταν τα πράγματα πιέζουν, ξαπλώστε κάπου ήσυχα και τοποθετήστε το ένα χέρι στην καρδιά σας και το ένα χέρι πάνω από το στομάχι σας. Πάρτε μια βαθιά εισπνοή από τη μύτη μετρώντας ως το 7 και εκπνεύστε για 7. Συνεχίστε να κάνετε αυτήν την άσκηση μέχρι να αισθανθείτε ήρεμοι ξανά.

3 βήματα αυτοφροντίδας μετά από έναν τσακωμό

Ζευγάρια καβγάς αυτοφροντίδα: Είναι πολύ συχνό φαινόμενο τα ζευγάρια να τσακώνονται. Η κατάσταση μετά από έναν καβγά θυμίζει εμπόλεμη ζώνη. Πώς να το αντιμετωπίσουμε αναίμακτα;

Πώς η αυτοφροντίδα μπορεί να σε βοηθήσει να διαχειριστείς το άγχος σου

Αυτοφροντίδα άγχος: Το διάλειμμα σε μια μπανιέρα με ζεστές φυσαλίδες ή κάτω από τα ζεστά χέρια ενός έμπειρου μασέρ μπορεί να σας βοηθήσει χαλαρώσετε και να ξεφύγετε για λίγο από την αγχωτική πραγματικότητα. Η χαλάρωση είναι σημαντική ώστε να επιστρέψετε στις υποχρεώσεις σας νιώθοντας αναζωογονημένοι και πιο δυνατοί.

Η γιόγκα ως φυσικό ανακουφιστικό του άγχους και του στρες

Αθλητισμός οφέλη: Η γιόγκα είναι, μεταξύ άλλων, ένας πολύ καλός τρόπος για να απελευθερώσετε συναισθηματική ενέργεια. Η συναισθηματική ένταση αποθηκεύεται συχνά στους γοφούς και τους ώμους και οι πόζες που απελευθερώνουν αυτές τις περιοχές είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Μελέτες δείχνουν ότι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι με τους οποίους η γιόγκα στοχεύει το άγχος είναι ανεβάζοντας τη διάθεσή σας, αυξάνοντας την συνείδητότητα και την αυτοσυμπόνια.