Ψυχική Υγεία

Κατάθλιψη Συμπτώματα Αντιμετώπιση: Πρακτικές αυτοβοήθειας για να διαχειριστείτε τα συμπτώματα της κατάθλιψης [vid]

Κατάθλιψη Συμπτώματα Αντιμετώπιση: Πρακτικές αυτοβοήθειας για να διαχειριστείτε τα συμπτώματα της κατάθλιψης [vid]

Κατάθλιψη Συμπτώματα Αντιμετώπιση: Η κατάθλιψη είναι μια διαταραχή της ψυχικής υγείας που ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό του γενικού πληθυσμού. Η παρούσα υγειονομική κρίση ενδέχεται να δυσχεράνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε μερικές ιδέες αυτοβοήθειας προκειμένου να ανακουφίσετε τα συμπτώματα. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό πως αναγνωρίζετε πως η κατάθλιψη είναι θεραπεύσιμη, όταν παρέχετε στον εαυτό σας το κατάλληλο υποστηρικτικό περιβάλλον. Επικοινωνήστε με έναν ειδικό ψυχικής υγείας για να συζητήσετε για ό,τι σας ανησυχεί.

Εάν εσείς ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο βιώνει κατάθλιψη, είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε ότι υπάρχει μια πληθώρα τεχνικών και τρόπων που μπορείτε να υιοθετήσετε προκειμένου να αντιμετωπίσετε και να διαχειριστείτε τα συμπτώματα της. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε ορισμένες στρατηγικές που μπορείτε να δοκιμάσετε. “Όταν αναγνωρίζετε την κατάθλιψη ως κάτι πραγματικό και θεραπεύσιμο, μπορείτε να αρχίσετε να βελτιώνετε πολλές πτυχές της ζωής σας”, λέει η Δρ Caroline Bader, ψυχίατρος στο νοσοκομείο McLean που σχετίζεται με το Χάρβαρντ.

  • Κάντε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας

Η προσθήκη τακτικής δομής στην καθημερινή σας ζωή μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή, ακόμη και στη θεραπεία πολλών κοινών συμπτωμάτων της κατάθλιψης. “Δεν χρειάζεται να κάνετε σαρωτικές αλλαγές”, λέει η Δρ Bader. “Οι μικρές προσαρμογές μπορεί συχνά να έχουν σημαντικό αντίκτυπο”. Για παράδειγμα, κάντε την καθημερινή άσκηση προτεραιότητα (περπατήστε κάθε μέρα 10 λεπτά με τα πόδια), προσφέρετε εθελοντική εργασία σε μια τοπική κοινότητα. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μπορείτε να συμμετάσχετε σε διαδικτυακές συναντήσεις ομάδων. Η συμμετοχή σας σε ένα πρόγραμμα κοινοτικό, παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας ή σε μια περιβαλλοντική ομάδα θα σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε μια “μεγαλύτερη αίσθηση του σκοπού”, λέει η Δρ Bader.

  • Δοκιμάστε τη συνειδητότητα ή τον διαλογισμό

Αυτές οι πρακτικές σας διδάσκουν να διαχειριστείτε το άγχος που μπορεί να επιδεινώσει τα ήδη υπάρχοντα συμπτώματα της κατάθλιψης ή ακόμα και να τα προκαλέσει. Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πληθώρα πηγών και εφαρμογών που θα σας εντάξουν σε ένα περιβάλλον με τεχνικές αυτοβοήθειας, ώστε να μάθετε τα βασικά.

 

  • Εξερευνήστε τη διαδικτυακή ψυχοθεραπεία

Η πανδημία οδήγησε σε αύξηση της τηλεθεραπείας. “Η ψυχοθεραπεία μπορεί να είναι μια θετική εμπειρία για πολλούς και βοηθά στην αντιμετώπιση ψυχικών καταστάσεων που προκαλούν συμπτώματα”, εξηγεί η Δρ Bader. “Επιπλέον, αυτή η προσέγγιση μπορεί να είναι μια επιλογή για τους άνδρες που είναι συχνά πιο “απρόθυμοι” να κάνουν θεραπεία δια ζώσης”. Ζητήστε από το γιατρό σας να σάς συστήσει έναν εμπειρογνώμονα ψυχικής υγείας και σκεφτείτε το ενδεχόμενο των διαδικτυακών συνεδριών.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η θάλασσα έχει τον τρόπο να μας ηρεμεί

Διατροφή : 2 τρόφιμα για άκρως ισορροποιμένη διατροφή

Αυτοφροντίδα γιόγκα : Οι στάσεις που βοηθούν στην ημικρανία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η πανδημία της COVID και το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων έπληξαν σκληρά την ψυχική υγεία των παιδιών

Κανείς δεν νοιάζεται περισσότερο για τα παιδιά από τους γονείς τους. Το κίνημα των γονέων έχει ήδη ξεκινήσει με τον αγώνα για τα παιδιά μας ως προς το πρόγραμμα σπουδών και τους περιορισμούς από την πανδημία. Πρέπει να εξελιχθεί σε αίτημα για την προστασία τους από τα πυροβόλα όπλα

Αλλεργίες - Ο κρυφός τους αντίκτυπος στην ψυχική υγεία

Αλλεργίες: Αν και είναι κοινές, οι αλλεργίες μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα ενός ατόμου να ολοκληρώσει τις καθημερινές του εργασίες και τα συμπτώματα μπορεί να οδηγήσουν στην αποφυγή κοινωνικών αλληλεπιδράσεων. Αυτό το άρθρο εξετάζει την επίδραση των αλλεργιών στην ψυχική υγεία. Τι λέει η έρευνα;

Ο νόμος και η ιατρική δεοντολογία δεν παρουσιάζουν μια ξεκάθαρη λύση για την τήρηση του επαγγελματικού απορρήτου από ψυχιάτρους

Είναι ο ασθενής πρόθυμος να επικοινωνήσει με την αστυνομία και να παραδεχτεί το έγκλημα ή να εξουσιοδοτήσει τον ψυχίατρο να το κάνει;

Η αερόβια άσκηση ενισχύει την ψυχική υγεία ατόμων παχυσαρκία-Μελέτη

Αθλητισμός: Οι ερευνητές μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Journal of Affective Disorders εξέτασαν τη σχέση μεταξύ του τύπου, της συχνότητας και της διάρκειας της σωματικής δραστηριότητας σε άτομα με παχυσαρκία και ποικίλου αριθμού χρόνιων ασθενειών.