Ψυχική Υγεία

Κουτσομπολιό έρευνα: Γιατί οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να κουτσομπολεύουν;

Κουτσομπολιό έρευνα: Γιατί οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να κουτσομπολεύουν;

Κουτσομπολιό έρευνα: Γραφεία, σχολεία, πανεπιστήμια, οικογενειακές συγκεντρώσει, δεν υπάρχει μέρος χωρίς κουτσομπολιό.

Το λεξικό της Οξφόρδης ορίζει το κουτσομπολιό ως «μια ανεπίσημη συζήτηση που περιλαμβάνει ιστορίες για την ιδιωτική ζωή άλλων ανθρώπων, που μπορεί να είναι αγενείς ή όχι αληθινές». Το λέμε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Γραφεία, σχολεία, πανεπιστήμια, οικογενειακές συγκεντρώσει, δεν υπάρχει μέρος χωρίς κουτσομπολιό. Μπορεί να μας αρέσει αυτή η ανταλλαγή πληροφοριών ή μπορεί να τη μισούμε, αλλά είμαστε όλοι ένοχοι που εντρυφούμε σε αυτήν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Όχι, μην μπείτε στον κόπο να αρνηθείτε το ενδιαφέρον ή τη συμμετοχή σας σε αυτό γιατί όλοι ήμασταν εκεί και το κάναμε αυτό.

Αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί καταλήγουμε να κουτσομπολεύουμε τους άλλους, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αν οι άλλοι μας κουτσομπολεύουν, δεν θα είναι τόσο ευχάριστο; Λοιπόν, η επιστήμη έχει την απάντηση και ίσως το να το γνωρίζεις μπορεί να σε βοηθήσει να συγχωρέσεις εκείνους που απλά δεν μπορούν να κρατήσουν μυστικά ή τις αυτόκλητες απόψεις τους για τους άλλους για τον εαυτό τους:

Αυτό είναι που κάνει τους ανθρώπους να δένονται : Δεν χρειάζεστε καμία επιστημονική απόδειξη για αυτό γιατί η λάμψη και η αμοιβαία αγάπη στα μάτια δύο ανθρώπων που κουτσομπολεύουν για έναν κοινό εχθρό ή κάποιον που και οι δύο αντιπαθούν είναι αρκετή για να δείξει πώς μπορεί να τους κάνει να το κάνουν. μαζί σαν ένα σπίτι που καίγεται. Ωστόσο, για χάρη της ικανοποίησής σας, ορίστε μερικά στοιχεία για να αποκατασταθεί το γνωστό και το πολύ προφανές: Αρκετοί ανθρωπολόγοι πιστεύουν ότι σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, το κουτσομπολιό έχει χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για να δεσμευτεί με άλλους και να στριμώξει αυτούς που δεν το κάνουν. t υποστηρίζουν τις κοινές ιδέες ή αρχές μιας συγκεκριμένης ομάδας.

Μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα για τον εαυτό τους : Θα μπορούσε να είναι ομιλία ζήλειας ή απλώς ομιλία μίσους, αλλά όταν το θέμα της αντιπάθειάς σας δεν είναι γύρω, σας δίνει προφανώς ένα ελεύθερο πάσο για να πείτε ό,τι θέλετε γι ‘αυτούς. Επιπλέον, τι καλύτερο από το να συγκεντρώσετε υποστήριξη διαδίδοντας την αρνητική σας γνώμη για αυτούς;

Είναι ένας δολοφόνος ανίας: Μια μελέτη του 2004 αποκάλυψε ότι το κουτσομπολιό έχει ψυχαγωγική αξία για πολλούς ανθρώπους και το χρησιμοποιούν ως μέσο ψυχαγωγίας. 

Θα μπορούσε να είναι μια κάλυψη για το άγχος: Μερικές φορές οι δικές σας ανασφάλειες και τα συμπλέγματα κατωτερότητας μπορεί να σας αγχώσουν και να σας οδηγήσουν να βάψετε τους άλλους με αρνητικό πρίσμα για να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας. Επιπλέον, το κουτσομπολιό μπορεί επίσης να σας κάνει να αισθάνεστε ότι είστε αυτός που βρίσκεται στο μέτωπο ελέγχου, καθώς σύμφωνα με μια μελέτη του 2012, το κουτσομπολιό χρησιμεύει ως άτυπη συσκευή αστυνόμευσης για τον έλεγχο των free riders και των κοινωνικών απατεώνων, βλέπετε. 

Όλα λέγονται και γίνονται, το κουτσομπολιό φαίνεται να είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της ύπαρξής μας. Ωστόσο, την επόμενη φορά που θα επιδοθείτε, να θυμάστε ότι το να διαδίδετε μοχθηρές φήμες ή να μιλάτε άσχημα για κάποιον στο όνομα του «υγιούς κουτσομπολιού» μπορεί να σας βάλει και εσάς στο τέρμα. Σκεφτείτε λοιπόν πριν το ξανακάνετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί το κουτσομπολιό να είναι πραγματικά καλό για την ψυχική σας υγεία;

Δημιουργήστε καλές σχέσεις επικοινωνίας με τους συναδέλφους σας

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και ξεχάστε το εργασιακό άγχος

Πώς μπορείτε να αποκτήσετε κοινωνικές σχέσεις μέσα στην εργασία;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έκθεση σε πλαστικοποιητές στην εγκυμοσύνη συνδέεται με χαμηλότερο IQ στα παιδιά

Πλαστικοποιητές IQ: Η νοημοσύνη ενός παιδιού μπορεί να επηρεαστεί τόσο από γενετικούς όσο και από περιβαλλοντικούς παράγοντες, ξεκινώντας από την ίδια την προγεννητική περίοδο.

Η καταπίεση των αρνητικών σκέψεων μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα;

Αρνητικές σκέψεις: Στον κόσμο της ψυχικής υγείας, όπου χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές και προσεγγίσεις, η καταστολή μπορεί να προσφέρει έναν μοναδικό τρόπο διαχείρισης των αρνητικών σκέψεων και βελτίωσης της ευημερίας για ορισμένα άτομα.

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να αυξάνουν τα επίπεδα κατάθλιψης;

Τρόφιμα: Η μείωση της πρόσληψης εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων και τεχνητών γλυκαντικών μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, ιδίως για τα άτομα που αγωνίζονται με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η οικογενειακή υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της χρήσης ουσιών από τους εφήβους στις παραμεθόριες περιοχές

"Οι τρόποι ενίσχυσης της οικογενειακής υποστήριξης θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στις αξιολογήσεις της σχολικής συμβουλευτικής, στα κοινοτικά προγράμματα, στις εξετάσεις υγειονομικής περίθαλψης και σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες".

Πώς η εργασία επηρεάζει την ψυχική υγεία;

Εργασία: Ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον μπορεί να προάγει την καλή ψυχική υγεία, ενώ οι στρεσογόνοι παράγοντες που σχετίζονται με την εργασία μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική ευημερία.