Αυτοφροντίδα

Θάλασσα Ψυχική Υγεία: Όταν τα πράγματα ζορίζουν, κάντε μια βόλτα στη θάλασσα [vid]

Θάλασσα Ψυχική Υγεία: Όταν τα πράγματα ζορίζουν, κάντε μια βόλτα στη θάλασσα [vid]

Θάλασσα Ψυχική Υγεία: Η θάλασσα από τα αρχαία χρόνια είναι το ιδανικό μέρος για επίσκεψη, όταν τα πράγματα στη ζωή ζορίζουν και μας ταλαιπωρούν.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διενεργήθηκε και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Health & Place τα άτομα που ζουν κοντά στο νερό και ειδικότερα το θαλασσινό έχουν λιγότερες πιθανότητες να βιώσουν προκλήσεις ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένου του άγχους και της κατάθλιψης. Συγκεκριμένα, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ένα μεγάλο δείγμα 26.000 Βρετανών πολιτών έδειξε ότι το 22% αυτών που ζουν λιγότερο από ένα μίλι μακριά από τη θάλασσα είναι λιγότερο πιθανό να αναφέρουν ζητήματα ψυχικής υγείας όπως το άγχος και η κατάθλιψη, σε σύγκριση με εκείνους που ζουν μακριά από το θαλασσινό τοπίο.

Η θαλασσοθεραπεία, η χρήση δηλαδή του θαλασσινού νερού ως τόπου θεραπείας αναφέρεται ότι συνίσταται τουλάχιστον από τον 19ο αιώνα. Οι βουτιές στο θαλασσινό νερό και τον ωκεανό έχουν συνταγογραφηθεί ως μέθοδοι θερεαπείας διαφορετικών δερματικών παθήσεων και τρόποι αναζωογόνησης του σώματος και της ψυχής. Το θαλασσινό νερό είναι εμπλουτισμένο με ανόργανα άλατα όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το κάλιο, τα οποία βοηθούν στη φυσική θεραπεία των προβλημάτων του δέρματος, από την ακμή έως και το έκζεμα. Την ίδια στιγμή, ο θαλασσινός αέρας, πλούσια πηγή αρνητικών ιόντων, μπορεί επίσης να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανακούφιση ενός πλήθους προκλήσεων υγείας, ψυχικών και σωματικών.

Στο παρελθόν, η θέα στον ωκεανό και η εγγύτητα με τη θάλασσα και το θαλασσινό νερό θεωρούνταν ως μια αποτελεσματική θεραπεία για διάφορες παθήσεις, από τη φυματίωση έως τη μελαγχολία. Πιο πρόσφατα, η άγρια ​​κολύμβηση – είτε πρόκειται για κολύμβηση στον ωκεανό είτε στο ποτάμι ή σε λίμνη – λέγεται ότι μπορεί να ενισχύσει την ψυχική υγεία. Ειδικότερα, τα στοιχεία δεικνύουν ότι το ανοιχτό νερό σε συνδυασμό με την άσκηση μπορεί να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τη διάθεσή μας.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μάσκα νυκτός : Για να αυξήσετε το προσδόκιμο του προσώπου σας

Διαβητικοί : Συμβουλές για ασφαλή διακοπές

Ποια άσκηση θα βελτιώσει την καρδιαγγειακή σας υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η αυτοφροντίδα βοηθά στην σκέψη και στον έλεγχο του άγχους;

Φροντίδα: Πρόσφατη έρευνα αναφέρει ότι η καθημερινή επαφή με τη φροντίδα του εαυτού μας μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε το άγχος και την κατάθλιψη, ενώ παράλληλα μας βοηθά να βελτιώσουμε την υγεία μας

Είστε εξ αποστάσεως εργαζόμενος; 5 έξυπνοι τρόποι για να παραμένετε συνδεδεμένοι και παραγωγικοί

«Με τη συνεχή καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, οι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να προσφέρουν εξαιρετική δουλειά, να υπερασπίζονται καινοτόμες ιδέες και να είναι ο καλύτερος εαυτός τους», εξήγησε ο Tipton. Επαινέστε δημόσια, δώστε σχόλια ιδιωτικά

6 Συμβουλές για όμορφη επιδερμίδα

Επιδερμίδα: Εάν θέλετε να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας, υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών συμπεριφοράς και φυσικών συστατικών.

7 εκπληκτικά οφέλη για την ψυχική υγεία από τα παιχνίδια με χαρτιά

Επιτραπέζια: Τα παιχνίδια με κάρτες μπορεί να προσφέρουν πολλά εκπαιδευτικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη, που κυμαίνονται από βελτιωμένες μαθηματικές δεξιότητες έως αυξημένη αίσθηση αυτοεκτίμησης.