Ψυχική Υγεία

Κατάθλιψη Συμπτώματα Αντιμετώπιση: Πρακτικές αυτοβοήθειας για να διαχειριστείτε τα συμπτώματα της κατάθλιψης [vid]

Κατάθλιψη Συμπτώματα Αντιμετώπιση: Πρακτικές αυτοβοήθειας για να διαχειριστείτε τα συμπτώματα της κατάθλιψης [vid]

Κατάθλιψη Συμπτώματα Αντιμετώπιση: Η κατάθλιψη είναι μια διαταραχή της ψυχικής υγείας που ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό του γενικού πληθυσμού. Η παρούσα υγειονομική κρίση ενδέχεται να δυσχεράνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε μερικές ιδέες αυτοβοήθειας προκειμένου να ανακουφίσετε τα συμπτώματα. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό πως αναγνωρίζετε πως η κατάθλιψη είναι θεραπεύσιμη, όταν παρέχετε στον εαυτό σας το κατάλληλο υποστηρικτικό περιβάλλον. Επικοινωνήστε με έναν ειδικό ψυχικής υγείας για να συζητήσετε για ό,τι σας ανησυχεί.

Εάν εσείς ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο βιώνει κατάθλιψη, είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε ότι υπάρχει μια πληθώρα τεχνικών και τρόπων που μπορείτε να υιοθετήσετε προκειμένου να αντιμετωπίσετε και να διαχειριστείτε τα συμπτώματα της. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε ορισμένες στρατηγικές που μπορείτε να δοκιμάσετε. “Όταν αναγνωρίζετε την κατάθλιψη ως κάτι πραγματικό και θεραπεύσιμο, μπορείτε να αρχίσετε να βελτιώνετε πολλές πτυχές της ζωής σας”, λέει η Δρ Caroline Bader, ψυχίατρος στο νοσοκομείο McLean που σχετίζεται με το Χάρβαρντ.

  • Κάντε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας

Η προσθήκη τακτικής δομής στην καθημερινή σας ζωή μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή, ακόμη και στη θεραπεία πολλών κοινών συμπτωμάτων της κατάθλιψης. “Δεν χρειάζεται να κάνετε σαρωτικές αλλαγές”, λέει η Δρ Bader. “Οι μικρές προσαρμογές μπορεί συχνά να έχουν σημαντικό αντίκτυπο”. Για παράδειγμα, κάντε την καθημερινή άσκηση προτεραιότητα (περπατήστε κάθε μέρα 10 λεπτά με τα πόδια), προσφέρετε εθελοντική εργασία σε μια τοπική κοινότητα. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μπορείτε να συμμετάσχετε σε διαδικτυακές συναντήσεις ομάδων. Η συμμετοχή σας σε ένα πρόγραμμα κοινοτικό, παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας ή σε μια περιβαλλοντική ομάδα θα σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε μια “μεγαλύτερη αίσθηση του σκοπού”, λέει η Δρ Bader.

  • Δοκιμάστε τη συνειδητότητα ή τον διαλογισμό

Αυτές οι πρακτικές σας διδάσκουν να διαχειριστείτε το άγχος που μπορεί να επιδεινώσει τα ήδη υπάρχοντα συμπτώματα της κατάθλιψης ή ακόμα και να τα προκαλέσει. Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πληθώρα πηγών και εφαρμογών που θα σας εντάξουν σε ένα περιβάλλον με τεχνικές αυτοβοήθειας, ώστε να μάθετε τα βασικά.

 

  • Εξερευνήστε τη διαδικτυακή ψυχοθεραπεία

Η πανδημία οδήγησε σε αύξηση της τηλεθεραπείας. “Η ψυχοθεραπεία μπορεί να είναι μια θετική εμπειρία για πολλούς και βοηθά στην αντιμετώπιση ψυχικών καταστάσεων που προκαλούν συμπτώματα”, εξηγεί η Δρ Bader. “Επιπλέον, αυτή η προσέγγιση μπορεί να είναι μια επιλογή για τους άνδρες που είναι συχνά πιο “απρόθυμοι” να κάνουν θεραπεία δια ζώσης”. Ζητήστε από το γιατρό σας να σάς συστήσει έναν εμπειρογνώμονα ψυχικής υγείας και σκεφτείτε το ενδεχόμενο των διαδικτυακών συνεδριών.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η θάλασσα έχει τον τρόπο να μας ηρεμεί

Διατροφή : 2 τρόφιμα για άκρως ισορροποιμένη διατροφή

Αυτοφροντίδα γιόγκα : Οι στάσεις που βοηθούν στην ημικρανία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρυθμίζοντας τα συναισθήματά μας

Αν σκέφτεστε με απόλυτους όρους, τότε είναι φυσικό να είστε ανήσυχοι και να αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια... Μπορεί να είναι δύσκολο να αποδεχτείτε τις αντιφάσεις και την αμφισημία. Κάνοντάς το όμως θα αισθανθείτε φυσιολογικοί, όπως όλος ο κόσμος, όπως κάθε ανθρώπινο ον πάνω στη Γη, και δεν θα σας κατατρέχουν τα δυσάρεστα συναισθήματα.

Πώς επηρεάζει η προσωπικότητά μας τα συναισθήματα των άλλων

Το χάρισμα συνδέεται με την ικανότητα να μεταδίδουμε συναισθήματα για να διεγείρουμε και να εμπνεύσουμε τους άλλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι χαρισματικοί ηγέτες είναι σε θέση να πυροδοτούν συναισθήματα στους οπαδούς, τόσο θετικά συναισθήματα, όσο και αρνητικά συναισθήματα, όπως ο θυμός ή η οργή.

Η PMDD προστέθηκε πρόσφατα στο Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών, παρέχοντας σημαντική διαγνωστική στήριξη.

Ως προς τη θεραπεία, οι ειδικοί αναφέρουν συνήθως δύο τύπους φαρμάκων, εκτός φυσικά από την ψυχοθεραπεία, που μπορούν να βοηθήσουν: εκείνα που επηρεάζουν την ωορρηξία και εκείνα που επηρεάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα (CMS).

Ψύχωση ή σύμπτωμα οι ακουστικές ψευδαισθήσεις σε παιδιά

Ως αποτέλεσμα, το παιδί γίνεται αυτό-εξαρτώμενο, παλεύει δηλαδή να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις. Ζει με το φόβο της απόρριψης και της εγκατάλειψης βιώνοντας ταυτοχρόνως το άγχος του αποχωρισμού. Φαίνεται οξύμωρο όμως ένα παιδί θέλει και ελπίζει στη σύνδεση με τη μητέρα του ακόμη και αν αισθάνεται παραμελημένο. Θα εξακολουθεί να μην θέλει να τη χάσει διότι η ταυτότητά του και η ευημερία του εξαρτώνται πλήρως από εκείνη.

Ποια είναι τα συναισθηματικά οφέλη της άσκησης;

Αθλητισμός: Η άσκηση βελτιώνει επίσης την ποιότητα του ύπνου. Ο επαρκής ύπνος συνδέεται με αυξημένα επίπεδα ποιότητας ζωής και γενικής υγείας. Επειδή η άσκηση μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καλύτερο ύπνο. Μάλιστα, όσο περισσότερο ασκείστε, τόσο καλύτερα θα αποδίδετε στις προπονήσεις σας και όσο καλύτερα αποδίδετε, τόσο θα αυξάνετε η ποιότητα του ύπνου σας. 

Πώς να μετατρέψουμετα αρνητικα συναισθήματα της μέσης ηλικίας σε θετικά

Μπορεί να νομίζουμε ότι η θεραπεία είναι μόνο για περιόδους δυστυχίας, τραύματος ή κρίσης, αλλά αυτό δεν ισχύει. Η θεραπεία είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο και για περιόδους μετάβασης. Η μέση ηλικία μπορεί να είναι μια πολύ καλή στιγμή για να μιλήσετε με έναν θεραπευτή.