Ψυχική Υγεία

Αυτοάνοσα θεραπείες : Το δέρμα αντικατοπτρίζει την υγεία μας

Αυτοάνοσα θεραπείες : Το δέρμα αντικατοπτρίζει την υγεία μας

Αυτοάνοσα θεραπείες : Το δέρμα σας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός σας. Όταν κάτι δεν είναι σωστό στο σώμα σας, το δέρμα σας είναι συχνά η πρώτη ένδειξη ότι υπάρχει πρόβλημα.

Όλες οι αυτοάνοσες ασθένειες μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα σας, είτε άμεσα είτε ακόμη και μέσω παρενεργειών από θεραπείες αυτοάνοσων νόσων, λέει ο Δρ Erin Foster . Δερματολόγος, ο οποίος είναι ειδικός στη θεραπεία αυτοάνοσων παθήσεων με φουσκάλες. Το δέρμα δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο, πιο ορατό όργανο, . Είναι γεμάτο από τα ανοσοκύτταρα που χρειάζεστε για να αποτρέψετε τη μόλυνση και όταν υπάρχουν προβλήματα με το ανοσοποιητικό σας σύστημα, συχνά βλέπουμε προβλήματα στο δέρμα σας.”

Ακολουθούν παραδείγματα αυτοάνοσων ασθενειών

Ο Λύκος

  •  Μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο το σώμα και τα περισσότερα άτομα με λύκο έχουν κάποια συμπτώματα που σχετίζονται με το δέρμα. Μερικοί άνθρωποι έχουν περιορισμένο δέρμα λύκο – έχουν μόνο δερματικά συμπτώματα.

Η λεύκη

  • Χτυπάει στο ανοσοποιητικό σας σύστημα και μπορεί  να καταστρέψει τα κύτταρα που δίνουν στο δέρμα σας το χρώμα του.

Η αλωπεκία

  • Χτυπάει στο ανοσοποιητικό σας σύστημα  και μπορεί να προσβάλλει τα θυλάκια των μαλλιών.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωρίαση και το σκληρόδερμα

  •  Προκαλούν προβλήματα τόσο στο δέρμα , όσο και στον συνδετικό ιστό.

Η νόσος του Crohn

  • Μπορεί να προκαλέσει πληγές στο αιδοίο αλλά και το στόμα , με αποτέλεσμα να έχετε δυσάρεστη αίσθηση

Η κοιλιοκάκη

  • μπορεί να προκαλέσει φαγούρα στο δέρμα.

Η πεμφιγοειδής κύησης

  • είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που συμβαίνει μόνο στην εγκυμοσύνη. Προκαλεί εξάνθημα που μετατρέπεται σε φουσκάλες αργά στην εγκυμοσύνη και συνήθως εξαφανίζεται μετά τον τοκετό.

Συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο

  • Πολλές αυτοάνοσες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του λύκου, μπορούν επίσης να κάνουν το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στον ήλιο. Εάν έχετε δερματικά προβλήματα με αυτοάνοση νόσο, ένας δερματολόγος μπορεί να είναι ένα σημαντικό μέρος της φροντίδας σας. Ακόμα κι αν έχετε εξανθήματα ή πληγές που προκαλούνται από φάρμακα που παίρνετε για την κατάστασή σας, ένας δερματολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε μια αλοιφή ή κρέμα για να μειώσετε τις παρενέργειες.

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες και συμβουλές για τα αυτοάνοσα νοσήματα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εθισμός ηλεκτρονικές μηχανές: Η καραντίνα υπεύθυνη για το εθισμό των παιδιών

Ομορφιά επιδερμίδα : Αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής της

Τι είναι η ορθορέξια και ποια είναι τα συμπτώματά της

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημάδια ότι ο σύντροφός σας είναι ψυχικά διαταραγμένος

Η αλληλεπίδραση με έναν ψυχοπαθή για μεγάλο χρονικό διάστημα οδηγεί σε συναισθηματική σύγχυση. Οι ψυχοπαθείς νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους και αδιαφορούν τελείως για την ζημιά που κάνουν στους άλλους ανθρώπους, αρκεί να εκπληρώσουν τους σκοπούς τους.

Τα οφέλη της ψυχοθεραπείας μέσα από μία ομάδα

σε αυτές τις ομάδες οι άνθρωποι συνηθίζουν να μοιράζονται όλες τις εμπειρίες τους και μέσα από τα βιώματά τους να διασκεδάζουν, αντιμετωπίζοντας ό,τι χρειάζεται με ειλικρίνεια και αισιοδοξία.

Τα οφέλη του διαλογισμού στην συναισθηματική και ψυχική υγεία

Διαλογισμός και ψυχική υγεία: Μέσω του διαλογισμοού ο νους σταδιακά εκπαιδεύεται να νοεί τα γεγονότα, νοητικά, συναισθηματικά, ως παροδικές μόνον εκφάνσεις και να μην προσκολάται σε αυτά. Μέσα από αυτήν την αποδεύσμευση, με το χρόνο, είμαστε σε θέση να υιοθετήσουμε μια πιο αισιόδοξη προοπτική για τη ζωή γενικά.

Όταν ακόμα και τα πιο ακραία συμπτώματα έχουν νόημα και λειτουργία

Η ψυχοδυναμική ερμηνεία της σχιζοφρένειας έχει μακρά και πολύπλοκη ιστορία. Μέχρι τη δεκαετία του 1990, οι περισσότεροι ψυχίατροι ήταν πρόθυμοι να εφαρμόσουν τις ταχέως εξελισσόμενες γνώσεις στον τομέα των νευροεπιστημών στη μελέτη της σχιζοφρένειας. Η ψυχανάλυση είχε κηρυχθεί «νεκρή».