Ψυχική Υγεία

Καθημερινότητα: Συνήθειες που μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία σας

Καθημερινότητα: Συνήθειες που μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία σας

Καθημερινότητα: Όπως οι κακές συνήθειες βλάπτουν τη σωματική σας υγεία, μερικές μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά και την ψυχική σας υγεία, οδηγώντας σε κίνδυνο κατάθλιψης, άγχους ή στρες.

Η υγεία έχει τεθεί στο προσκήνιο των συζητήσεων στον σημερινό κόσμο. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα κάποιοι που δεν παίρνουν αυτή την ανησυχία στα σοβαρά. Η ψυχική μας υγεία επηρεάζεται από τις συνήθειές μας. Οι κακές συνήθειες μπορεί να απομυζήσουν τις χαρές της ζωής σας. Μερικοί δεν συνειδητοποιούν καν ότι αυτές οι συνήθειες είναι επιζήμιες για την ψυχική τους υγεία. Μάλλον γνωρίζετε ότι οι κακές συνήθειες μπορεί να σας αρρωστήσουν! Το να τρώτε σκουπίδια, να μην κάνετε ασκήσεις ή να μην ακολουθείτε μια σωστή ρουτίνα θα ανεβάσουν τα επίπεδα χοληστερόλης σας και μπορεί ακόμη και να σας προκαλέσουν καρδιακές παθήσεις. Όπως οι κακές συνήθειες βλάπτουν τη σωματική σας υγεία, μερικές μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά και την ψυχική σας υγεία, οδηγώντας σε κίνδυνο κατάθλιψης, άγχους ή στρες.

  • Αρνητική νοοτροπία: Κάθε τόσο, έχουμε αρνητικές σκέψεις στο μυαλό μας. Η ενθάρρυνση τους μπορεί να δημιουργήσει μια νοοτροπία αποτυχίας. Ωστόσο, μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να πετύχετε στη ζωή. Οι άσχημες σκέψεις που λένε ότι η ζωή σας είναι μίζερη, χωρίς νόημα και δεν υπάρχει ελπίδα, μπορούν να γίνουν παρέα τις άγρυπνες νύχτες, εμποδίζοντάς σας να προχωρήσετε προς τα εμπρός. Αυτές οι αποτυχημένες σκέψεις και συναισθήματα βλάπτουν τρομερά την ψυχική σας υγεία, οδηγώντας σε άγχος και κατάθλιψη. Σας αποθαρρύνουν επίσης από το να θέσετε φουτουριστικούς στόχους και μειώνουν τα φυσικά σας ταλέντα.
  • Προσκολλημένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να παραμένετε συνδεδεμένοι με φίλους και συγγενείς, να διαβάζετε ειδήσεις και να βρίσκετε viral βίντεο. Αυτά μπορεί να φαίνονται θετικά, αλλά έχουν και μια πιο σκοτεινή πλευρά που μπορεί να μην έχετε καν συνειδητοποιήσει. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρίσκοντας τους εαυτούς τους να συγκρίνουν τη ζωή τους με άλλες. Αυτές οι συγκρίσεις οδηγούν συχνά σε συναισθήματα ζήλιας, κατάθλιψης και άγχους.
  • Περνώντας πολύ χρόνο σε εσωτερικούς χώρους: Η παραμονή σε εσωτερικό χώρο μπορεί να σας κρατήσει στο σκοτάδι για μεγάλες διάρκειες, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την ψυχική σας υγεία, προκαλώντας συμπτώματα στρες, άγχους και κατάθλιψης. Το να είσαι μέσα σου πολύ συχνά προκαλεί ανεπάρκεια βιταμίνης D. Όταν γίνεσαι τεμπέλης, ο εγκέφαλός σου σου στερεί τη δραστηριότητα που κάνεις καθημερινά. Η καθιστική ζωή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική σας υγεία.

  • Έλλειψη αρκετού ύπνου: Το να μένετε ξύπνιοι μέχρι αργά παρακολουθώντας την αγαπημένη σας τηλεοπτική εκπομπή ή να παρακολουθείτε μια σειρά σε smartphones είναι μια καλή ιδέα για τα Σαββατοκύριακα, αλλά όχι κάθε μέρα. Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της καλής ψυχικής και σωματικής υγείας γιατί επιτρέπει στο σώμα και το μυαλό σας να χαλαρώσουν. Το να μην κοιμάστε αρκετά μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας, τα επίπεδα ενέργειας και την ψυχική σας υγεία. Εάν υποφέρετε από έλλειψη ύπνου, είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε προβλήματα κατάθλιψης και άγχους.

Εξετάζοντας αυτές τις καθημερινές ρουτίνες, μπορείτε να προσδιορίσετε ποιες πρακτικές μπορεί να μην υποστηρίζουν την ευημερία σας. Αρχίστε να αντικαθιστάτε αυτές τις κακές συνήθειες με πιο υγιεινές, ώστε να μπορέσετε να ζήσετε στο έπακρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία το 2023;

10 Τρόποι να φροντίζετε τον εαυτό σας καθημερινά

Οι δομημένες σχολικές μέρες κρατούν τα παιδιά υγιή

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την ψυχική σας υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ζωτικής σημασίας η υποστήριξη από ομοτίμους κατά τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής για σοβαρή ψυχική ασθένεια

Η μελλοντική μας έρευνα θα επικεντρωθεί στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο οι ομότιμοι υποστηρικτές μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ζουν με σοβαρές ψυχικές ασθένειες να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τα φάρμακά τους και να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους".

Πώς μπορείτε να προσαρμοστείτε εύκολα στην διαδικασία του τοκετού;

Εγκυμοσύνη: Προετοιμάζοντας διανοητικά, μένοντας ενημερωμένοι και διατηρώντας μια θετική προοπτική, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις του τοκετού με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ανθεκτικότητα.