Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία : Αυτοί είναι οι παράγοντες που στρεσάρουν τους φοιτητές

Ψυχική υγεία : Αυτοί είναι οι παράγοντες που στρεσάρουν τους φοιτητές

Ψυχική υγεία : Όταν η ψυχική υγεία εξακολουθεί να είναι πολύ στιγματισμένη με τη μεγαλύτερη έκθεση που βιώνουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι φοιτητές μπορεί να αισθάνονται περισσότερη πίεση για να είναι τέλειοι με λιγότερη ικανότητα έκφρασης των αληθινών συναισθημάτων τους

Οι ειδικοί λένε ότι το άγχος, οι προσδοκίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν περισσότερο άγχος στους σημερινούς φοιτητές. Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε , 33 τοις εκατό των μαθητών  έφερε στο φώς ότι αισθάνονταν κατάθλιψη τους προηγούμενους 12 μήνες που ήταν δύσκολο να λειτουργήσουν.

Πιο συγκεκριμένα σχεδόν το 55 τοις εκατό ανέφεραν ότι αισθάνονται συντριπτικό άγχος, ενώ το 87 τοις εκατό ανέφεραν ότι αισθάνονται συγκλονισμένοι από τις ευθύνες τους.

Η πίεση για επιτυχία
  • Η πίεση για επιτυχία κατά τη διάρκεια του σχολείου είναι συχνά συντριπτική. Γνωρίζω, ότι οι μαθητές περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους ανησυχώντας για το πώς να προσθέσουν πράγματα στο βιογραφικό τους, αντί να ανησυχούν για το πώς να βελτιώσουν τον εαυτό τους ως άτομα.

Τρόπος ζωής

  • Ο αυξανόμενος αριθμός επιλογών για τους νέους και η έλλειψη σαφούς «τρόπου ζωής» θα μπορούσαν να προκαλέσουν υπαρξιακή κατάθλιψη ή άγχος.

Η πίεση αυξάνεται πριν από το κολέγιο
  • Για φοιτητές με προβλήματα ψυχικής υγείας, το κολέγιο  δεν είναι η πρώτη φορά που τα κάνει να βιώσουν υπερβολικό άγχος

Στα επόμενα εξάμηνα [του κολλεγίου], όταν έχετε εγκατασταθεί και έχετε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σας, συνειδητοποιείτε ότι δεν έχετε αυτό το δίχτυ ασφαλείας.

Τα κοινωνικά μέσα μπορούν να αυξήσουν το άγχος
  • Η αυξανόμενη παρουσία των κοινωνικών μέσων και του Διαδικτύου συνέβαλε μόνο στην πίεση που νοίωθανε οι φοιτητές.
  • Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιούργησαν έναν πιο γρήγορο κόσμο γενικά, έτσι με αυτόν τον τρόπο, νομίζω ότι υπάρχουν περισσότεροι στρες από πριν για ασθενείς που μπορεί να υποφέρουν με κατάθλιψη ή άγχος», είπε.
  • Ενώ το Διαδίκτυο μπορεί να μην προκαλεί ψυχική ασθένεια, ο Henriques πιστεύει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η τεχνολογία γενικά ενδέχεται να επιδεινώσουν τα ήδη υπάρχοντα συμπτώματα ορισμένων μαθητών ή να τους αναγκάσουν να ανέβουν στην επιφάνεια.

Ακολουθεί βίντεο για την ψυχική υγεία των φοιτητών

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μακιγιάζ για την ψωρίαση

Τα οφέλη της κατανάλωσης φράουλας στην υγεία

Νομοσχέδιο για Εργασιακά – ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι σημαντικό να εξισορροπήσετε την αρρενωπότητα και την ευαισθησία;

Ευαισθησία ανδρισμός: Η εξισορρόπηση της αρρενωπότητας και της ευαισθησίας είναι κρίσιμης σημασίας για την ενίσχυση των καλά στρογγυλεμένων ατόμων και των πιο υγιών κοινωνιών.

Η αινιγματική σχέση μεταξύ της κατάθλιψης και της καρδιαγγειακής νόσου εξηγείται σε τελευταία  έρευνα

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα με κατάθλιψη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακά προβλήματα, όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό.

Έχει σημασία αν σας ακούν τα παιδιά σας;

Οικογένεια: Τα παιδιά που δεν φαίνεται να ακούν τους γονείς τους μπορεί να επωφεληθούν από τη συμβολή τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Illinois

BabyX: Ψηφιακό βρέφος πρωταγωνιστεί στην 1η παγκόσμια έρευνα ψυχολογίας

BabyX: Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, ερευνητές αναπτυξιακής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όκλαντ θα χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό παιδί για να ερευνήσουν τις αλληλεπιδράσεις των ενηλίκων με τα μωρά. 

Τρόφιμα που σας βοηθούν να αποδώσετε τα μέγιστα

Ενισχύστε τη συγκέντρωσή σας: Ενσωματώνοντας ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σύνθετους υδατάνθρακες και παραμένοντας ενυδατωμένοι, μπορείτε να δώσετε στον εγκέφαλό σας την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αποδώσει τα μέγιστα.

Ποια είναι το προειδοποιητικά σημάδια της σχιζοφρένειας;

Σχιζοφρένεια αναγνώριση: Η σχιζοφρένεια είναι μια πολύπλοκη ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από διαταραχές στις διαδικασίες σκέψης, τις αντιλήψεις, τη συναισθηματική ανταπόκριση και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Πώς σχετίζεται η μνήμη άγχους με την καρδιακή ανεπάρκεια;

Καρδιά στρες: Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η καρδιακή ανεπάρκεια αφήνει μια «μνήμη άγχους» με τη μορφή αλλαγών στην τροποποίηση του DNA των αιμοποιητικών βλαστοκυττάρων, τα οποία εμπλέκονται στην παραγωγή αίματος και ανοσοκυττάρων που ονομάζονται μακροφάγα.

Close Icon