Ψυχική Υγεία

Κατάθλιψη Συμπτώματα Αντιμετώπιση: Πρακτικές αυτοβοήθειας για να διαχειριστείτε τα συμπτώματα της κατάθλιψης [vid]

Κατάθλιψη Συμπτώματα Αντιμετώπιση: Πρακτικές αυτοβοήθειας για να διαχειριστείτε τα συμπτώματα της κατάθλιψης [vid]

Κατάθλιψη Συμπτώματα Αντιμετώπιση: Η κατάθλιψη είναι μια διαταραχή της ψυχικής υγείας που ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό του γενικού πληθυσμού. Η παρούσα υγειονομική κρίση ενδέχεται να δυσχεράνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε μερικές ιδέες αυτοβοήθειας προκειμένου να ανακουφίσετε τα συμπτώματα. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό πως αναγνωρίζετε πως η κατάθλιψη είναι θεραπεύσιμη, όταν παρέχετε στον εαυτό σας το κατάλληλο υποστηρικτικό περιβάλλον. Επικοινωνήστε με έναν ειδικό ψυχικής υγείας για να συζητήσετε για ό,τι σας ανησυχεί.

Εάν εσείς ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο βιώνει κατάθλιψη, είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε ότι υπάρχει μια πληθώρα τεχνικών και τρόπων που μπορείτε να υιοθετήσετε προκειμένου να αντιμετωπίσετε και να διαχειριστείτε τα συμπτώματα της. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε ορισμένες στρατηγικές που μπορείτε να δοκιμάσετε. “Όταν αναγνωρίζετε την κατάθλιψη ως κάτι πραγματικό και θεραπεύσιμο, μπορείτε να αρχίσετε να βελτιώνετε πολλές πτυχές της ζωής σας”, λέει η Δρ Caroline Bader, ψυχίατρος στο νοσοκομείο McLean που σχετίζεται με το Χάρβαρντ.

  • Κάντε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας

Η προσθήκη τακτικής δομής στην καθημερινή σας ζωή μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή, ακόμη και στη θεραπεία πολλών κοινών συμπτωμάτων της κατάθλιψης. “Δεν χρειάζεται να κάνετε σαρωτικές αλλαγές”, λέει η Δρ Bader. “Οι μικρές προσαρμογές μπορεί συχνά να έχουν σημαντικό αντίκτυπο”. Για παράδειγμα, κάντε την καθημερινή άσκηση προτεραιότητα (περπατήστε κάθε μέρα 10 λεπτά με τα πόδια), προσφέρετε εθελοντική εργασία σε μια τοπική κοινότητα. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μπορείτε να συμμετάσχετε σε διαδικτυακές συναντήσεις ομάδων. Η συμμετοχή σας σε ένα πρόγραμμα κοινοτικό, παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας ή σε μια περιβαλλοντική ομάδα θα σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε μια “μεγαλύτερη αίσθηση του σκοπού”, λέει η Δρ Bader.

  • Δοκιμάστε τη συνειδητότητα ή τον διαλογισμό

Αυτές οι πρακτικές σας διδάσκουν να διαχειριστείτε το άγχος που μπορεί να επιδεινώσει τα ήδη υπάρχοντα συμπτώματα της κατάθλιψης ή ακόμα και να τα προκαλέσει. Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πληθώρα πηγών και εφαρμογών που θα σας εντάξουν σε ένα περιβάλλον με τεχνικές αυτοβοήθειας, ώστε να μάθετε τα βασικά.

 

  • Εξερευνήστε τη διαδικτυακή ψυχοθεραπεία

Η πανδημία οδήγησε σε αύξηση της τηλεθεραπείας. “Η ψυχοθεραπεία μπορεί να είναι μια θετική εμπειρία για πολλούς και βοηθά στην αντιμετώπιση ψυχικών καταστάσεων που προκαλούν συμπτώματα”, εξηγεί η Δρ Bader. “Επιπλέον, αυτή η προσέγγιση μπορεί να είναι μια επιλογή για τους άνδρες που είναι συχνά πιο “απρόθυμοι” να κάνουν θεραπεία δια ζώσης”. Ζητήστε από το γιατρό σας να σάς συστήσει έναν εμπειρογνώμονα ψυχικής υγείας και σκεφτείτε το ενδεχόμενο των διαδικτυακών συνεδριών.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η θάλασσα έχει τον τρόπο να μας ηρεμεί

Διατροφή : 2 τρόφιμα για άκρως ισορροποιμένη διατροφή

Αυτοφροντίδα γιόγκα : Οι στάσεις που βοηθούν στην ημικρανία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κρύσταλλα : Εξαγνίστε την εσωτερική σας ενέργεια

Κρύσταλλα : Οι κρύσταλλοι και οι πέτρες κερδίζουν δημοτικότητα ως κομμάτια έμφασης που παρέχουν μια γήινη πινελιά στην διακόσμηση του σπιτιού. Υπάρχει επίσης αυξημένο ενδιαφέρον για τη χρήση κρυστάλλων για πιο εσωτερικούς σκοπούς.

Παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη άνοιας

Άνοια: Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τροποποιώντας τους παράγοντες κινδύνου - που μπορούμε να αλλάξουμε - ο κίνδυνος άνοιας θα μπορούσε να μειωθεί περίπου στο ένα τρίτο. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό που κάνει καλό στην καρδιά σας κάνει επίσης καλό στον εγκέφαλό μας.

Jade Stone : Τα ενεργειακά οφέλη της στην ψυχική υγεία

Jade Stone :  Ορισμένοι πιστεύουν ότι κρύσταλλοι και πέτρες μεταφέρουν ισχυρές ενέργειες που βοηθούν στη σωματική και συναισθηματική θεραπεία. Χρησιμοποιούνται για αυτούς τους σκοπούς για αιώνες. Διαφορετικοί κρύσταλλοι και πέτρες πιστεύεται ότι αξιοποιούν τις δικές τους ενέργειες και παρέχουν μοναδικά οφέλη.

Υπάρχει κάτι θεραπευτικό στη θάλασσα

Κολύμπι: Υπάρχει κάτι θεραπευτικό στη θάλασσα, λένε οι άνθρωποι που κολυμπούν συχνά, κι η επιστήμη έχει δώσει τις δικές της εκτιμήσεις γι' αυτό το γεγονός.

Νευρικά ύπο διεγερμένη δραστηριότητα : Αίτια που την προκαλούν

Νευρικά ΥΠΟ διεγερμένη δραστηριότητα : Το τετάνιο μπορεί να είναι αποτέλεσμα ανισορροπίας ηλεκτρολυτών . Τις περισσότερες φορές, είναι ένα δραματικά χαμηλό επίπεδο ασβεστίου , επίσης γνωστό ως υποκαλιαιμία

Τι είναι και πώς επηρεάζει τη ζωή μας η τοξική θετικότητα

Την επομένη φορά που κάποιος μοιραστεί μαζί μου μια δική του δύσκολη στιγμή, αντί να πω: «Mην το σκέφτεσαι, μείνε θετικός-ή», μπορώ να πω: «Πες μου πώς νιώθεις. Σε ακούω» ή αντί για «Όλα θα πάνε καλά στο τέλος», μπορώ να πω: «Είναι πολύ δύσκολο. Σε καταλαβαίνω».

Γιατί διαπράττουν το έγκλημα οι δράστες

Όταν λοιπόν ο δράστης ακούσει φράσεις όπως «έχω βρει άλλον/η σύντροφο», «θα σε χωρίσω» και άλλα, χάνει τον έλεγχο και πραγματοποιεί το έγκλημα με το ελάχιστο έναυσμα που μπορεί να του δοθεί.

Σχιζοφρένεια : Συμπτώματα να τα αναγνωρίσετε

Σχιζοφρένεια : Ένα άτομο με σχιζοφρένεια μπορεί να βιώσει παραληρητική σκέψη, συμπεριλαμβανομένων παρανοϊκών σκέψεων. Μπορεί να μην είναι δυνατό για το άτομο να κάνει διάκριση μεταξύ αυτής και της τακτικής σκέψης.