Αυτοφροντίδα

Αθλητισμός Ψυχική Υγεία: Βελτιώστε τη διάθεσή σας με λίγα λεπτά άσκησης την ημέρα [vid]

Αθλητισμός Ψυχική Υγεία: Βελτιώστε τη διάθεσή σας με λίγα λεπτά άσκησης την ημέρα [vid]

Αθλητισμός Ψυχική Υγεία: Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η άσκηση μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία σας, σωματική και ψυχική. Για να γίνει ωστόσο αυτό και προκειμένου να διατηρήσετε τα οφέλη από την άσκηση μακροπρόθεσμα ,συνίσταται να είστε πιστοί/ες στην προπόνησή σας.

Η άσκηση 30 λεπτών ή και περισσότερο την ημέρα για τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τα συμπτώματα της κατάθλιψης ή του άγχους. Τα νέα ωστόσο είναι ότι ακόμη και μικρότερες δόσεις σωματικής άσκησης – όπως για παράδειγμα μόλις 10 έως 15 λεπτά κάθε φορά – μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη διάθεσή σας και τη συνολική σας ψυχική και σωματική υγεία.

Μάλιστα, τα καλά νέα δε σταματούν εδώ, καθώς είναι γνωστό ότι ακόμη και λιγότερος χρόνος άσκησης όταν πρόκειται για έντονες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα το τρέξιμο και η ποδηλασία, μπορεί να είναι αρκετός για να βιώσετε μια αισθητή αλλαγή στη διάθεσή σας.

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι τα οφέλη της άσκησης για την ψυχική υγεία, αλλά και την υγεία μας σωματικά, μπορεί να διαρκέσουν μόνο εφόσον διατηρήσουμε την “καλή” συνήθεια να ασκούμαστε μακροπρόθεσμα. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να εστιάσετε εξαρχής στην εύρεση εκείνων των δραστηριοτήτων που απολαμβάνετε να κάνετε.

Ένα επίσης καλό tip για να παραμείνετε πιστοί/ες στη ρουτίνα άσκησής σας είναι να ξεκινήσετε αργά και θέτοντας ξεκάθαρους και μετρήσιμους στόχους. Αυτό σας βοηθά διπλά, καθώς σωματικά θα είστε σε θέση να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της προπόνησης, εφόσον ξεκινάτε με μικρά βήματα και την ίδια στιγμή ψυχικά θα λαμβάνετε την επιβεβαίωση και επιβράβευση ότι μπορείτε να τα καταφέρετε κάθε φορά που θα πετυχένετε έναν στόχο που έχετε θέσει.

Εντωμεταξύ, όσο παραμένετε πιστοί/ες στους στόχους σας και αισθάνεστε την επιτυχία στο πρόγραμμα της προπόνησης, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχετε να αυξήσετε σταδιακά τις απαιτήσεις σας από το σώμα σας και την αντοχή σας.

Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι η άσκηση όταν γίνεται αντιληπτή και εφαρμόζεται μέσα από μια περισσότερο ρεαλιστική και αισιόδοξη προοπτική, σας βοηθά να ενδυναμώσετε την αυτοπεποίθησή σας. Τούτο διότι, η επίτευξη των στόχων ή των προκλήσεων, ακόμη και των μικρών, μπορεί να ενισχύσει την πίστη σας σε εσάς.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διατροφή : Τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Στυπτικό : O σύμμαχος στο λιπαρό δέρμα

Προστάτης : Πως επηρεάζει την σεξουαλική ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορείτε να προστατέψετε την ιδιωτικότητά σας;

Απόρρητο: Εφαρμόζοντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πιο ασφαλή και ιδιωτικό χώρο για χαλάρωση, διασφαλίζοντας ότι μπορείτε να χαλαρώσετε χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο τα προσωπικά σας στοιχεία ή την ψηφιακή σας ασφάλεια.

Κάνει καλό το χειμερινό μπάνιο;

Κολύμβηση: Η έκθεση στο κρύο νερό πιστεύεται ότι έχει πιθανά οφέλη για το ανοσοποιητικό σύστημα, την κυκλοφορία και τη διάθεση.

Τρόποι για να διατηρήσετε την κουζίνα σας καθαρή χωρίς μικρόβια

Κουζίνα καθαριότητα: Η κουζίνα σε κάθε νοικοκυριό είναι συνήθως το μέρος του σπιτιού που χρειάζεται πιο εντεταμένη καθαριότητα. Η σημασία της υγιεινής διατροφής επίσης δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί, ειδικά σε μια εποχή που οι γαστρονομικές μας προσπάθειες τείνουν να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Πώς να κοιμηθείτε καλά και να απαλλαγείτε από την παράνοια;

Νυχτερινός ύπνος: Η παράνοια, που χαρακτηρίζεται από αδικαιολόγητα συναισθήματα συνεχούς απειλής, μπορεί να επηρεάσει την ψυχική, κοινωνική και σωματική ευεξία. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν άγχος, δυσπιστία, αίσθηση θυματοποίησης και απομόνωση.