Ψυχική Υγεία

Εργασιακό περιβάλλον: Πώς μπορείτε να αποκτήσετε κοινωνικές σχέσεις μέσα στην εργασία;

Εργασιακό περιβάλλον: Πώς μπορείτε να αποκτήσετε κοινωνικές σχέσεις μέσα στην εργασία;

Εργασιακό περιβάλλον: Ακολουθούν οκτώ χρήσιμες συμβουλές για τη βελτιστοποίηση της προσέγγισής σας στην κοινωνικοποίηση στην εργασία.

Κατά την κοινωνικοποίηση στη δουλειά, είναι σημαντικό να διατηρείτε ένα πρότυπο σεβασμού και επαγγελματισμού. Αυτή η ισορροπία μπορεί να είναι δύσκολη για μερικούς, αλλά υπάρχουν διάφορες στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε τις κατάλληλες σχέσεις με τους συναδέλφους σας. Ακολουθούν οκτώ χρήσιμες συμβουλές για τη βελτιστοποίηση της προσέγγισής σας στην κοινωνικοποίηση στην εργασία:

Λάβετε μέρος σε κοινωνικές δεσμεύσεις

Ενδέχεται να λάβετε προσκλήσεις για διάφορες κοινωνικές δεσμεύσεις για εργασία, συμπεριλαμβανομένων οργανωτικών εκδηλώσεων, ομαδικών δραστηριοτήτων ή μικρών συγκεντρώσεων συναδέλφων. Είναι σημαντικό να εκμεταλλευτείτε αυτές τις ευκαιρίες για να συνεργαστείτε με τους συναδέλφους σας σε ένα δομημένο περιβάλλον. Αυτοί οι τύποι περιβαλλόντων μπορούν να βοηθήσουν στη διευκόλυνση των συνομιλιών και να σας προσφέρουν την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε προσχεδιασμένες δραστηριότητες μαζί με τους συναδέλφους σας, κάτι που μπορεί να ελαφρύνει το βάρος των ευχάριστων και μικρών συζητήσεων, ώστε να δημιουργήσετε μια βαθύτερη σχέση.

 Αποφύγετε κουτσομπολιά και κλίκες

Κατά τη συναναστροφή στη δουλειά, μπορεί να συναντήσετε διαφορετικές κλίκες συναδέλφων που ενώνονται με βάση κοινά ενδιαφέροντα και αποκλείουν άλλους από την ομάδα τους. Αυτές οι ομάδες μπορεί να εμπλέκονται σε αρνητικές συμπεριφορές όπως κουτσομπολιό ή πειράγματα που μπορεί να εξοστρακίσουν τους άλλους και να προκαλέσουν δράμα στο χώρο εργασίας. Προσπαθήστε να αποφύγετε να συμμετάσχετε σε αυτή τη συμπεριφορά, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε θετικές και σεβαστές σχέσεις με όλους τους συναδέλφους σας.

Να είστε περιεκτικοί

Προσπαθήστε να είστε όσο το δυνατόν περιεκτικοί με την κοινωνικοποίησή σας στην εργασία, αλληλεπιδρώντας με όλους τους συναδέλφους σας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με τους οποίους μοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα και εκείνων που έχουν διαφορετικές προοπτικές. Οι συνάδελφοί σας μπορεί να εκτιμήσουν την αυθεντική καλοσύνη και το χάρισμά σας. Επιπλέον, η συναναστροφή με μια ευρεία ομάδα συναδέλφων μπορεί να σας βοηθήσει να δείξετε ότι είστε προσανατολισμένοι στην ομάδα και ότι έχετε ειλικρινές ενδιαφέρον για τη δημιουργία ενός διαφορετικού συνόλου επαγγελματικών σχέσεων.

Μείνετε μακριά από τα social media

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν προσθέσει ένα ορισμένο επίπεδο πολυπλοκότητας στις σχέσεις στο χώρο εργασίας και πολλοί επαγγελματίες αμφισβητούν εάν είναι κατάλληλο να συνδεθούν με τους συναδέλφους τους στο διαδίκτυο. Ίσως είναι καλύτερο να αποφύγετε την ενασχόληση με τους συναδέλφους σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μπορείτε να οριοθετήσετε καλύτερα την προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Από εδώ, μπορείτε να έχετε περισσότερο έλεγχο στις αλληλεπιδράσεις σας με τους συναδέλφους σας και να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες που προορίζονται για τη στενή οικογένεια και τους φίλους σας.

Αναζητήστε έναν μέντορα

Η δικτύωση είναι ένα εγγενές μέρος της κοινωνικοποίησης στην εργασία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις δραστηριότητες προς όφελός σας αναζητώντας μια φιγούρα μέντορα που μπορεί να προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις και συμβουλές καθώς πλοηγείστε στην καριέρα σας. Ίσως μπορέσετε να βρείτε έναν μέντορα σε έναν ανώτερο συνάδελφο ή διευθυντή που έχει περισσότερη εμπειρία στον τομέα σας και είναι πρόθυμος να σας υποστηρίξει καθώς μεγαλώνετε στο ρόλο σας.

Χρησιμοποιήστε ειλικρίνεια

Όταν συναναστρέφεστε στη δουλειά, βεβαιωθείτε ότι είστε ειλικρινείς και ειλικρινείς με την προσέγγισή σας. Μπορεί να είστε πιο αποτελεσματικοί στη δημιουργία σχέσεων με τον συνάδελφό σας εάν ακούτε σοβαρά, δίνετε προσοχή στους άλλους και συμμετέχετε σε ευγενική συζήτηση. Επιπλέον, η προσφορά αυθεντικότητας και ευγένειας στις αλληλεπιδράσεις σας μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά. Για παράδειγμα, σκεφτείτε να χαιρετάτε τους συναδέλφους σας σε καθημερινή βάση, να τους ευχηθείτε καλή τύχη σε σημαντικά έργα ή να προσφέρετε γνήσια φιλοφρονήσεις για να κάνετε θετική εντύπωση.

Σεβαστείτε τις απόψεις των άλλων

Ενδέχεται να συναντήσετε διαφορές στις απόψεις —ειδικά σχετικά με πολιτικά ή προσωπικά ζητήματα— ενώ ασχολείστε με τους συναδέλφους σας. Προσπαθήστε να σέβεστε τις απόψεις των άλλων ακόμα και όταν δεν συμφωνείτε μαζί τους για να διατηρήσετε τον επαγγελματισμό στις αλληλεπιδράσεις σας. Μπορεί να είναι χρήσιμο να αναγνωρίζετε τα όριά σας στην κοινωνικοποίηση, αλλά εκτός εάν οι προοπτικές των συναδέλφων σας δεν ευθυγραμμίζονται με τις πολιτιστικές αξίες του χώρου εργασίας σας, μπορείτε να επωφεληθείτε από την απλή πρακτική της ανοχής σε τέτοιες καταστάσεις.

Εμπιστευτείτε τη διαδικασία

Η δημιουργία μιας βάσης εμπιστοσύνης και σεβασμού στις σχέσεις σας με τους συναδέλφους σας μπορεί να απαιτεί ένα ορισμένο επίπεδο προσπάθειας. Εάν δεν συνδεθείτε αμέσως με τους συναδέλφους σας, να θυμάστε ότι χρειάζεται χρόνος για να δημιουργήσετε πολύτιμες φιλίες. Προσπαθήστε να αποφύγετε να ασκήσετε υπερβολική πίεση στις εργασιακές σας σχέσεις – αντίθετα, εμπιστευτείτε τη διαδικασία και επικεντρωθείτε στη γνωριμία με τους συναδέλφους σας, ώστε να μπορείτε να βελτιώσετε τα επίπεδα άνεσης μεταξύ σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να επαναπρογραμματίσετε τον εγκέφαλό σας για να αισθάνεστε καλά τις Δευτέρες

Πώς το περπάτημα βοηθάει στην βελτίωση της υγείας;

Φροντίστε τα μάτια σας κάθε μέρα!

Σύνδεση μεταξύ HDL και διαφορετικών τύπων καρκίνου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς τα podcast μπορούν να επηρεάσουν τη στάση σχετικά με την ψυχική υγεία

Οι συμμετέχοντές μας ένιωσαν ότι οι πραγματικές ιστορίες από άτομα με βιωμένη εμπειρία, που μοιράστηκαν μέσω επεισοδίων podcast, είναι εντυπωσιακές: "Αυτό είναι η ψυχική υγεία και είναι στίγμα, αλλά στη ρίζα του, είναι ιστορίες, είναι προσωπικές ιστορίες. Είναι βιωμένη εμπειρία και με αυτό έχουν απήχηση οι άνθρωποι.

Πόσο εύκολο είναι να μην ανησυχούμε και να νιώθουμε ευτυχισμένοι;

Ευτυχία: Είναι η ευτυχία κάτι για το οποίο πρέπει να εργαστείτε σκληρά και να συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου ή είναι κάτι παροδικό και φευγαλέο που πρέπει να απολαμβάνετε αυτή τη στιγμή;