Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία: Δημιουργήστε καλές σχέσεις επικοινωνίας με τους συναδέλφους σας

Ψυχική υγεία: Δημιουργήστε καλές σχέσεις επικοινωνίας με τους συναδέλφους σας

Ψυχική υγεία σχέσεις: Οι καλύτερες εργασιακές σχέσεις οδηγούν σε καλύτερη ομαδική εργασία και θα σας βοηθήσουν να είστε πιο ευτυχισμένοι, πιο αφοσιωμένοι και πιο παραγωγικοί.

Η οικοδόμηση καλών εργασιακών σχέσεων είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία. Οι καλύτερες εργασιακές σχέσεις οδηγούν σε καλύτερη ομαδική εργασία και θα σας βοηθήσουν να είστε πιο ευτυχισμένοι, πιο αφοσιωμένοι και πιο παραγωγικοί. Είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία πετυχαίνουμε. Εδώ θα βρείτε πέντε βασικά σημεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε καλές σχέσεις εργασίας με τους νέους συναδέλφους σας.

5 Tips για καλύτερο επαγγελματικό περιβάλλον

  • Να είστε προνοητικοί και να βοηθάτε όπου μπορείτε χωρίς να σας ζητηθεί. Ως το νέο άτομο στην ομάδα, οι συνάδελφοί σας θα είναι πρόθυμοι να δουν τι μπορείτε να παραδώσετε τόσο σε ευρύτερους στόχους της ομάδας όσο και σε έργα στα οποία εργάζονται οι ίδιοι. Όπου είναι δυνατόν, προσφέρετε τις γνώσεις και την εμπειρία σας σε ομαδικές εργασίες.
  • Αφιερώστε χρόνο σε όλους, όχι μόνο στους ανώτερούς σας. Καθιερώνοντας τον εαυτό σας ως ένα αξιόπιστο, εξυπηρετικό και σεβαστό μέλος της ομάδας μεταξύ των νέων συναδέλφων σας, καθώς και των αφεντικών και των συνομηλίκων σας, θα κάνετε καλό στην οικοδόμηση μακροχρόνιων επαγγελματικών σχέσεων.
  • Παραδώστε τις εργασίες μέσα στα deadlines. Τίποτα δεν είναι χειρότερο από κάποιον που δεν εκπληρώνει μια υπόσχεση ή χάνει συνεχώς προθεσμίες. Δεν υπάρχει πιο γρήγορος τρόπος για να χαλάσετε τη φήμη σας και να βλάψετε πιθανές εργασιακές σχέσεις από το να μην ακολουθήσετε την εργασία ή να μην απαντήσετε σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αιτήματα για πληροφορίες και βοήθεια.
  • Εμφανιστείτε σε συσκέψεις. Οι επαγγελματικές σχέσεις βασίζονται στο σεβασμό και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κερδίσετε το σεβασμό των συναδέλφων σας από το να αποδείξετε ότι είστε ένα αφοσιωμένο και πολύτιμο μέλος της ομάδας. Να είστε προετοιμασμένοι, να δώσετε τη γνώμη σας, να υποστηρίξετε αυτή των άλλων, να είστε προνοητικοί και να συμμετέχετε στις διαδικασίες.

  • Να είστε θετικοί. Ένα βασικό μέρος της οικοδόμησης υγιών σχέσεων είναι να διατηρήσετε μια θετική στάση απέναντι στους νέους συναδέλφους σας. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει κάποιο επίπεδο πολιτικής γραφείου και κουτσομπολιού – αυτό είναι απλά μια πραγματικότητα της εργασίας σε στενούς χώρους. Ωστόσο, ως νέο πρόσωπο στην ομάδα, είναι σημαντικό να αποστασιοποιηθείτε από αυτή τη δραστηριότητα.

Η σκληρή δουλειά, η ειλικρίνεια και η θετική επαγγελματική συμπεριφορά είναι χαρακτηριστικά που θα σας βοηθήσουν πολύ στην καριέρα σας και αυτά που θα σας βοηθήσουν να έχετε αντίκτυπο σε κάθε νέο ρόλο. Σεβόμενοι τους συναδέλφους σας και αποδεικνύοντας την αξία σας προσφέροντας το χρόνο και την εμπειρία σας, μπορείτε να δημιουργήσετε γρήγορα ουσιαστικές επαγγελματικές σχέσεις που θα σας κάνουν να ενσωματωθείτε στη νέα σας εργασία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

5 τρόποι να φροντίσετε τον εαυτό σας όταν εργάζεστε

Πώς να βοηθήσετε τον εαυτό σας, αν έχετε άγχος

7 tips για να φροντίσεις τον εαυτό σου στην εξ αποστάσεως εργασία

10 items γραφείου για να γίνει η τηλεργασία μας πιο παραγωγική

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψυχική Υγεία Maryland: Χρηματοδότηση 111 εκ. δολαρίων για οργανισμούς που εξυπηρετούν παιδιά

Ενώ η πανδημία επιδείνωσε τις προκλήσεις ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζαν οι μαθητές, αγωνίζονταν ακόμη και πριν από αυτό. Το ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των εφήβων αγοριών έχει διπλασιαστεί από το 2010 και μεταξύ των κοριτσιών έχει τριπλασιαστεί, είπε η Hester στη συνέντευξη Τύπου.

5 φράσεις που δεν λένε τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, πέρα από το ότι εντάσσουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες φράσεις στο λεξιλόγιο τους, έχουν και κάποιες απαγορευτικές που δεν χρησιμοποιούν σχεδόν ποτέ γιατί θεωρούνται τοξικές.

Τα άτομα με κατάθλιψη διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο αυτοκτονίας τις πρώτες 3 ημέρες μετά τη νοσηλεία

Ωστόσο, οι ερευνητικές παρατηρήσεις υπογραμμίζουν τη σημασία της συνέχισης της θεραπείας όταν ένας ασθενής με κατάθλιψη μεταφέρεται από ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο σε εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Η νευρική ανορεξία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή στους άνδρες

Η θεραπεία με βάση την οικογένεια συνιστάται για εξωτερικούς ασθενείς. Σε αυτήν την προσέγγιση που προτείνεται από τις κατευθυντήριες γραμμές, οι γονείς θεωρούνται ειδικοί στον έφηβο και πρωτοστατούν στην εκ νέου διατροφή του παιδιού τους.