Αυτοφροντίδα

Θάλασσα Ψυχική Υγεία: Όταν τα πράγματα ζορίζουν, κάντε μια βόλτα στη θάλασσα [vid]

Θάλασσα Ψυχική Υγεία: Όταν τα πράγματα ζορίζουν, κάντε μια βόλτα στη θάλασσα [vid]

Θάλασσα Ψυχική Υγεία: Η θάλασσα από τα αρχαία χρόνια είναι το ιδανικό μέρος για επίσκεψη, όταν τα πράγματα στη ζωή ζορίζουν και μας ταλαιπωρούν.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διενεργήθηκε και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Health & Place τα άτομα που ζουν κοντά στο νερό και ειδικότερα το θαλασσινό έχουν λιγότερες πιθανότητες να βιώσουν προκλήσεις ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένου του άγχους και της κατάθλιψης. Συγκεκριμένα, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ένα μεγάλο δείγμα 26.000 Βρετανών πολιτών έδειξε ότι το 22% αυτών που ζουν λιγότερο από ένα μίλι μακριά από τη θάλασσα είναι λιγότερο πιθανό να αναφέρουν ζητήματα ψυχικής υγείας όπως το άγχος και η κατάθλιψη, σε σύγκριση με εκείνους που ζουν μακριά από το θαλασσινό τοπίο.

Η θαλασσοθεραπεία, η χρήση δηλαδή του θαλασσινού νερού ως τόπου θεραπείας αναφέρεται ότι συνίσταται τουλάχιστον από τον 19ο αιώνα. Οι βουτιές στο θαλασσινό νερό και τον ωκεανό έχουν συνταγογραφηθεί ως μέθοδοι θερεαπείας διαφορετικών δερματικών παθήσεων και τρόποι αναζωογόνησης του σώματος και της ψυχής. Το θαλασσινό νερό είναι εμπλουτισμένο με ανόργανα άλατα όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το κάλιο, τα οποία βοηθούν στη φυσική θεραπεία των προβλημάτων του δέρματος, από την ακμή έως και το έκζεμα. Την ίδια στιγμή, ο θαλασσινός αέρας, πλούσια πηγή αρνητικών ιόντων, μπορεί επίσης να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανακούφιση ενός πλήθους προκλήσεων υγείας, ψυχικών και σωματικών.

Στο παρελθόν, η θέα στον ωκεανό και η εγγύτητα με τη θάλασσα και το θαλασσινό νερό θεωρούνταν ως μια αποτελεσματική θεραπεία για διάφορες παθήσεις, από τη φυματίωση έως τη μελαγχολία. Πιο πρόσφατα, η άγρια ​​κολύμβηση – είτε πρόκειται για κολύμβηση στον ωκεανό είτε στο ποτάμι ή σε λίμνη – λέγεται ότι μπορεί να ενισχύσει την ψυχική υγεία. Ειδικότερα, τα στοιχεία δεικνύουν ότι το ανοιχτό νερό σε συνδυασμό με την άσκηση μπορεί να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τη διάθεσή μας.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μάσκα νυκτός : Για να αυξήσετε το προσδόκιμο του προσώπου σας

Διαβητικοί : Συμβουλές για ασφαλή διακοπές

Ποια άσκηση θα βελτιώσει την καρδιαγγειακή σας υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κηπουρική: Ένα φυσικό ενισχυτικό της διάθεσης

Η κηπουρική είναι κάτι περισσότερο από ένα χόμπι - είναι μια πολύπλευρη θεραπευτική δραστηριότητα που μπορεί να φωτίσει τη διάθεσή σας, να μειώσει το άγχος και να ενισχύσει τη συνολική αίσθηση ευεξίας.