Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία : Αυτοί είναι οι παράγοντες που στρεσάρουν τους φοιτητές

Ψυχική υγεία : Αυτοί είναι οι παράγοντες που στρεσάρουν τους φοιτητές

Ψυχική υγεία : Όταν η ψυχική υγεία εξακολουθεί να είναι πολύ στιγματισμένη με τη μεγαλύτερη έκθεση που βιώνουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι φοιτητές μπορεί να αισθάνονται περισσότερη πίεση για να είναι τέλειοι με λιγότερη ικανότητα έκφρασης των αληθινών συναισθημάτων τους

Οι ειδικοί λένε ότι το άγχος, οι προσδοκίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν περισσότερο άγχος στους σημερινούς φοιτητές. Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε , 33 τοις εκατό των μαθητών  έφερε στο φώς ότι αισθάνονταν κατάθλιψη τους προηγούμενους 12 μήνες που ήταν δύσκολο να λειτουργήσουν.

Πιο συγκεκριμένα σχεδόν το 55 τοις εκατό ανέφεραν ότι αισθάνονται συντριπτικό άγχος, ενώ το 87 τοις εκατό ανέφεραν ότι αισθάνονται συγκλονισμένοι από τις ευθύνες τους.

Η πίεση για επιτυχία
  • Η πίεση για επιτυχία κατά τη διάρκεια του σχολείου είναι συχνά συντριπτική. Γνωρίζω, ότι οι μαθητές περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους ανησυχώντας για το πώς να προσθέσουν πράγματα στο βιογραφικό τους, αντί να ανησυχούν για το πώς να βελτιώσουν τον εαυτό τους ως άτομα.

Τρόπος ζωής

  • Ο αυξανόμενος αριθμός επιλογών για τους νέους και η έλλειψη σαφούς «τρόπου ζωής» θα μπορούσαν να προκαλέσουν υπαρξιακή κατάθλιψη ή άγχος.

Η πίεση αυξάνεται πριν από το κολέγιο
  • Για φοιτητές με προβλήματα ψυχικής υγείας, το κολέγιο  δεν είναι η πρώτη φορά που τα κάνει να βιώσουν υπερβολικό άγχος

Στα επόμενα εξάμηνα [του κολλεγίου], όταν έχετε εγκατασταθεί και έχετε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σας, συνειδητοποιείτε ότι δεν έχετε αυτό το δίχτυ ασφαλείας.

Τα κοινωνικά μέσα μπορούν να αυξήσουν το άγχος
  • Η αυξανόμενη παρουσία των κοινωνικών μέσων και του Διαδικτύου συνέβαλε μόνο στην πίεση που νοίωθανε οι φοιτητές.
  • Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιούργησαν έναν πιο γρήγορο κόσμο γενικά, έτσι με αυτόν τον τρόπο, νομίζω ότι υπάρχουν περισσότεροι στρες από πριν για ασθενείς που μπορεί να υποφέρουν με κατάθλιψη ή άγχος», είπε.
  • Ενώ το Διαδίκτυο μπορεί να μην προκαλεί ψυχική ασθένεια, ο Henriques πιστεύει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η τεχνολογία γενικά ενδέχεται να επιδεινώσουν τα ήδη υπάρχοντα συμπτώματα ορισμένων μαθητών ή να τους αναγκάσουν να ανέβουν στην επιφάνεια.

Ακολουθεί βίντεο για την ψυχική υγεία των φοιτητών

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μακιγιάζ για την ψωρίαση

Τα οφέλη της κατανάλωσης φράουλας στην υγεία

Νομοσχέδιο για Εργασιακά – ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η σχέση μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών επηρεάζει τη θεραπεία

Νοσηλευτές ασθενείς: Οι νοσηλευτές ψυχικής υγείας υπερασπίζονται εδώ και καιρό τη σχέση νοσηλευτή-ασθενούς ως εργαλείο που επιτρέπει την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια στο πλαίσιο της θεραπευτικής επικοινωνίας.

Η άσκηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας σχετίζεται με καλύτερη ψυχική υγεία

Αθλητισμός: Αυτό που μας λένε τα ευρήματα της μελέτης είναι ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας κρίσης δημόσιας υγείας, οι άνθρωποι θα πρέπει να ενθαρρύνονται να είναι σωματικά δραστήριοι για να διατηρήσουν τη σωματική και ψυχική τους υγείας.

Ποιο είναι το ιδανικό ταίρι για έναν Υδροχόο;

Σχέσεις Υδροχόος: Προχωρώντας στο 2022, δείτε πώς μπορούν να ταιριάξουν οι Υδροχόοι στις σχέσεις τους με σύμμαχο τον ζωδιακό κύκλο, είτε πιστεύετε στα ζώδια είτε παραμένετε επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτά.

Το άγχος για την Covid σχετίζεται με αυξήσεις στα ποσοστά κατάθλιψης στις γιορτές

Κορωνοϊός: Παρά την είσοδο των εμβολίων που προστατεύουν τη μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου από το να αρρωστήσει σοβαρά από τον ιό και το γεγονός ότι δεν επιβλήθηκαν lockdown κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης ήταν «στα ίδια με πέρυσι», δήλωσε η Δρ Daisy Fancourt, επικεφαλής. συγγραφέας από το UCL Institute of Epidemiology and Health Care.

Μορφές εκδήλωσης των στερεοτύπων

Ωστόσο, οι άνθρωποι παραμερίζουν εξίσου εύκολα τα στερεότυπά τους, κατά την αξιολόγηση των άλλων, όταν έχουν σαφείς, εξατομικευμένες πληροφορίες για αυτούς.